Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuws | Better Places brengt je in contact met locals

Better Places brengt je in contact met locals

Op een frisse lenteochtend stuitte ik op de website van Better Places. Een pagina die de avontuurlijke reiziger rechtstreeks in contact brengt met een reisspecialist in Azië, Afrika of Latijns-Amerika. Alle lokale kennis, geen gedoe met het aan elkaar knopen van al die stukjes rondreis, en omdat het dáár geregeld wordt, al snel goedkoper. Omdat er hier in euro’s wordt betaald, gelden bovendien alle Nederlandse voorwaarden en garanties.

Mongolië
Hostess @ Mongolian National Song and Dance Academic Ensemble

Lastig

Laten we eerlijk zijn, we organiseren toch steeds vaker onze reizen zelf. Het reisbureau of een reisorganisatie komt hierdoor dikwijls buiten spel te staan. Zelf een aantal avonden over het net surfen, behoort tot de voorpret. Maar tegelijkertijd zorgt dat soms ook voor frustratie. Toen ik mijn reis naar Myanmar voorbereidde kreeg ik soms dagenlang geen antwoord, moest ik een arrangement uiteindelijk weer afzeggen omdat geld overmaken gewoonweg onmogelijk was. Uiteindelijk koos ik ervoor een aantal segmenten van mijn reis onder te brengen bij een lokale organisatie met Nederlands management.

Betrouwbaar

Maar goed, terug naar Better Places. Op de site zie ik dat zij de reiziger dus rechtstreeks in contact brengen met een betrouwbare reisspecialist. Een gedreven persoon of organisatie in het land van jouw keuze de authentieke plekjes kent zodat reizen weer als reizen aanvoelt. Verder zie ik dat  alle lokale reisexperts werken volgens de criteria van Travelife, een internationaal certificeringsprogramma.

Myanmar
Twee lieve dames @ Inle Lake Myanmar

Better Places is onderdeel van Riksja Travel, een geruststellende gedachte aangezien de organisatie bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds aangesloten is. Mocht er dus onverhoopt toch iets aan de hand zijn, dan heb je de garantie van de keurmerken van de Nederlandse reisbranche.

Waar je maar heen wil

Better Places biedt reizen aan naar Zuid-Afrika, Thailand, Vietnam, Costa Rica, Indonesië, Nicaragua, Bhutan, Peru, Nepal, Ladakh en Mongolië. Ik ga deze pagina zeker in de gaten houden, voor mijn bucket-list bestemming Bhutan.

Curaçao
Klarita op de ronde markt Curaçao

➡️ Voor meer info raadpleeg je de website van Better Places

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *