Nederland De schatten van Amsterdam

Ontdek de schatten van Amsterdam

Nederland De schatten van Amsterdam
De schatten van Amsterdam tref je overal. Niet voor niets trekt onze hoofdstad jaarlijks duizenden toeristen. De stad staat bekend om de bruisende energie en de talloze leuke dingen die er te doen zijn. Vaar met een boot door de kanalen, slenter langs grachtenpanden of ontdek per fiets alle leuke plekken die de stad te bieden heeft. Voor toeristen is een fietstocht langs de eeuwenoude historie iets heel bijzonders. Amsterdam een van de weinige hoofdsteden in de wereld is waar de fiets zoveel gebruikt wordt. Niks is heerlijker dan een rondje fietsen over de grachten en door de parken met een zonnetje op je gezicht. Was je nog niet eerder in Amsterdam? De volgende leuke plekken zijn uitstekend per fiets bereikbaar.

Rij door het Vondelpark

Nederland De schatten van Amsterdam
Het stadspark, dat reeds sinds 1865 bestaat, is het meest bezochte park van Amsterdam. Tussen de grasvelden zijn grote paden aangelegd voor voetgangers maar ook fietsers. Geniet van de relaxte sfeer, terwijl je in een van de verschillende uitspanningen een drankje nuttigt.  In de zomer bruist het Vondelpark het meest. Mensen die er picknicken, barbecueën of gewoon lekker relaxen in het gras of aan de rand van verschillende waterpartijen in het park. Wie nog nooit in Amsterdam was, mag een bezoek aan deze plek zeker niet zomaar voorbij fietsen.

Stap af bij een van de vele musea

Wie van musea houdt, zit in Amsterdam meer dan goed. Bijkomend voordeel: ze zijn vrijwel allemaal perfect per fiets te bereiken. Een van de bekendste musea van de stad is wellicht het Van Gogh Museum. Op de voet gevolgd door het het Rijksmuseum, waar grote schilders als Rembrandt, Vermeer en Hals tentoongesteld hangen. Het leukste aan het Rijksmuseum is wel het feit dat je er – als enige museum in de wereld –  (na jarenlange restauratie) doorheen kan fietsen.

Negen straatjes

Nederland De schatten van Amsterdam
Langs de mooiste grachten in het centrum liggen de zogeheten Negen straatjes. Een absoluut walhalla voor iedereen die van leuke authentiek winkeltjes houdt. Een plek vol creativiteit en levendige energie. Een plek waar je spullen en producten treft die je niet zo snel bij de grote ketens in de Kalverstraat ziet.

In het zadel

Natuurlijk zijn er nog talloze andere schatten van Amsterdam te ontdekken, dit is slechts een kleine greep uit de vele leuke spots. Bovendien is net enkel het centrum van Amsterdam een bezoek waard. Trap ook eens richting Amsterdam noord, zuid, oost en west. Op de site van MyHotelbike vind je tal van leuke fietsroutes kris kras door de stad. Veel fiets plezier!

Welke schatten van Amsterdam ga jij per fiets ontdekken?

Meer Amsterdam:

Motel One Amsterdam Waterlooplein
Weekend Amsterdam | Eten, drinken en een vleugje cultuur

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather