Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Meet the locals | 8 x in contact met locals op reis

Meet the locals

Wat maakt reizen extra leuk? In contact komen locals. Precies. Soms gaat dat vanzelf. Bijvoorbeeld wanneer je per openbaar vervoer reist of in de lokale restaurantjes eet in plaats van bij internationale ketens. Gelukkig zijn er steeds meer organisaties die een ‘meet the local’ moment arrangeren. Een kookcursus, een homestay of een tour door de stad of dorp van de locals. Ga je mee op pad?

ResiRest

Tijdens de Vakantiebeurs van 2018 werd ResiRest uitgeroepen tot beste reisidee van het jaar. Een organisatie dat zich richt op vakantiegangers die een lokale beleving zoeken. Gastvrije families die graag een maaltijd willen bereiden worden gekoppeld via het platform aan internationale gasten.

Op dit momenteel kun je in zo’n 20 landen bij een local aanschuiven. In samenwerking met non-profit organisaties biedt ResiRest betrouwbare en veilige contacten met locals in de vorm van samen eten. Behalve dat het gezellig, lekker een leerzaam is, is deze vorm van toerisme ook nog eens duurzaam. De deelnemende families ontvangen namelijk 85 procent van de opbrengsten.
➡️ Meer info: https://resirest.com/

Better Places

Kookcursus-Better-Places-Ubud
“Better Places brengt je rechtstreeks in contact met een lokale reisspecialist. Samen ontwerp je je rondreis op maat. Onze lokale experts kunnen je perfect adviseren over bijzondere plekjes en laten je graag kennis maken met de lokale bevolking.
Zo wordt je reis super origineel!”
➡️ Tijdens mijn reis over het Indonesische eiland Bali, nam ik deel aan een van de excursies van Better Places. Een ochtend vol lokale markten, rijst en lekker eten in Ubud. Je leest hier het artikel
➡️ Meer info: https://www.betterplaces.nl/

I Like Local

Meet the locals Hongkong
Sanne – woonachtig in Hongkong – richtte in 2014 het platform I Like Local op. I Like Local biedt locals in Azië de mogelijkheid om geld te verdienen door hen aan reizigers te koppelen die op zoek zijn naar bijzondere en unieke ervaringen. Er is keuze uit Homestay, Farmstay, Art & Culture, Trek & Tour, Food Experience en Volunteering.
Meer info: https://www.i-likelocal.com/

With locals

Meet the locals Taiwan
Withlocals is de peer-to-peer markt waar lokale mensen ervaringen en hun vaardigheden aanbieden aan reizigers. Onze missie is om mensen en culturen te verbinden door eten en unieke ervaringen. Dingen doen of culinaire ervaringen? Het zijn de twee speerpunten van het platform. Variërend van België tot de Verenigde Arabische Emiraten en van Praag tot Taipei en alles wat er tussen zit. In veel wereldsteden ga je op stap met de locals om alles uit je verblijf te halen.
➡️ Meer info: https://www.withlocals.com/nl/

Spotted by locals

Meet the locals Brussels
Sinds 2008 verklappen locals de leukste plekken in hun stad. Inmiddels zijn er in niet minder dan 68 plaatsen insider tips verzameld door 390 enthousiaste lokale schrijvers en fotografen. Bekijk de site of download de app.
➡️ Meer info: http://www.spottedbylocals.com/

Suggest me

Meet the locals Amsterdam
Niet alleen locals verklappen op dit platform de leukste plekjes, ook reizigers verklappen de hidden gems die zij in steden over de hele wereld ontdekten.
➡️ Meer info: http://suggestme.com/

Eat with

Meet the locals Taiwan Xiao Long Bao dumplings bij Din Tai Fung
Deze is speciaal voor alle reizende foodies onder ons. Een platform dat reizigers de mogelijkheid biedt de benen onder de tafel van een local te schuiven. Met een aanbod in meer dan 200 steden wereldwijd is er altijd wel een bestemming die bij jouw reis past.
➡️ Meer info: https://www.eatwith.com/

Trip me

Meet the locals Vietnam
Trip me is een beetje vergelijkbaar met Better Places – bovenaan deze post – echter hebben zijn geen Nederlandstalige site. Ook dit platform brengt reizigers in contact met locals – met name lokale reisondernemers.
➡️ Meer info: https://www.trip.me/

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Dit zijn leuke platforms! Had ik nog niet van gehoord! Ik zal zeker de verschillende websites en apps eens goed bekijken want het contact met de locals vind ik het leukste aan het reizen. Niet alleen krijg je zo mooie en bijzondere plekjes te zien, je krijgt ook een beter idee over hoe het dagelijkse leven in het land eruit zien! Top!

    1. Hi Cynthia, goed te horen dat je enthousiast bent. Er zitten verschillende interessante partijen tussen, wellicht kun je tijdens het reizen verschillende organisaties met elkaar combineren. Ze zijn het allen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *