Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amsterdam | Eten, drinken en een vleugje cultuur

Nederland Amsterdam

‘Geef mij maar Amsterdam’

Voor een toffe citytrip hoef je niet ver weg. Wat dacht je van onze eigen hoofdstad Amsterdam? Misschien moet ik Johnny Jordaan wel gelijk geven. Is Amsterdam mooier dan Parijs?

Slapen

Nederland Amsterdam INK Hotel
Serieus, dit is zo’n tof hotel! Het INK Hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal huist in het oude pand van dagblad De Tijd. Alles ademt historie uit. De façade is grotendeels in originele staat, het interieur en faciliteiten modern en van alle gemakken voorzien.
➡ Lees ook: Overnachten | INK Hotel

Food(ie)

In het kader van #nevernoteating at ik op verschillende plekken in Amsterdam mijn buikje rond. Het maakt niet uit waar je naar op zoek bent, de stad heeft het. Een zak friet – of patat – is natuurlijk sowieso verkrijgbaar. Nepalees? Thai? Indonesisch of een spicy curry uit India? Het is er allemaal. De keuze is enorm.

Dim sum lunch Oriental City

Nederland Amsterdam Oriental City
Oud-collega en goede vriend Alwin kent alle leuke plekjes in Amsterdam. Bijkomend voordeel hij is Sinoloog en weet dus alles van China en waar je de lekkerste dimsum eet. We treffen elkaar bij Oriental City. Hij bestelt, terwijl ik vol ongeduld wacht tot de hapjes op tafel verschijnen. Uiteindelijk verschijnen er op de rekening omschrijvingen als Ngau Yoek Kon Tsing Ma en Woh Thip Tjien Kauw. Het zegt me niets, lekker was het wel.

Indiaas eten bij Motimahal

Nederland Amsterdam Indier Motimahal
De eerste avond van het weekendje Amsterdam dineren we in de Pressroom van het INK hotel. De tweede avond zitten we vroeg aan het avondeten, een concert in de Ziggodome staat op het programma. We schuiven tegen zessen aan bij MotiMahal, een Indiër. Ik bestel het toeristenmenu en een mango lassi. Beiden smaken heerlijk!

Drankje doen

Een koffietentje, volkscafé of micro-brouwerij, Amsterdam heeft ook op dit gebied tal van mogelijkheden om de dorstige te laven.

Café Putain

Nederland Amsterdam Quartier Putain
Naast de verlichte ramen van de working girls tref je op het Oudekerksplein (op de Wallen) Café Putain. Een klein koffietentje waar het bij binnenkomst geurt naar verse koffiebonen en dito taart. Ga zitten bestel een bakkie pleur en aanschouw het kleurrijke publiek dat voorbij trekt.

Proeflokaal Arendsnest

Nederland Amsterdam Arendsnest
Liefhebber van bier – en gezelligheid? Hou dan even stil aan de Herengracht (nr. 90). Hier is Proeflokaal Arendsnest gevestigd. Een plek waar meer dan 50 bieren van het vat worden geschonken en ook nog eens ruwweg 100 soorten op fles verkrijgbaar zijn. Hou er rekening mee dat het er flink druk kan zijn, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd, niet waar?

Brouwerij Troost

Nederland Amsterdam Troost

Brouwerij Troost produceert bier, sterke drank en limonade in drie monumentale gebouwen in het centrum Amsterdam. De eerste brouwerij is gevestigd in een voormalig klooster in De Pijp.”

Tijdens het weekend Amsterdam bezochten we de locatie aan de Cornelis Troostplein 21, de plek waar het voor deze brouwerij allemaal begon. Inmiddels zijn de brouwsels ook te nuttigen op twee andere plekken in de stad (Land van Cocagneplein & Pazzanistraat). Proost!

INKredible Cocktails @ Pressroom INK Hotel

Nederland Amsterdam Pressroom Cocktails
Een cocktail voor het diner? Yes please! De namen ben ik even vergeten. De smaak daarentegen niet. Ze smaken namelijk naar meer 😉

Vleugje cultuur

Naast tal van horecazaken is ook er eveneens volop aanbod aan cultuur in Amsterdam. Galeries, musea, tentoonstellingen, concerten en exposities. Noem het, het is er.

Huis Marseille

Nederland Amsterdam Huis Marseille
Nog zo’n fijne tip van vriend Alwin. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik er nimmer van gehoord had. Huis Marseille is een klein museum. Op het moment van ons bezoek zijn er twee tentoonstellingen te zien. Hoewel ik die zo zo vind, ben ik weg van het pand zelf. Wat een pareltje.

Ga de tuin in

Nederland Amsterdam Rijksmuseum tuin
Het voelt alsof het niet de bedoeling is. Toch spot ik een bordje waarop openingstijden te lezen zijn. De tuin van het Rijksmuseum is een bezoek meer dan waard. Op een middag in januari hebben we de tuin met haar prachtige kassen, banken en beelden voor ons zelf. Wat een fijn cadeautje.

Maar er is meer

Zoals gezegd in Amsterdam is altijd wel iets te doen of te beleven. Daarom geef ik je nog een paar fijne tips:
Bezoek het Tropenmuseum: Avontuur binnen handbereik
Neem de pont naar NDSM van scheepswerf naar super hippe hangout
Of hang een dag de toerist uit op een MacBike fiets

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wat heb je leuke plekjes bezocht! 🙂 En, is Amsterdam mooier dan Parijs? Ik vind, heel eerlijk, van wel 😉 Maar ik houd niet zo van Parijs en vind Amsterdam heerlijk! Vooral alles buiten het drukke centrum 😉 Hoewel ik de grachten (en met een bootje er doorheen) echt geweldig vindt! Ik heb er de afgelopen 2,5 jaar gewoond en heb het er erg naar m’n zin gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *