Reisblogger aan het woord

Backpacken in Azië

In 2003 verliet ik Nederland en ging een half jaar lang backpacken in Azië, ik bereidde niet heel erg veel voor, had vooraf geen concreet reisschema in gedachten. Het plan was per Trans Mongolië Express in China te geraken en uiteindelijk vanuit Bangkok terug naar Nederland te vliegen. In Laos waren toen nog maar weinig mensen geweest en klonk het meest exotisch van de landen die op het lijstje stonden.

Wijzigingen

Door verschillende ontmoetingen onderweg, veranderde on the spot soms het provisorisch opgestelde programma van de komende week. Soms werd een verblijf langer dan gepland, maar soms was een land of stad eerder klaar dan verwacht en ging de reis snel weer verder. Van sommige plaatsen had ik nog nooit gehoord en als ik anno nu er weleens over vertel tegen anderen, halen die nog steeds hun wenkbrauwen op, niet wetend waar ik het over heb.

Voorbereiding

Ben jij op dit moment in de voorbereidende fase of ben je simpelweg benieuwd waar ik mijn voetstappen achterliet, hierbij het schema van mijn zes maanden backpacken in Azië en de landen Rusland | Mongolië | China (incl. Hongkong & Macau) | Vietnam | Cambodja | Thailand | Laos zoals ik die uiteindelijk bereisd heb.

Deel 1 | Trans Mongolië Express | Rusland, Mongolië aankomst China

Om een ellenlange lijst te voorkomen, zal ik per artikel een segment behandelen, te beginnen met de trip die me naar China bracht, de mooiste treinreis die er ter wereld bestaat.

backpacken in azië Trans Mongolië Express

Met nieuw verworven vrienden proosten op de lange treintreis langs eindeloze berkenbossen – nazdrovje! –

Reisschema

31-05-2003 Vlucht Amsterdam – Moskou
03-06-2003 Trans Siberië Express Moskou – Irkutsk
07-06-2003 Aankomst Irkutsk
08-06-2003 Trans Mongolië Express Irkutsk – Ulan Bator
10-06-2003 Aankomst Mongolië
12-06-2003 Start Gobi Expeditie
18-06-2003 Terug in UB
23-06-2003 Trans Mongolië Express Ulan Bator – BeijingAankomst Beijing

Backpacken in azië, lees ook:

Over TEVA’s, moneybelts en andere reisbenodigdheden
Lonely Planet; Hét boek !? Kun je als reizigere zonder?

Heb jij plannen om te backpacken in Azië, of heb je dat wellicht al eens gedaan? Waar zou je heen willen of welke landen bereisde jij?

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather