Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hongkong | concept store Red White Blue Hongkong

In Hongkong kun je op talloze plekken van de vroege ochtend tot de late avond shoppen. Shop till you drop lijkt soms wel hier uitgevonden. Tussen al het geweld van grote winkels en modeketens, vond ik een klein winkeltje, genaamd Red White Blue Hongkong. Een shop met een uniek concept.
Hongkong Concept Store Red White Blue Hongkong

Tussen de chrysanten

Bloemen, bloemen en nog eens bloemen. Niet gek als je op de Flower Market road in Hongkong loopt. Maar dan ineens tussen alle rozen, chrysanten, bamboo en gerangschikte boeketten, rood wit blauw.

Red White Blue Hongkong

Het rood, wit blauw, dat ik herken van de vele (avond)markten in deze metropool. De handelaars gebruiken het als dak of als tafelkleed waar alle waar op uitgestald ligt. Maar ook het rood, wit, blauw van de enorme tassen waar de Chinezen hun waar mee mee sjouwen, door stad en land. Waterafstotend, onverslijtbaar en gaat generaties mee.

Red-white-blue, a metaphor for fortitude, adaptability and industriousness of
Hong Kong people, is not only our collective memory but also an inheritable art
and culture.

Nieuw jasje

Vanuit dit gedachtegoed, heeft ‘rwb330‘ een concept store ontwikkeld met producten van het herkenbare materiaal, maar dan in een geheel ander jasje. Hippe tassen, kofferlabels en portemonees liggen hier geduldig te wachten op een nieuwe eigenaar.  Het verkopend personeel is afkomstig van ‘New Life Psychiatric Rehabilitation Association’, om mensen die herstellende zijn van psychische problemen, op een positieve manier terug in de maatschappij te introduceren.

Kortom, een shop die je niet mag missen als je op citytrip in Hongkong bent.

Meer Hongkong:

Overnachten in Chungking Mansions, een avontuur
De leukste Hongkong markten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *