Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kamperen, help ik ga in een tent!

“Kamperen? Waar gaan we deze zomervakantie naar toe….?” Mijn eerste gedachten is eigenlijk altijd “Azië!” te roepen. Dit jaar besloot ik eens Europa te kiezen. “Mam, dan wil ik een tent,” luidde de reactie van een eigenzinnige kleuter (5 jaar). “Help, ik ga in een tent!”

Kalverliefde in een caravan

Kamperen
“Zullen wij de caravan voor jullie op een camping in de buurt zetten?” vroegen de ouders van mijn allereerste vriendje in 1991. Vakantie in een huisje op wielen stond nu niet bepaald boven aan mijn lijstje om in de zomervakantie te gaan doen. Kalverliefde maakt rare dingen in je los, dus antwoordde ik zo enthousiast mogelijk “Leuk.” Welgeteld 23 kilometer van huis, ging ik voor het eerst in mijn leven kamperen. De sleurhut vond ik verschrikkelijk, een paar dagen met lover, zonder ouders van huis, in een woord fantastisch!

Kamperen in het Limburgse land

Kamperen
In 2006 vatten mijn nicht en ik het plan op om het Pieterpad te gaan lopen. Met een verscheidenheid aan trajecten, passeert ook een keur aan overnachtingsplekken de revue. Gedurende het traject van Pey – Roermond – Venlo, slaap ik een nacht in een tent. Jawel, een tent. Nimmer in mijn leven hield ik een haring of een scheerlijn in handen en aangezien ik de nacht niet in de buitenlucht door wil brengen, vlei ik me in een stoeltje neer en laat vriendlief (razend snel) ons tijdelijk verblijf opzetten. Ik geef toe, voor een nacht was het best oké, zeker met een hotel voor de volgende nacht in het vooruitzicht.

Met baby in een mobile home

Kamperen
Met een baby/kind kun je best verre reizen maken (en dat deden/doen wij ook) maar voor een paar daagjes weg is de Benelux net zo fijn. Voor een van de eerste tripjes met onze kleine meid, streken we neer in Luxemburg in een mobile home. Gelukkig niet zo bruin en oranje ingericht als de caravan tijdens mijn eerste kampeerervaring. Een eigen douche en toilet, ingerichte keuken, je kunt het bijna geen kamperen noemen.

Zomer 2016

“Als we gaan kamperen, dan gaan we in een eigen tent,” riep ik heel stoer tijdens de eerste voorbereidingen van de op handen zijnde zomervakantie. “Hardcore camping of anders in een hotel”, was mijn credo. Kleine meid laat mij direct een lijstje opstellen met wat we zoals nodig zullen hebben.  Een extra tent, een extra slaapzak, extra stoeltjes, nieuwe luchtbedden/slaapmatjes en dat is slechts een greep uit de opsomming. Het is waar, in het kleine tentje kunnen we niet met drieën slapen, benodigdheden voor ons meisje hebben we niet (zelf). Een kort rondje informeren bij familie leert al snel dat zij die goed uitgerust zijn op kampeergebied, dit zelf in de maanden juli/augustus gaan gebruiken. Zelf (nieuw of tweedehands) aanschaffen? Past alles wel in de auto?

Ecolodgetent Le Petit Rocher in de Vendeé

Kamperen
© Camp’Atlantique

Intussen heeft vriendlief (die in zijn leven wel kampeervakanties gewend is) zo zijn bedenkingen inzake mijn basic camping plannen. “Oké….. wat dan?” “Zo’n safaritent of zo,” krijg ik als reactie. Een slopende speurtocht op internet volgt. Want (noem me naïef) zo’n tent vind ik echt reteduur! Bovendien bij de meeste aanbieders mag je alleen een volledige week je geld komen spenderen, terwijl wij maximaal 5 nachten op een plek door willen brengen. Hoera, vandaag vonden we dan een camping die niet al vol zit en waar ook nog eens per nacht geboekt kon worden. Ik ga kamperen in een Ecolodgetent van Camp’Atlantique in de Vendeé.

➡️ Lees ook: De beste bungalow met kinderen, boek je zo!

Kamperen, ik ben er niet mee opgegroeid. Kreeg jij kamperen met de paplepel ingegoten?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wij houden van kamperen! Heerlijk ontspannen in de natuur op een niet al te grote en massale camping.

    Weekenden wandelen met een klein tentje en met het gezin in een grote tent. Deze zomer pakken we het voor het eerst anders aan in verband met ruimtegebrek in de auto. dus 5 dagen Glamping in Duitsland en daarna een week een vakantiehuisje in Tsjechië. Ik ga mijn eigen tent missen denk ik.

    Veel kampeer plezier!

    1. Hoi Wanda, ik hoor het al, kamperen is voor jou echt genieten. Misschien komt het omdat ik het van huis uit nooit meegekregen heb…. Vriendlief kampte eveneens met zorgen inzake de ruimte in onze auto. In totaal gaan we namelijk ruim drie weken op roadtrip België, Frankrijk & Noord-Spanje. Voor jou ook alvast een fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *