Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reismuziek | America – A Horse With No Name

Je hebt van die nummers, je hoort ze en ineens ben je (terug) op reis. Het nummer A Horse With No Name, brengt me zodra ik het hoor terug naar de uitgestrekte Gobiwoestijn in Mongolië.
1206 Gobi

scan0005
1207 Gobi

A Horse With No Name

On the first part of the journey
I was looking at all the life
There were plants and birds and rocks and things
There was sand and hills and rings
The first thing I met was a fly with a buzz
And the sky with no clouds
The heat was hot and the ground was dry
But the air was full of sound

I’ve been through the desert on a horse with no name
It felt good to be out of the rain
In the desert you can remember your name

Een paard zonder naam

Nieuwsgierige jochies komen over de kale heuvels van Mongolië, in de Gobi woestijn aan gegalopeerd. Ze hebben de stofwolken gezien die onze Jeep veroorzaakt heeft. We verruilen tijdelijk onze pk’s voor slechts 1pk, het Mongoolse paard. Een klein wendbaar paardje, dat in Nederland eerder de naam pony zou krijgen. Even goed om te weten, ik kan NIET paardrijden. Ooit zat ik tijdens andere reizen wel eens op de rug van een edele ros, maar daar is dan ook meteen alles mee gezegd.

Batzorig, onze gids, zegt me niet te wanhopen, mijn paard is gewend aan kinderen. Geen idee hoe ik deze opmerking precies moet plaatsen. “What’s his name?” vraag ik hem. “No name!” klinkt het kort maar krachtig, terwijl hij mijn paardje op de kont slaat waarna het beest begint te lopen.

Door de woestijn

De eerste vijf minuten zit ik als een houten Klaas op de tamme hengst, daarna blijkt dat no name weinig begeleiding of aansporing nodig heeft. De jochies draven langs me heen, terug naar het witte stipje aan de horizon, terug naar hun ger. Wanneer ik eenmaal op mijn gemak in het zadel hang, begin ik het leuk te vinden. In het weidse landschap zing ik zachtjes; “I’ve been through the desert on a horse with no name…..”

Aan welk nummer koester jij reisherinneringen?

Meer Mongolië:

Mongolië, land waar superlatieven koning zijn
Trans Mongolië Express Moskou Beijing – deel 2 Mongolië
Als een nomade in de Gobiwoestijn

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *