Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nederland | Rotterdam – Kinderdijk per boot

Kinderdijk

Slow Travel naar Kinderdijk

Boottocht Rotterdam KinderdijkBoottocht Rotterdam Kinderdijk
Boottocht Rotterdam Kinderdijk
Boottocht Rotterdam Kinderdijk
Boottocht Rotterdam Kinderdijk
Boottocht Rotterdam Kinderdijk
Boottocht Rotterdam Kinderdijk
Boottocht Rotterdam Kinderdijk

Toen wij uit Rotterdam vertrokken

Rotterdam ben ik in de loop der jaren steeds meer gaan waarderen. Kwam ik tijdens een Tiener Toer dagtocht niet veel verder dan de Koopgoot recentelijk weet ik in het Manhattan aan de Maas ook de pareltjes die de stad te bieden heeft steeds beter te vinden.

Op een zonnige dag in mei ligt het schip de Nehalennia reeds aan de Boompjeskade op ons te wachten. Voor wie niet weet wie of wat Nehalennia is – wist ik ook niet – ze is de beschermvrouwe van de zeelieden ten tijde van de Romeinen en Germanen. Dat betekent dat we dus met een gerust hart koers kunnen zetten naar onze bestemming, Kinderdijk.

Met Hehalennia naar de molens

De folder, die we bij het aan boord gaan ontvangen, omschrijft de aankomende vier uur als volgt:

Vaar mee met ons sfeervol passagierschip ‘Nehalennia’, waar service en klantvriendelijkheid op de eerste plaats staan. Varende over de “Nieuwe Maas” en de “Lek” wordt u onder meertalige begeleiding op de hoogte gehouden van alle bezienswaardigheden. Na ongeveer één uur varen wordt er afgemeerd bij “Kinderdijk”, bekend om zijn 19 molens welke door de UNESCO zijn uitgeroepen tot Wereld Cultuurmonument. Hier is ongeveer anderhalf tot twee uur de tijd om, op eigen gelegenheid, het gebied te bezoeken en te genieten van de schitterende natuur. Op de terugvaart krijgt uw Rotterdam gevoel een geheel nieuwe impuls door het zien van de adembenemende skyline van Rotterdam

Iedereen aan boord? Vertrekken maar!

De scheepstoeter zal pas over een dik half uur het vertrek aankondigen, de boot zit echter al bijna helemaal vol. We weten een fijn plekje op de voordek te bemachtigen. Een zacht briesje in ons gezicht en een flauw zonnetje zorgen voor een aangename tocht. Unilever, gekenmerkt door haar aparte gebouw en de twee niet te missen pindakaas potten, trekken zachtjes aan ons voorbij. De oude watertoren van Rotterdam in De Esch is de oudste nog bestaande watertoren van Nederland en dateert uit 1873.  Bij Krimpen aan den Ijssel is het enorme gebouw van Hollandia BV niet te missen. Wellicht ken je het bedrijf dat vooral bekendheid verkreeg door het leveren van staalconstructies. Een van de belangrijkste projecten: de Willemsbrug in Rotterdam.

Kort maar krachtig bezoek aan Kinderdijk

Wanneer we in Kinderdijk  voet aan wal zetten, is er ongemerkt ongeveer anderhalf uur voorbij gegleden. Schattige dijkhuisjes vormen het décor langs de wandelroute naar de molens. Eerst houden we even halt bij een terras, de inwendige mens moet je tenslotte ook niet vergeten. Een voortreffelijke lunch later, slenteren we richting de molens, we schieten een paar foto’s en lopen terug naar onze beschermvrouwe.

Tip:

Tip: Ik vond het een ontzettend leuke tocht, maar als je meer van de molens wenst te zien, lunch dan aan boord van het schip. Er zijn diverse broodjes en maaltijden verkrijgbaar. En tip 2, als je interesse hebt in alles wat er aan je voorbij vaart, kies dan een plaatsje binnen, via een intercom systeem wordt er uitleg gegeven over de belangrijkste bezienswaardigheden die je onderweg passeert.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *