Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 x de leukste stayokay in Nederland. Geschikt voor jong & oud

De dagen dat een jeugdherberg synoniem staat voor een kaal hok vol aftandse stapelbedden, en enkel de jeugd onderdak biedt, liggen ver achter ons. Anno nu is Stayokay behalve zeer praktische groepsaccommodaties (vooral) ook fijne plekken die dienen als basis voor je citytrip en/of gezinsuitstap. Welke kies jij?

Slaap jij wel eens in een ‘jeugdherberg’?

Ja. Ik slaap wel eens in een jeugdherberg. Een van de leukste jeugdherbergen waar ik ooit sliep was in Shanghai. Tijdens een van de vele Pieterpad weekenden spendeerden ons wandelgroepje nachten in dergelijke accommodatie. De beste herinnering heb ik aan de nachten die ik doorbracht in de jeugdherberg in Amsterdam (Hotel Arena – nu geen budgetaccommodatie meer). In mijn afstudeerjaar aan de NHTV (Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer) bivakkeerden we met twee klassen op een slaapzaal. Goud.Jeugdherberg Amsterdam NHTV
➡️ Meer lezen over de overnachtingen in Shanghai? Klik dan hier.

Stayokay Utrecht: slapen met Nijntje

Oké, mijn meisje (6 jaar) is er wellicht net iets te oud voor, maar ikzelf vind deze kamer in een woord fantastisch! Een Nijntje-kamer jongens. Hoe gaaf is dat? Wie is er nou niet fan van dit konijn?
Stayokay Utrecht Nijntje

Een persbericht dat ik eerder over deze kamer ontving, schrijft het volgende:

“De vierpersoonskamer in Utrecht is volledig gedecoreerd in nijntje-stijl en voorzien van eigen sanitair en een speelgoedkist met nijntje-spelletjes en -accessoires. Zo vind je in de kamer nijntje-lampen, een nijntje-zitzak, -muurschilderingen, -handdoeken en -beddengoed. Kinderen kunnen hier volop genieten van hun favoriete konijn. Als de avond valt, dromen zij zelfs weg onder een ware nijntje-sterrenhemel.”

➡️ Meer info/beschikbaarheid/prijzen tref je hier

Mannenuitje naar Stayokay Maastricht

Vriendlief tipt de Stayokay in Maastricht. Samen met het voetbalteam maakten de mannen de bourgondische Limburgse stad onveilig en sliepen daarna als engeltjes bij deze jeugdherberg. De accommodatie is prachtig gelegen aan de Maas en op steenworp afstand van het centrum vol cafés en restaurants.
➡️ Lees hier mijn tips voor 24 uur Maastricht.

Dromen als een prinses (of prins) in Domburg

Hoe vaak heb je nu de kans om in een 13e eeuws kasteel te overnachten? Deze stayokay is echt wel heel bijzonder! Kasteel Westhove in het Zeeuwse Domburg is alles wat je van een kasteel mag verwachten. Torens? ✓ Slotgracht? ✓ Pracht van een tuin. Ja hoor ✓. En wat je wat misschien nog wel het leukste is? Het strand is ook nog eens op loopafstand. Win-Win!

Ga naar Villa Kakelbont in Gorssel

stayoaky Gorssel
Ken je Pippi Langkous (nog)? De voorgevel van deze stayokay in Gorssel doet me aan haar huis, Villa Kakelbont denken. Gelukkig is het er niet zo’n troep net als bij Pippi binnen. Bovendien kun je op het terrein niet alleen in een gewone kamer slapen, maar ook in een heuse blokhut.

Naar het strand in Noordwijk

Ik schreef het al eens; wat is er fijner dan een dagje naar zee gaan? Blijven slapen! De Stayokay in Noordwijk grenst direct aan de duinen en het bos. Hoeveel natuur wil je om je heen hebben? Voor de kids emmer en schepje mee en genieten maar.

Sporten, een stad bezoeken of cultuur snuiven vanuit Soest

Wandelen, fietsen, outdooractiviteiten, sporten, vergaderen, cultuur snuiven of een dagje naar Utrecht of Amersfoort. Het kan allemaal vanuit de Stayokay in Soest. Ook vanwege het design al een bezoekje waard.

Even er helemaal tussenuit in Stayokay Egmond

Stayokay Egmond © Taco van der Werf
© Taco van der Werf

Nationaal Park Kennemerduinen, velden vol bloeiende bollen en steden als Alkmaar en Bergen liggen bij deze Stayokay om de hoek. Daarnaast waai je natuurlijk ook lekker uit aan het strand, hoe fijn is dat? Bovendien is deze accommodatie niet enkel modern maar tevens ook zeer duurzaam.

Foto’s: © Stayokay

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Ik zag de Nijntje kamer pas ergens langs komen. Zo gaaf!

    Mijn liefde voor Nijntje is pas in de pubertijd ontstaan, maar nooit echt verdwenen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *