Search
Close this search box.

Noord-Korea in een paar foto’s, een kijkje in ‘Het gesloten rijk’

Noord-Korea, een niet-alledaagse bestemming die ik meermaals bezocht. In september (2013) keerde ik na vele jaren afwezigheid terug naar ‘Het gesloten koninkrijk’. In drie foto’s neem ik je even mee naar dit bijzondere land.

Noord-Korea in mijn mailbox

Net op het moment dat ik mijn laptop af wil sluiten, zie ik dat er een nieuw bericht in mijn inbox verschijnt. In September 2013 begeleidde ik een groep voor reisorganisatie Your Planet, een oud-reizigster stuurt me nog wat (groepsfoto’s) door. In gedachten dwaal ik naar Noord-Korea. Een week lang afgesloten van de buitenwereld.

Een reis die we als groep beginnen in de hoofdstad Pyongyang. De eerste dag verloopt alles stijfjes. Wat kunnen we van elkaar verwachten. Wat mag er wel en niet (van de gids)? Hoe vormt de groep zich en wat vind de groep van mij, de Nederlandse begeleider? Het werd een top trip. Een om niet snel te vergeten.

Mansudae Grand Monument, niet te missen in Noord-Korea

DPRK Noord-Korea 2013 Your Planet
De eerste foto is genomen bij Mansudae Grand Monument, een plek waar twee enorme standbeelden staan van de voormalige leiders. Iedereen die deze plek bezoekt, wordt geacht hier een bosje bloemen neer te leggen. Aangezien ik de reisbegeleider bent, valt mij de eer en het genoegen te beurt het overprijsde bosje ruikers aan de voet van de beelden te leggen.

Changkwang kindergarten

DPRK Noord-Korea 2013 Your Planet
DPRK Noord-Korea 2013 Your Planet
De andere twee foto’s zijn genomen in de Changkwang kindergarten. In een moordend tempo nemen de juffen je mee langs diverse klasjes, waar de meest schattige kindjes met je spelen, opgezette dieren aan je tonen, een tekening voor je maken of voor je zingen en/of dansen.

Wat zou jij graag willen weten over Noord-Korea? Vraag het me gerust, ik bereisde het land meerdere malen, en ik verwerk je antwoord in een van mijn volgende artikelen.

Meer Korea (Noord- & Zuid):

DMZ tour vanuit Seoul: Gluren naar de buren

Ondergronds Pyongyang
Seoul voor beginners

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *