Zoek
Sluit dit zoekvak.

Portugal actief in de natuur, op het vaste land en de eilanden

Portugal actief in de natuur, dat is het thema van een bijeenkomst op de ambassade van Portugal. Op een regenachtige ochtend wappert een vrolijk gekleurde vlag bij de ambassade van Portugal in Den Haag, haar bezoekers toe.

Groei voor Portugal

In de statige Haagse ambtswoning heet Z.E. de Ambassadeur van Portugal, Dhr. José de Bouza Serrano de aanwezigen hartelijk welkom op de bijeenkomst die geheel in het teken staat van actief zijn in de natuur. “In 2015 groeide het aantal bezoekers aan ons land met 9,7%,” meldt de ambassadeur met gepaste trots. “Het aantal Nederlanders dat Portugal bezocht, bleef gelijk.”

Portugal Actief in de natuur

Door de lange kustlijn beschikt Portugal over fantastische surfspots, het ruige achterland is gemaakt voor walkies & trekkies en ook fietsers halen er het hart op. En dan hebben we het nog niet eens gehad over kanoën, zeilen of raften.

“Het Noorden van het land is bij velen bekend van de Douro vallei en de stad Porto, maar trek er zeker ook eens op uit in het Peneda-Gerês National Park,” opent de vertegenwoordiger van de streek de reeks van informatieve presentaties. Centraal Portugal tipt de zogenaamde schist villages, een goed bewaard geheim van verschillende kleine dorpen die zich perfect lenen te voet ontdekt te worden.

Portugal schist villages

Aan de andere kant van de Taag

Alentejo, dat letterlijk aan de andere kant van de Taag betekent, kent maar weinig inwoners. Het is er heerlijk rustig om te fietsen. “Fietspaden, kennen we niet, bij ons is het zo rustig, elke weg is een fietspad.” Wanneer je de regio in de winterperiode bezoekt zijn de temperaturen aangenaam en uitermate geschikt om deze boeiende regio vanuit de lucht te bekijken. Een ballonvaart is goedkoper dan je denkt.

➡️ Lees ook: Alentejo, ongerepte stuk Portugal

Ook in de Algarve zijn nog zoveel schatten te ontdekken, want er is meer dan strandvakanties en golfreizen naar dit gebied. Naast de eerder genoemde activiteiten is dit tevens de plek om te (wrak)duiken. Of wat dacht je van een zipline avontuur dat je zelfs tot in Spanje brengt?

➡️ Lees ook: Er is meer dan zon, zee en strand in de Algarve

Vergeet de eilanden niet

Madeira tipt als bijzonder wandelvakantie, de paden langs de Levadas. Levadas zijn irrigatiekanalen, waarvan sommigen stammen uit de 15e eeuw. Het bloemeneiland van de lucht bewonderen, paragliden combineert avontuur met prachtige vergezichten. De “Azoren zijn ideaal voor een wandelvakantie, maar huur ook zeker een auto om meer van het eiland te zien,”

Portugal actief: Dol-fijn

Mochten alle aangedragen reden nog niet voldoende zijn, bedenk dan dat je op vele plekken in Portugal dolfijnen en walvissen kunt spotten. Kortom in Portugal is de natuur is je beste reisgezel.

Dit artikel schreef ik/verscheen eerder voor/in reisvakblad TravelPro – the Dutch Travel Trade Magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Wauw dat ziet er schitterend uit! Ben zelf nog nooit in Portugal geweest, maar wel al over nagedacht! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *