Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hongkong | Vijf favorieten: parken in Hongkong

Hongkong is een fantastische stad, maar soms is de schijnbaar onophoudelijk hectiek eventjes genoeg. Kom dan even tot rust in een van de vele parken in Hongkong.

Genieten in het groen

Mijn eerste kennismaking met deze Aziatische wereldstad, de Parel van de Oriënt, was in 2001. Na een lange reis per Trans Mongolië Express, sloot ik een fantastisch reis af in de ‘special administrative region of China’ Hongkong. Vanuit het BP International Hotel, had ik gemakkelijk toegang tot het Kowloon park. Een paar jaar later bezocht ik tijdens een half jaar backpacken in Azië de stad opnieuw. Een verblijf in Chungking Mansions vergeet ik m’n leven niet meer.

➡️ Lees ook: Chungking Mansions, budgetgettho van Hongkong

Tijdens mijn meest recente bezoek nam ik vriendlief en kleine meid mee. Dit keer gunde ik mezelf genoeg tijd om de stad goed te ontdekken. Niet alleen uren dwalen langs wolkenkrabbers, maar juist genieten in de parken in Hongkong.

Parken in Hongkong: Hong Kong Park

parken in Hongkong Hong_Kong_Park
parken in Hongkong Hong_Kong_Park
Een oase van groen, temidden van een stadslandschap. Het Hong Kong Park is een perfect voorbeeld van hoe groen zich mengt met zijn omgeving. Een volière met meer dan 80 soorten vogels al rondfladderend in een nagebouwd regenwoud, een kas, fonteinen, vijvers met lelies, een museum, een art centre en zelfs een plek waar je je huwelijk kunt laten registreren, het is er allemaal in dit park.

Bij de kunstmatig aangelegde watervalletjes, stroompjes, vijvers en rotspartijen, poseren pasgetrouwde stelletjes zenuwachtig lachend voor de fotograaf. ‘Smile!’ deze gaat in je trouwalbum.
Ben je net als wij met je kleine meid (of stoere boy of meer kids), die kunnen los gaan in de speeltuin die er ook nog is.

Parken in Hongkong: Hong Kong zoological and botanical gardens

parken in Hongkong hong kong zoological and botanical gardens
parken in Hongkong hong kong zoological and botanical gardens
De Hong Kong Zoological and Botanical Gardens (HKZBG) liggen op een helling van Victoria Peak, vlakbij het station van de Peak Tram. Het hoogste punt ligt op ongeveer 100 meter, dus je moet er wel wat traptreden voor over hebben, alvorens je beestjes kunt kijken. Reeds in 1871 werd het park als botnische tuin aangelegd, maar in 1975 veranderde men de naam, omdat er in de loop de decennia steeds meer fauna aan de flora was toegevoegd. Verwacht geen supergrote collectie aan dieren – het is voornamelijk klein grut – in dit park. Ben je er echter even er aan toe, de stad de rug toe te keren, bestijg de heuvel en relax. Toegang is bovendien gratis.

Victoria Park

parken in Hongkong Victoria_Park_Hongkong
parken in Hongkong Victoria_Park_Hongkong
Het Victoria park, een van de parken in Hongkong dat gedurende festivals en feestdagen een drukbezochte spot in de stad is. Brandende lantaarns tijdens het ‘Mid-Autumn Festival’ een bloemenmarkt tijdens Chinees nieuwjaar zijn slechts enkele voorbeelden. Sta een keer vroeg op en kijk (of doe mee) naar de choreografische tai chi hoogstandjes die de locals hier in alle vroegte laten zien. In dit grote park in Causeway Bay is altijd wel iets te beleven. Bijvoorbeeld het ‘Road Safety Carnival’ waar ik midden in viel toen ik in 2013 even op adem kwam van de drukte. Bovendien ook hier een megagrote speeltuin voor de kleine reizigers onder ons.

Kowloon Park

parken in Hongkong Kowloon_Park
parken in Hongkong Kowloon_Park
Ik citeer even de Hong Kong Tourismboard dit park omschrijft:

After the chaotic surrounds of Tsim Sha Tsui, the tranquillity of Kowloon Park washes over you like a mountain spring.”

Klinkt idyllisch, niet waar. Maar zo vredig ging het er hier lange tijd niet aan toe. Ooit was het een legerbasis, pas sinds de 70’er jaren is het in gebruik als publiek park. Het heeft voor ieder wat wils. Wil je relaxen, dan ga je naar de Chinese tuin, wil je zwemmen, dat kan ook. Ook hier weer een speeltuin voor als je kleintje(s) even uit willen razen.

Zelf was ik er niet op een zondag, maar ik vernam van de receptionist in het hotel, dat er op die dag Kung Fu shows en leeuwendans optredens zijn in het park.

Disneyland Hong Kong

parken in Hongkong Disneyland
Oke, vooruit, het is niet echt een park-park, maar daarom niet minder leuk, ook voor volwassen kinderen!
Vergelijk het niet met wat je hebt gezien in Disneyland Parijs, want behalve Mickey, Minnie en de andere bekende figuren, vind je er veel andere attracties dan in Frankrijk.

Was jij al eens in deze stad? Welke parken in Hongkong behoren tot jouw favorieten?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Ja deze ook bezocht! Heb je ook de waterworks heritage trail gelopen? of the heritage trails op de norther territories? Zeker ook de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *