Zoek
Sluit dit zoekvak.

Backpacken in Azië | In van 6 maanden van Moskou naar Bangkok

Backpacken Azië Laos

Backpacken in Azië

In 2003 verliet ik Nederland en ging een half jaar lang backpacken in Azië, ik bereidde niet heel erg veel voor, had vooraf geen concreet reisschema in gedachten. Het plan was per Trans Mongolië Express in China te geraken en uiteindelijk vanuit Bangkok terug naar Nederland te vliegen. In Laos waren toen nog maar weinig mensen geweest en klonk het meest exotisch van de landen die op het lijstje stonden.

Wijzigingen

Door verschillende ontmoetingen onderweg, veranderde on the spot soms het provisorisch opgestelde programma van de komende week. Soms werd een verblijf langer dan gepland, maar soms was een land of stad eerder klaar dan verwacht en ging de reis snel weer verder. Van sommige plaatsen had ik nog nooit gehoord en als ik anno nu er weleens over vertel tegen anderen, halen die nog steeds hun wenkbrauwen op, niet wetend waar ik het over heb.

Voorbereiding

Ben jij op dit moment in de voorbereidende fase of ben je simpelweg benieuwd waar ik mijn voetstappen achterliet, hierbij het schema van mijn zes maanden backpacken in Azië en de landen Rusland | Mongolië | China (incl. Hongkong & Macau) | Vietnam | Cambodja | Thailand | Laos zoals ik die uiteindelijk bereisd heb.

Deel 1 | Trans Mongolië Express | Rusland, Mongolië aankomst China

Om een ellenlange lijst te voorkomen, zal ik per artikel een segment behandelen, te beginnen met de trip die me naar China bracht, de mooiste treinreis die er ter wereld bestaat.

backpacken in azië Trans Mongolië Express
Met nieuw verworven vrienden proosten op de lange treintreis langs eindeloze berkenbossen – nazdrovje! –

De eerste dagen van een half jaar backpacken in Azië

31-05-2003 Vlucht Amsterdam – Moskou
03-06-2003 Trans Siberië Express Moskou – Irkutsk
07-06-2003 Aankomst Irkutsk
08-06-2003 Trans Mongolië Express Irkutsk – Ulan Bator
10-06-2003 Aankomst Mongolië
12-06-2003 Start Gobi Expeditie
18-06-2003 Terug in UB
23-06-2003 Trans Mongolië Express Ulan Bator – BeijingAankomst Beijing

Heb jij plannen om te backpacken in Azië, of heb je dat wellicht al eens gedaan? Waar zou je heen willen of welke landen bereisde jij?

Backpacken in azië, lees ook

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

 1. Hoi Eva

  Leuk plan. Ga het volgen.

  Zie al dat je meer voorbereid hebt dan ik op mijn 6 maanden in 1993 🙂 Ik had een vaag plan en een enkeltje Bombay. Verder alles onderweg geregeld: Zuid India, Sri Lanka, via BKK naar Vietnam, toen Vientiane, via BKK naar Maleisie, door Borneo, oversteek naar Sulawesi, Bali, Hongkong, China en de Transsib met stopover Mongolie. Per trein verder gegaan. Ss Petersburg, Warschau, Berlijn, Amsterdam. Laatste ticket was enkeltje Amsterdam Haarlem.

  Je zal het zelf ook wel hebben zo’n trip blijft je meer bij dan kortere, lat staan ‘vakanties’.

  1. Hoi Theo, eigenlijk had ik alleen de landen uitgekozen, de rest besloot ik on the spot. Vooraf wilde ik heel graag naar Yunnan Province in China, daar ben ik uiteindelijk (nog altijd) niet geweest. Vage plannen zijn dikwijls de beste plannen wanneer je lang op pad gaat.

   1. Precies, er wordt tegenwoordig teveel ingepland 🙂 Bij mij kwamen ook veel van de landen ongepland (Vietnam, Sri Lanka), wist ook niet eens dat je een stopover in Mongolie kon doen. Omdat ik de Lonely planets onderweg kocht kon ik verder ook weinig plannen.

    Yunnan was ik 2 jaar later voor het eerst. Dali is nu toch wel vrij toeristisch en die mooie grote tempel bij de 3 pagoda’s is nieuwbouw. Maar de omgeving is nog altijd mooi en ongerept en goed ter befietsen. Wat een heel mooie trip is dat is van Chengdu naar ‘Shangri la’ (oud en nieuw in China) en dan door Yunnan (met wat zij trips) naar Kunming. Zou ik zo weer doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *