Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisvoorbereidingen Oman | Zand en…..?

visum Oman zand

As we speak ben ik bezig met de reisvoorbereidingen Oman. Een land waar ik nu nog maar bar weinig van af weet. Tijd om wat huiswerk te doen.
Oman

Reisvoorbereidingen Oman

Oman, in maart (2015) mag ik je gaan ontdekken. Wat zijn de eerste dingen die in me opkomen? Even denken, iets met authentieke steden, maar toch modern. Veel zand, dat zorgt voor avontuur en adrenaline. Lekker eten en meet the locals? Zoiets misschien? Mysterieus, want is er meer dan olie en woestijn?

Zand – dus toch..

Oman
Ongeveer 80% van het land bestaat uit woestijn en ik kan je verzekeren dat zijn een heleboel zandkorrels, aangezien Oman ongeveer 8x zo groot is als Nederland.

Muscat

Muscat Oman
De hoofdstad van Oman is Muscat. Op internet zie ik foto’s van prachtige bezienswaardigheden, stranden, een keur aan restaurants en winkels aan me voorbij trekken. Tijdens mijn zoektocht naar informatie merk ik dat Muscat is nog lang niet zo bekend blijkt als bijvoorbeeld Dubai. Ik krijg het idee dat Muscat een stuk rustiger zal zijn dan Dubai of Abu Dhabi maar hopelijk toch net zo indrukwekkend.

Salalah

Salalah Oman

‘”Salalah biedt uitgestrekte, parelwitte stranden, maar ook de nodige cultuur. Zo is een bezoek aan de ruïnes van Al-Balid en de tombe van Job – hoog in de bergen op een werkelijk magnifieke locatie! –­ zeker de moeite waard. Sterker nog, alleen de trip ernaartoe zorgt al voor een goed gevuld fotoalbum. Tip: neem een picknickmand mee!”

Tipt de website visitoman.nl

Dhow Oman

In de voetsporen van Floortje

Uhm, om heel eerlijk te zijn, is dit het enige dat ik op dit moment aan plaatsnamen uit mijn hoofd wist…. Genoeg om te gaan ontdekken dus. Ik zie dat Floortje Dessing tijdens haar 3 op reis periode het land ook heeft bezocht. Ze reisde destijds tijdens haar trip in traditionele dhow en ontdekte de Omaanse gastvrijheid. Vanuit Muscat trok ze naar een van de vele Omaanse wadi’s ( dat zijn tropische oases), dat lijkt me ook wel heel gaaf. Vanzelfsprekend ging ze – toch weer dat zand – er ook nog op uit in woestijn. Gaaf!

Heb jij tips? Graag!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

8 reacties

  1. dan gaan we weer naar dezelfde bestemming Eva….18 maart tot 24 maart toevallig?

    zeker jij weer business class en het gewone volk achterin?

    1. Wat leuk dat je ook naar Oman gaat. Ik weet niet of Turkish my verwelkomt in business, misschien moet ik wel ‘gewoon’ naast jou zitten….. Tot snel!

  2. Ben eind 2012 met het verkeersbureau naar Oman geweest fantastische bestemming en geweldige inwoners. Als je de mogelijkheid hebt is het super om te gaan lunchen of dineren bij Kargeen in Muscat erg sfeervol Arabische stijl en heerlijk eten. Het bezoek aan de vismarkt en de Mutra matra souk zijn ook erg leuk tussen de lokale bevolking. En op vrijdag de markt in Nizwa. Heb in Oman eigenlijk alleen maar fantastische dingen gedaan slapen in de woestijn en slapen in het Jabal shams gebergte het is een geweldig land en ga er zeker nog een keer terug.

    1. Hoi Jolanda, bedankt voor alle tips die je me stuurde. Ik krijg steeds meer zin om Oman te gaan ontdekken. En slapen in de woestijn, hoe gaaf is dat zeg!

  3. Mijn tip is om niet te vroeg je visum aan te vragen. Ik moest uiteindelijk mijn visum twee keer aanvragen omdat ik vijf dagen te vroeg mijn visum aan had gevraagd en niet binnen de gestelde termijn in staat was in Oman aan te komen. Dan wordt het toch snel een dure reis 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *