Zoek
Sluit dit zoekvak.

Myanmar | Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach

Yoma Cherry Lodge aan Ngapali Beach in Myanmar is een heerlijke plek om de indrukwekkende reis door Myanmar te laten bezinken. Wat een prachtige reis en wat een fijn hotel.
Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach Myanmar
Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach Myanmar
Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach Myanmar
Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach Myanmar
Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach Myanmar
Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach Myanmar
Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach Myanmar
Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach Myanmar

Migthy Myanmar

Mighty Myanmar, zo lang al wilde ik je ontdekken. Je ruiken, proeven en beleven, je recente geschiedenis ter plaatse in me op nemen. In 2013 was het dan eindelijk zo ver. Via Thailand reis ik de voormalige hoofdstad Yangon binnen.

Bij het verlaten van het vliegtuig valt de warmte als een klamme deken over me heen. Aung, mijn chauffeur, in kraakhelder wit overhemd en handgeweven longyi (wikkelrok) geeft zijn vriendelijkste glimlach aan me weg. Wanneer ik hem gebaar dat ik het gezicht ben bij de naam die op zijn bordje geschreven staat.

Tijdens mijn trip dwaal ik door de straten van Yangon. Laat ik op advies van een taxichauffeur het Mandalay Palace links liggen – het entreegeld zou naar de junta gaan -. Stap ik van m’n fiets op de stoffige wegen in Bagan, om met een familie uit de, voor toeristen niet toegankelijke, Kachin Provincie uitgebreid op de foto te gaan. Al deze indrukken én meer, verwerk ik aan het einde van de reis in Yoma Cherry Lodge aan Ngapali Beach.

Yoma Cherry Lodge Ngapali Beach

Terwijl langs de weg, vanaf de kleine luchthaven naar het Yoma Cherry Lodge, de ene grote bouwput na het andere enorme hotelproject elkaar afwisselen, is mijn hotel lekker kleinschalig. De Engelse Sue, verwelkomt me met een koel drankje en gaat me door de lush garden voor naar de kamer. Lekker ruim en van alle gemakken voorzien. Dingetje, net als vrijwel overal Myanmar, niet de gehele dag door stroom. Even iets om rekening mee te houden, denkend aan de airco of het opladen van camera en/of telefoon(s).

Het restaurant voor zowel ontbijt/lunch/diner ligt aan het strand. Aan het einde van de dag liggen naast het privéstrand van het hotel, de blauwe netten op het zilveren zand. Vrouwen en kinderen, verdelen de buit wat de mannen op zee binnengehaald hebben. Tegen het vallen van de avond volgt de kus voor de achterblijvers aan de kust en gaan de mannen opnieuw een donkere nacht in de golven tegemoet.

Wil je niet alleen maar luieren op strand, het hotel heeft een samenwerkingsverband met het Andrew Clark Trust, Net achter het hotel ligt een schooltje waar je altijd meer dan welkom bent om een paar uur Engelse les te verzorgen.

Aangezien de kaart van het restaurant niet heel erg uitgebreid is – en niet altijd alles voorradig – pakte ik zo nu en dan een van de gratis fietsen van het hotel en trapte een stukje verder de weg af en genoot van al het lekkers dat ze bij Htay Htay’s Kitchen op tafel zetten.

Meer Myanmar:

Beachsafari in Maung Shwe Lay over community based tourism ver van de gebaande paden in Myanmar

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *