Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederland | Viering Arubadag in Rijswijk

Aruba vlag

Elk jaar viert Aruba, op 18 maart, Arubadag. De dag van de nationale vlag en het volkslied.
140330 Arubadag Broodfabriek Rijswijk (2)
140330 Arubadag Broodfabriek Rijswijk (3)
140330 Arubadag Broodfabriek Rijswijk (4)
140330 Arubadag Broodfabriek Rijswijk (5)
140330 Arubadag Broodfabriek Rijswijk (7)

Arubadag

Elk jaar viert Aruba, op 18 maart, Arubadag. De dag van de nationale vlag en het volkslied. Op 18 maart 1976 werd de vlag van Aruba officieel in gebruik genomen. Tegelijkertijd kreeg het eiland haar eigen officiële volkslied. Op deze dag, in 1948, kende Nederland namelijk, Aruba het recht toekende zelfstandig te zijn binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Feest in Rijswijk

Bij aankomst bij de Broodfabriek in Rijswijk, staan vele genodigden reeds te wachten, alvorens de viering bij te kunnen wonen. Gevolmachtigde minister van Aruba Dhr. Alfonso Boekhoudt en Minister van Toerisme, transport, cultuur en primaire sector van Aruba, Dhr. Otmar Oduber heten bij binnenkomst een ieder van harte welkom op deze feestelijke dag.

Het officiële onderdeel van deze dag wordt geopend door het zingen van het volkslied. Mitchell Tromp vertolkt prachtig het Aruba Dushi Tera.

“Aangezien 18 maart in Nederland geen officiële feestdag is, vieren we Arubadag op een zondag rondom deze datum. Zodat alle Arubanen in Nederland en iedereen die het eiland een warm hart toedraagt, samen met ons feest kan vieren.” Zo opent Mw. Shandra John, voorzitter van de commissie Arubadag haar speech.

Gevolmachtigde minister van Curaçao Mw. Marvelyne Wiels en gevolmachtigde minister van Sint Maarten Dhr. Mathias Voges feliciteren Aruba met deze heuglijke dag.

Duurzaam

“18 maart is voor ons een belangrijke dag, een dag waarop we allen uit volle borst ons volkslied zingen. Onze vlag en ons volkslied vertegenwoordigen onze zelfstandigheid en onze onafhankelijk, onze status aparte. Onze diepgewortelde wens om op eigen benen te staan,” aldus Dhr.Otmar Oduber. “Aruba,” voegt hij er aan toe “is een van de meest welvarendste landen in Latijns Amerika. Aruba investeert veel in duurzaamheid en streeft een groen imago na. “Vandaag is de perfecte gelegenheid om ons optimisme te vieren!”

Ook Dhr. Alfonso Boekhoudt sluit zich hierbij aan. “Deze feestdag is meer dan viering van vlag en lied, het is een uiting van vaderlandsliefde. Verlies je eigen identiteit niet, in je nieuwe thuisland.”

Er mag gedanst worden

Na een prachtig optreden van dansgroep Kids & Youth in Action en een swingende performance van K’ribe, volgt La Negra Brassband. Met hun opzwepende beats zorgen zij ervoor dat zowel bij de genodigden als de bezoekers de voetjes van de vloer gaan.

Zojuist geland op Schiphol, derhalve was het onzeker of hij wel of niet aanwezig zou kunnen zijn, maar ook minister president van Aruba Dhr. Mike Eman, richt nog kort het woord tot de aanwezigen.

Daarna gaan de stoelen aan de kant en kan het feest losbarsten. Ruim 3.000 aanwezigen genieten de rest van deze Arubadag van overheerlijke Arubaanse hapjes en laten de heupen wiegen tijdens de vele swingende optredens.
➡️ Meer info: volg Arubadag viering op Facebook

Dit artikel schreef ik voor reisvakblad TravelPro – the Dutch Travel Trade Magazine #7 verschijningsdatum 3 april 2014

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Arubadag is een fijne ontmoetings gelegenheid waar iedereen gezellig kan feestvieren elkaar ontmoeten en ook nieuwe vriendschappen afsluiten het is altijd een fijne gezellige dag voor iedereen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *