Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oman | Te gast in Oman + Winactie

Te Gast in Oman

Binnenkort reis ik af naar Oman, om mezelf alvast in te lezen, nam ik Te gast in Oman ter hand van uitgeverij Informatie Verre Reizen.

Overzichtelijk een land leren kennen

Alle Te-gast-in-boekjes, want er zijn heel veel interessante titels, zijn als volgt opgebouwd: artikelen van diverse auteurs die op een bepaalde manier een band met een land hebben. Daarnaast zijn er bladzijden in een afwijkende bladzijdekleur. Deze pagina’s bevatten nuttige reisinformatie over zaken als geld, klimaat en omgangsvormen en meer.

Dwars door Oman

Abaya
Abaya

“Schrijfster Martien Huisman reisde voor deze uitgave dwars door Oman. Vanuit haar standplaats Muscat naar de ruige Jebel Shams en van de oude hoofdstad Nizwa naar het zuidelijk gelegen Salalah. In haar verhalen schrijft ze over haar ontmoetingen met marktkooplui, zilversmeden, kamelendrijvers en andere bewoners van Oman. Nicolien Zuijdgeest, de samenstelster van deze uitgave, legt uit waarom Oman veel extroverter is naar de buitenwereld dan andere Araische landen.” – beschrijft http://www.tegastin.nl/land/oman haar exemplaar zelf. 

Voor al uw wasjes

Terwijl ik het boekje, na het openen van de enveloppe, vluchtig doorblader, valt mijn oog op een foto van Nicolien Zuijdgeest. Een afbeelding van Oosters wasmiddel. De foto hoort bij het artikel ‘Vrouwen grijpen hun kans’, een boeiend stuk over de rol van de vrouw in de Omanistische samenleving.

Verder wist ik echt niet dat de keuken sterk beinvloed wordt door de Indiaase cuisine en er ook Zanzibari snacks te vinden zijn.

Perfect voorbereid met Te Gast in Oman

De combinatie van verhalen met praktische informatie, maken, wat mij betreft Te Gast in Oman tot een perfecte voorbereiding, wanneer je je wil inlezen over diverse aspecten van het te bezoeken land. Bijkomend voordeel, met zijn 80 pagina’s leest het boekwerkje snel weg, waardoor ik korte tijd veel kennis opdeed over mijn toekomstige reisbestemming. KLM magazine voor frequent flyers, Flying Dutchman, noemde deze boekjes niet voor niets ‘het ultieme voorpretboekje’, daar is geen woord van gelogen.

Omdat Oman waarschijnlijk niet alleen voor mij een onbekende bestemming is, wil ik je graag een beetje met me mee laten reizen. Daarom een fijne winactie. Een Te Gast in Oman voor mij en een exemplaar voor jou!

WINACTIE Te gast in Oman

Te gast in Oman winactie
Een voor mij en een voor jou!

Heb jij plannen om naar Oman te gaan, of ben je gewoonweg zeer benieuwd naar het land, haar inwoners en bijbehorende verhalen? Doe dan mee aan deze winactie en ontdek, net als ik de minder bekende buur van Dubai.

  • Laat hier onder een bericht achter waarom je graag dit handige boekwerkje wil winnen. Het gaat hier om de 2e herziene druk , februari 2015. Helemaal up-to-date dus!
  • Meedoen kan tot en met 15 maart 2015
  • Zodra de winnaar bekend gemaakt is, krijgt de gelukkige de reisgids zo spoedig mogelijk thuisgestuurd.

Check de website van Informatie Verre Reizen voor de andere titels in deze reeks

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Leuk!! Het lijkt me echt een fascinerend land, zo anders en bijzonder! Een reis die kant op zit er niet op korte termijn in, maar ik wil er wel graag meer over leren en lezen!

    1. Beste Lies, je deelname aan de winactie staat genoteerd. Ik vertrek zelf 18 maart, hou daarna OmniTraveler.nl goed in de gaten voor mijn verhalen over dit land.

  2. De 18e maart zal ik ook afreizen naar Oman. Een bestemming waar ik (en misschien meer mensen met mij) niet meteen aan denk voor een vakantie, maar waar ik wel heel erg benieuwd naar ben. Een goede voorbereiding door erover te lezen kan dus geen kwaad. Ik hou me aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *