Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ibis Brussels Airport, overnachten nabij de tarmac van Zaventem

Sinds lange tijd vertrok ik weer eens vanaf Brussels Airport (naar Jamaica om precies te zijn). TUI Fly besloot, zoals zoveel chartermaatschappijen, op een onzalig vroeg moment van de dag te vertrekken richting Montego Bay. Wat doe je dan. Precies een nachtje nabij de luchthaven pitten. Ik koos voor een overnachting bij Ibis Brussels Airport.

Back to the island

In het jaar 1993 – nee dat is geen typfout – reis ik voor het eerst naar Jamaica. Nu – 2017 – ben ik (meer dan) klaar voor een vernieuwde kennismaking. Hoe zal het zijn? Herken ik nog dingen en zullen de plekken zijn, waar ik nog niet eerder was?
Op een aangename lenteavond in mei, stap ik aan boord van de trein. Via Roosendaal, trein ik naar Brussels Airport. Samen met het reisgezelschap waar ik de komende dagen het eiland mee ga verkennen, pakken we een taxi en arriveren snel bij Ibis Brussels Airport.

➡️ Lees ook: Toby’s resort in Montego Bay Jamaica, a trip down memory lane

Ibis Brussels Airport

Het is bij aankomst gezellig druk in het hotel. De receptioniste tovert snel de reservering tevoorschijn op haar pc en overhandigt me mijn keycard. Snel naar boven en de bagage wegzetten, dan is er nog wat tijd om in de bar een drankje te doen. Ik wil het niet te laat maken, want die vlucht he?

Welkom

“Dat valt zeker niet tegen,” denk ik bij mezelf wanneer ik met een zwaai de deur open. Aangezien ik maar alleen de kamer bezet, zeker ruim genoeg. Ibis Brussels Airport

Ibis Brussels Airport
Alle praktische zaken (bureau, bed, kleerhangers) zijn aanwezig, inclusief het door Ibis enthousiast aangeprezen nieuwe Sweet Bed. En, niet geheel onbelangrijk, gratis WiFi.
De badkamer is niet groot, maar voldoet. Geen bad (vind ik ook niet erg) maar wel een krachtige douche inclusief een soort jaren zeventig doucheschuim aan de muur. (niet echt mijn geur).

Nog een drankje in de bar en dan hou ik het voor gezien. De dienstdoende barman schenkt zonder veel plezier de verschillende Belgische speciaalbieren uit, terwijl het gros van de gasten aandachtig naar de diverse beeldschermen tuurt. Er is voetbal op televisie. Trusten, tot morgen.

Korte nacht

Ook al ga je al om 23.00 uur naar bed, wanneer je er rond 04.00 uur weer uit moet, is dat toch maar een beperkt aantal uren slaap. Helaas.
Ondanks de airco op de kamer, is het er gedurende de nacht warm. Het raam opzetten heeft weinig nut, dat sluit zichzelf weer….

Het ontbijt, met traditionele en continentale producten wordt tussen 06.30 – 10.00 uur uitgeserveerd. Jammer, daar kan ik niet op wachten. Ook de pendelbus (gratis) houdt voor mijn vlucht net de verkeerde vertrektijden aan. Opnieuw jammer. Dat wordt een taxi pakken. Oh, dat bed, dat lag trouwens zalig.

Ibis Brussels Airport conclusie:

+ Fijne kamer voor 1 overnachting
+ Gratis WiFi
+ Gratis Shuttle naar de luchthaven
– Warm in de kamer
– (te) Late start ontbijt
Kortom wanneer je vanuit Nederland een vroege vlucht moet halen, is het Ibis Brussels Airport een prima overnachtingsplek. Prijzen voor de overnachting check je hier. Vind je dat te duur, maak dan gebruik van het Hotel ibis budget Brussels Airport. Daarentegen op zoek naar wat meer comfort en luxe, boek dan een kamer bij Hotel Mercure Brussels Airport of Novotel Brussels Airport.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *