Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zomervakantie 2016 staat in het teken van Europa

“Waar gaan we dit jaar heen op zomervakantie?” Voor velen een bekende vraag, die vroeger of later het jaar valt. Hoewel mijn eerste reactie altijd Azië is, staat in 2016 Europa op de planning.

Zomervakantie 2016

Mijn inziens schuilt in ieder van ons een OmniTraveler. De ene keer ga je met je partner op reis, dan vier je het goede leven met vriendinnen tijdens een stedentrip of je geniet met je gezin van een nieuwe bestemming. De samenstelling van je reisgezelschap is bepalend hoe je reist en je je trip ervaart.

Bovendien kun je zelfs binnen een vakantie of reis je ontplooien als OmniTraveler. Terwijl je in een resort op een zonnige bestemming vertoeft, kies je er voor een dag het binnenland te ontdekken. Tijdens een paar weken backpacken in Azië, kies je voor je naar huis gaat niet voor een hostel maar voor een luxe hotel. Na een wandelvakantie, boek je nog een paar dagen in een wellnesshotel.

Zelf vind ik het lastig langere tijd op een bestemming door te brengen. Je zult mij dan ook nooit drie weken op dezelfde bestemming of in dezelfde accommodatie treffen. Dit jaar is dat niet anders, variërend van stad en strand van hotel tot tent, je bent tenslotte een omnitraveler of je bent het niet.

Zomervakantie Landal Les Etoiles
Foto: Landal Greenparks

Goed begin, een bungalow in de Belgische Ardennen

De zomervakantie van vriendlief, kleine meid en mijzelf begint dit jaar in de Belgische Ardennen. Grappig detail: ik keer terug naar Les Etoiles in Blaimont waar ik ooit in 1999 als eens verbleef (andere partner – ander leven). Sinds kort is dit vakantiepark in handen van Landal, ik ben zeer benieuwd of ik de bungalows en het resort nog herken.

Zomervakantie Nantes
Foto: Atout France Nederland

Next stop, Nantes

Ik moet iets bekennen, ik ben nog nooit van mijn leven op zomervakantie geweest in Frankrijk. Best gek voor iemand die zoveel reist, niet waar. Natuurlijk was ik wel eens (meerdere keren) in Parijs, maar dat is toch wat anders. Voor werk ontdekte ik wel eens de Champagnestreek (heus geen straf) en toog ik naar de uiterste uithoek van Bretagne, Ouessant. Echter, zes weken in de soleil, kwamen in mijn kindertijd niet voor.
Over de stad Nantes hoorde ik goede verhalen, mijn nieuwsgierigheid is gewekt. Vanuit een loft – lees klein appartement – in het centrum van de stad, ga ik eens kijken of Nantes mijn verwachtingen waar kan maken.

Luieren in Longeville-sur-Mer

Goed, bekende ik zojuist dat ik eigenlijk nog nooit op zomervakantie in Frankrijk was geweest. Daar moet ik meteen nog een bekentenis aan toevoegen, kamperen is mij eveneens vreemd. En dat is wat we gaan doen in Longeville-sur-Mer. Help, ik ga kamperen dacht ik bij mezelf, maar ik denk dat we een mooie oplossing hebben gevonden. Of valt dit in de categorie ‘glamping’? Hoe dan ook, mijn voornemen voor de dagen die we op de camping door gaan brengen bestaan uit: strand, boek, wijn.
Zomervakantie San Sebastian

Culturele hoofdstad 2016, San Sebastian

San Sebastian is the place to be dit jaar. De stad is samen het met Poolse Wrocław uitgeroepen tot Culturele hoofdstad 2016. Ik verheug me nu al op de pintxos, de oude stad en de baai gevuld met gebronsde surfers. Dat Donostia (zoals de stad in Baskenland genoemd word) populair is dit jaar, is te merken aan de hotelprijzen. “Beter, duur als niet te koop,” zegt mijn oma altijd. Dat hou ik maar in mijn achterhoofd. Ik hoop dat de geboekte accommodatie mijn vakantiecentjes waard is.

Meer Baskenland, Bilbao

Vanuit San Sebastian is het maar een klein eindje naar Bilbao. Het Guggenheim museum staat sowieso op het programma, voor de rest van het verblijf zijn er nog geen vastomlijnde plannen. Het geboekte hotel ligt in hartje centrum, de belangrijkste bezienswaardigheden zijn dus lekker binnen handbereik. Bilbao is wat mij betreft wel de bestemming waar ik het meest naar uitkijk deze zomervakantie.

Bonjour Blaye

Na Baskenland keren we terug naar Frankrijk. Een nacht in Blaye staat op het reisschema. Ik vond een schattig hotel op de website van Logis Hotels. Met zwembad, want ik kreeg al klachten van ons kleutermeisje dat tijdens deze zomervakantie niet overal de mogelijkheid tot zwemmen is.

Zomervakantie Loiredal
Foto: Atout France Nederland

Last stop, Loiredal

Aan alles komt een einde, ook aan de zomervakantie, maar niet voordat er langs het Loiredal gegaan wordt. Ik word straks nog een ware francofiel. Vanuit het Mercure hotel in Blois (hoera voor Le Club member punten van de Accor hotelketen) zullen de laatste vakantiedagen vast in het teken staan van kastelen, wijn en veel natuur.

Roadtrip

Jawel mensen, het is de zomervakantie van vele ‘eerste keer’ momenten. Zo ook de eerste keer met eigen auto een roadtrip maken. (dat deden we eerder wel met een huurauto in Maleisië) Toch eens even controleren wat voor voorzorgsmaatregelen daar voor nodig zijn.

Ik/wij heb(ben) nu al onwijs veel zin in de zomervakantie. Wat zijn jouw plannen deze zomer?
P.S.: Tips voor de verschillende bestemmingen zijn, vanzelfsprekend, altijd welkom

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Leuk dat je Europa gaat verkennen. San Sebastian is echt leuk! Wij waren daar vorig jaar een dagje. De route vanuit Frankrijk is wel echt druk. Je doet er langer over dan je denkt. Veel plezier!

    1. Hoi Carolien, we hebben de hele dag de tijd om vanuit de Vendée in Baskenland te komen, dat moet hoop ik genoeg zijn 😉 . Bedankt voor de tip!

  2. Naar San Sebastián wil ik ook zo graag! Het lijkt me een mooie stad en vooral… de pintxos ja!

  3. Bilbao! Heb ik al veel positiefs over gehoord en gezien de afgelopen tijd. Ben erg benieuwd, kan me voorstellen dat je hier het meest naar uitkijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *