Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rotterdam bruist, ik bedoel brouwt. 5 x stadsbrouwerij in 010

Nederland Rotterdam bier Stadsbrouwerij de Pelgrim

Tijdens een citytrip Rotterdam (nov. 2017) stond naast sightseeing ook de inwendige mens op ons het programma. In Rotterdam popt de ene stadsbrouwerij na de andere micro-brouwerij op. Tijd om de lippen aan het glas te zetten. Proost!

Kaapse brouwers

Na een avondje heerlijk dineren, besluiten we de vrijdagavond af te sluiten in de Feniks Food Factory. Niet om er nog meer te eten, om er wat te drinken. In deze foodhall huist namelijk het proeflokaal van de Kaapse Brouwers.

https://www.instagram.com/p/Bb5K4rOl5Pi/?taken-by=evahopstaken

Karel, Harrie, Jaapie zijn slechts enkele van de namen van de bieren van de Kaapse brouwers. Wil je eerst proeven voordat je een glas vol bestelt? Geen probleem in het café van de brouwers. Mocht je tijdens het drinken lekkere trek krijgen, bestel dan een schaal met Nederlandse kaas. Een goddelijke combinatie.

Stadsbrouwerij De Pelgrim

Op een frisse zondagochtend maken vriendlief ons op voor een wandeling. Daarvoor kiezen we het zogeheten Delfshavenpad, De westelijke uitbreidingen. Een route uit het boekwerkje Wandelen Buiten de Binnenstad van Rotterdam. De wind doet mijn haar dansen, ik trek mijn handschoenen aan en zet mijn capuchon op. Vanuit ons overnachtingsadres; Hotel Stroom, beginnen we onze wandeling.

https://www.instagram.com/p/Bb9dktIlXsi/?taken-by=evahopstaken

Vanuit het Lloydkwartier stappen we via (onder andere) het 1.200 meter lange dakpark, het drukke Marconiplein en het Kasteel (stadion Sparta) naar Delfshaven. Het is er niet warmer op geworden. Onze magen knorren en we lusten ook best wel iets te drinken. Extra fijn is om op zo’n moment aan te leggen bij Stadsbrouwerij de Pelgrim. Ooit werd er volop gebrouwd in Rotterdam, tegenwoordig is de Pelgrim de enige overgebleven stadsbrouwerij. Vriendlief kan niet kiezen welke van de vele bieren die er geschonken worden, te nemen. Het antwoord is uiteindelijk simpel. Een proefplankje. Voor de tweede ronde valt de keuze op een Aramada. We bestellen er een borrelplank bij en warmen onszelf intussen aan de verwarming. Ik kan het hier wel even volhouden…

Meer brouwerijen in Rotterdam

Omdat ons weekendje Rotterdam uit meer dan alleen bierdrinken bestond, hebben we lang niet alle toffe plekken in de stad aan kunnen doen. In de hotelkamer spotte ik in het Inside Rotterdam Magazine nog een aantal plekken die het delen waard zijn:

Eurotrash

Eurotrash is niet alleen een plek om te genieten van bier. Hier komt het gerstenat samen met kunst en muziek. Met maar liefst 21 tappunten is er aan keuze geen gebrek.

Kaf & Koren

Twee jonge Rotterdammers maakten van hun hobby een beroep. Deze Rotterdamse biermakers brouwen wat ze zelf het liefste drinken. Hopelijk bevalt het jou ook.

Brouwerij Noordt

In een oude brandweerkazerne huist Brouwerij Noordt. Zorg dat je er op een vrijdag bent, dan kun je meedoen aan een rondleiding in de brouwerij.

Meer bier in Rotterdam

Oké, nog twee plekken. Locaties die zelf niet brouwen, maar waar bier hoog in het vaandel staat. Ga zeker op zoek naar Restaurant Bierhandel De Pijp. Van origine een studenten hangout en eigenlijk ziet het er ook wel uit als een studentenkot. Voor iedereen die het echte Rotterdam wil leren kennen, schuift hier aan.

Kom naar Rotterdam wanneer de winter de stad heeft verlaten. Als het zonnetje zich weer meer en meer laat zien, opent de Biergarten haar poorten weer.
Tip: neem vanaf Rotterdam CS via de Luchtsingel de route naar de Biergarten

Voor leuke bieradressen in 020, check je dit artikel even

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Hé, wat grappig, de term Eurotrash heb ik lang niet meer gehoord. Ik ken ‘m nog uit Bangkok. Zo werden farang soms genoemd, en dan niet de expats, maar degene die er rondhingen of langer woonden zonder dat helemaal duidelijk was wat ze er precies deden. Maar het is dus ook gewoon bier. Of nou ja, speciaal bier. 😉

  2. De Feniks Food Factory is erg gaaf inderdaad! Daar heb ik heel wat lekkere dingen geproefd en van het bier was ik ook wel te spreken 🙂

  3. Ik was laatst nog in Rotterdam, maar dit artikel jammer genoeg gemist! Maar mijn vader is opgegroeid in Rotterdam, dus ik ben er regelmatig te vinden en dan kan ik ongetwijfeld bij een van deze plekken langs voor een biertje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *