Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw-Zeeland | Zomerse wintersport op Mount Ruapehu

Nieuw-Zeeland De Ruapehu wintersport skien

Het kan zijn dat je door omstandigheden gedurende de winter niet op wintersportvakantie gaat. Dit is natuurlijk erg jammer, maar niet getreurd er is een oplossing! Het is namelijk mogelijk om ook tijdens de zomervakantie op wintersportvakantie te gaan. Je kunt namelijk op Mount Ruapehu in Nieuw-Zeeland perfect wintersporten.

Maak kennis met Mount Ruapehu

Mount Ruapehu bevindt zich op het noordelijke eiland van Nieuw-Zeeland. De berg Ruapehu is eigenlijk een actieve vulkaan, maar de vulkaan heeft al tijden niet meer gerommeld en de waarschuwingscode blijft vaak op groen staan. Toch kun je wel zeggen dat je tijdens je wintersport van een actieve vulkaan af bent gegaan.

Nieuw-Zeeland wintesport Mount RuapehuTukino

Er zijn op deze berg drie ski-resorts te vinden namelijk de Turoa, de Whakapapa en de Tukino. Het Turoa resort heeft een betere liftstructuur, maar de Whakapapa heeft meerdere t-bars verspreid over het resort. Het Tukino resort is wat minder ontwikkeld en daarom zijn de skipassen daar goedkoper, maar je zult daar wel meer beginners en rustigere pistes vinden.

Wat heeft Mount Ruapehu te bieden?

Het wintersportseizoen loopt op Mount Ruapehu doorgaans van 1 juni tot en met 28 oktober. Soms kan het zijn dat het wintersportseizoen al eerder begint of dat het langer doorgaat doordat het weer mee zit. Binnen de resorts zijn de acht liften beschikbaar van 9.00 tot 16.00 uur. Buiten deze tijden zijn er niet veel mogelijkheden om boven te komen. De resorts bevinden zich ongeveer op een hoogte van 1.600 meter en het hoogste punt waar de lift naar toe gaat is op een hoogte van 2.322 meter.

Er zijn in totaal 22 voorbereide pistes waarvan ongeveer 10% bereid is met nagemaakte sneeuw. Zowel de beginners als de gevorderde vinden hier genoeg uitdaging. De pistes zijn als volgt ingedeeld; 20% is voor de beginnende wintersporter, 55% is voor de gemiddelde wintersporter en 25% is voor de gevorderde wintersporter.

Nieuw-Zeeland Mount Ruapehu snowboard

Naast de ski en snowboard mogelijkheden bieden de resorts nog verschillende andere faciliteiten. Er zijn natuurlijk een aantal cafés te vinden in het gebied. Het is mogelijk om ski’s en of snowboards te huren op de resorts. Er is een mogelijkheid om te leren skiën of snowboarden voor de beginnende wintersporter, maar er is ook een activiteitencentrum voor het beoefenen van andere activiteiten bij de resorts. Neem de lift naar boven en geniet van het uitzicht. Bemachtig een tafeltje in Knoll Ridge Cafe, het hoogstgelegen café in Nieuw-Zeeland, en geniet van een lekker drankje en hapje.

➡️ Check alle up-to-date informatie op de website van Mount Ruapehu

Ga goed verzekerd op weg!

Wanneer je op wintersport gaat wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan. Het kan verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten. Door de verschillende reisverzekeringen te vergelijken kun je een passende verzekering afsluiten die jou op je wintersportvakantie volledig dekt. Zo kan jij goed verzekerd en onbezorgd van de pistes afgaan!

Meer wintersport:

Wintervakantie bij Landal Resort Maria Alm
Wintersport met kinderen. Do’s & Don’ts
Mijn eerste keer…… op wintersport in Rokytnice

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Nieuw-Zeeland, wat een pracht bestemming lijkt me dat! Ik zou daar ook wel willen gaan sneeuwschoenwandelen, met uitzicht op die indrukwekkende bergen.

  2. Dat lijkt me zo bijzonder aan Nieuw-Zeeland, aan de ene kant kun je surfen, de ander snowboarden. Ik zit helaas niet in het seizoen daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *