Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Adventure & Outdoor – in de avontuurlijke voetsporen van NG Traveler

Afgelopen week viel ‘tie’ in de brievenbus. De National Geographic Traveler (nummer 4/2016). Zoals bij elke uitgave een lust om te lezen. Deze keer staat Outdoor & Adventure in the picture. Toffe verhalen over Kroatië, Bolivia, Zuid-Afrika, Mexico, Ijsland en de Grand Canyon. Als een hongerig paard die in een hap zijn haverzak leeg eet, verslind ik de toffe artikelen. Geïnspireerd door al die outdoor & adventure verhalen, neem ik een duik in mijn virtuele schoenendozen en diep een aantal van mijn eigen adrenaline avonturen op.
Adventure Laos

Als een aap door de jungle van Laos

Dochterlief (5 jaar) bladert door mijn magazine. Op pagina 76 stopt ze. “Mam, dit heb jij toch wel eens gedaan?” Op de desbetreffende foto hangt iemand aan een touw hoog boven de boomtoppen. “Klopt,” zeg ik haar. “In Laos – dat is vlakbij Cambodja en Thailand, waar we vorig jaar waren.” Heb je daar foto’s van?” “Ik heb zelfs een paar filmpjes,” schep ik op. Het tijdschrift met de gele lijst blijft achteloos op de salontafel achter. De laptop, die moet aan, want die filmpjes wil ons nieuwsgierig aagje maar al te graag met eigen ogen zien.
➡️ Nieuwsgierig naar hoe mijn adventure in Laos me afging? Lees het artikel dat ik voor reisbijbel schreef.
Adventure Zwitserland

Hoog boven de Zwitserse sneeuw

Waarom skiën, als je ook andere hele gave dingen tijdens je wintersportvakantie kunt doen? Dit was echt wel een van de gaafste dingen die ik deed. Samen met vriendlief suisden we hoog boven de Zwitserse sneeuw, tijdens een afdeling per paraglide.  Als het niet zo gruwelijk prijzig was, zo ik dit op andere locaties zeker nog eens herhalen.
➡️ Mijn paraglide adventure is hier na te lezen.
adventure Amerika

Sure got my kicks

Voor mijn eerste werkgever in de reisbranche mocht ik kort na indiensttreding een week lang Arizona ontdekken. Feest! Niet alleen vloog ik voor het eerste van mijn leven naar Amerika, ik deed dat ook nog eens in een businessclass stoel. Ter plaatse wachtte me een week vol outdoor & adventure.

Die ene nacht vergeet ik mijn leven lang niet. Slechts gehuld in een slaapzak overnachtte ik aan de oever van de Colorado rivier om er de volgende ochtend te raften en een waterval te beklimmen. Wauw, wat was dat in alle opzichten gaaf.
➡️ Nieuwsgierig wat ik nog meer beleefde op de Route 66? Klik dan snel verder.
Adventure trekking

Te voet

Verschillende malen, maakte ik tijdens het reizen een meerdaagse trekking. Allen heb zo een eigen verhaal. Mijn eerste trekking was in Chiang Mai, het noorden van Thailand. Helaas, verzwikte ik mijn enkel en haalde we onze overnachtingsplaats niet. Locals verwelkomde ons in hun huis en boden een slaapplaats aan. De volgende dag hinkte ik mijn weg verder door de jungle. Nimmer was ik zo blij een pick-up truck te zien, die me terug naar de bewoonde wereld bracht.

Mijn outdoor adventure in Vietnam verliep perfect. Een paar dagen ontdekte ik er sprookjesachtig Sapa. Tussen de rijstvelden, gehuld in de mist, genoot ik van de prachtige natuur. Dit keer baalde ik dat ik opgehaald werd, ik had best nog een paar dagen in het noorden van Vietnam willen blijven.

Mijn meest recente trekking avontuur beleefde ik in Myanmar (2013). De tocht van Kalaw naar het Inle meer is een populaire – doch zeker niet platgetrapte – hike onder reizigers. Helaas, ook dit avontuur werd iets avontuurlijker dan gepland. De gidsen raakten de weg kwijt – ja ECHT -. Waardoor mijn reismaatje en ik uuuuuuren lang door no mans’ land doolden.
Lees ook: Toen de gidsen de weg kwijt raakten tijdens de trekking tussen Kalaw & Inle Lake

More adventure…

In de winter van 2016 deed ik een poging tot mennen van sleehonden (zonder succes), bedwong ik steile bergwanden op sneeuwschoenen (aanrader). Tijdens een week op de Middellandse zee klom ik in de mast van een zeilreus (hoog!) en maakte een expeditie door de Gobiwoestijn in Mongolië (zand in al je poriën). En toch…. toch vind ik mezelf geen adventure type.

Een tiendaagse ranger cursus in Zuid-Afrika’s wildernis volgen, in je eentje de grootste zoutvlakte ter wereld bewandelen of met een driemaster in Antarctica varen (dat zijn de verhalen in NatGeo Traveler nummer 4/2016) dat is pas avontuur, of niet?

Wat is het avontuurlijkste dat jij deed op een van je reizen?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *