Zoek
Sluit dit zoekvak.

Behind the scenes juli 2019 – een kijkje in het leven van (een) OmniTraveler

januari 2024 behind the scenes

Juli 2019 ligt al weer (bijna) achter ons. Een maand waarin veel Nederlanders vakantie krijgen en ook daadwerkelijk op reis. Tijd om even terug te blikken. Tijd voor een kijkje in het leven van (een) OmniTraveler.

Juli 2019

Juli is de maand waarin ik op vakantie ga. Of ging. Of hoe zal ik het zeggen. Ik ging uiteindelijk wel, maar ik ging later. Mijn oma van 92 overleed ondanks haar leeftijd toch vrij plotseling. Een dag voor ons geplande vertrek. We boekten het een en ander om en vlogen een kleine week later naar Spanje.

Nog even over juni

Luxemburg Luxemburg stad in 48 uur ansichtkaarten

Op de laatste dag van juni keerde ik terug van een perstrip naar Luxemburg. Ik beloofde daar in mijn vorige behind the scenes op terug te komen. Jongens, ik moet iets bekennen, ik ben een klein beetje verliefd geworden tijdens die trip. Verliefd op Luxemburg stad.

➡️ Lees ook: Luxemburg stad in 48 uur – Al het goede van de stad in twee etmalen

Zomer in Zeeland

Novasol Vakantiehuis in Zeeland Wemeldinge Novasol Vakantiehuis in Zeeland Wemeldinge strand Oosterschelde

Ons reismeisje krijgt op 5 juli 2019 vakantie! Een dag ervoor word ik benadert om een vakantiehuis in Zeeland te testen. Daar hoeven we niet lang over na te denken. Spullen pakkken en gaan! Het weer was heerlijk, de omgeving fantastisch en ik leerde dat ik Zeeland echt te weinig waardeer en bezoek.

➡️ Lees ook: Dit vakantiehuis in Zeeland is ideaal gelegen in pittoresk Wemeldinge

Aan de Amsterdamse grachten

Juli 2019 rondvaart Amsterdam Zapper PR

Zapper PR nodigde me uit voor een relaxte rondvaart over de Amsterdamse grachten. Wat een heerlijke middag was dat! Thanks team Zapper.

17 juli 2019: Niet op vakantie

Maandenlang stond deze datum in mijn agenda omcirkelt. Het begin van ‘de Grote Vakantie’ Helaas, liepen zaken anders. Mijn oma kwam ten val, belandde in het ziekenhuis en niet veel later overleed ze. In plaats van te fietsen in Valencia en te relaxen op een camping in Menorca, stonden de dagen in het teken van rouw en zaken regelen voor haar afscheid.

MH17

Eveneens op 17 juli is het in 2019 al weer 5 jaar geleden dat de ramp met de MH17 zich voltrok. Zelf was ik op dat moment in Maleisië, wat de situatie nog vreemder en verdrietiger maakte dan dat deze al was.

➡️ Lees ook: MH17 | Ik was tijdens de ramp in Maleisië…..

Naar de kermis in de stad

Kermis Tilburg Nederland

Omdat we nu ineens wel in Nederland zijn tijdens de Tilburgse kermis, vraagt ons reismeisje of we een kijkje gaan nemen. Natuurlijk doen we dat! We bezoeken de grootste kermis van de Benelux (ruim 3 kilometer aan attracties) de dag nadat bezoekers een halfuur lang stil hingen op 80 meter hoogte!

Mallorca we komen er aan

Spanje Mallorca

Uiteindelijk vliegen we op 22 juli naar (Palma de) Mallorca en vervolgen de route die al zo lang gepland staat. De rest van juli 2019 en de eerste week van augustus vertoeven we – behalve op Mallorca – op Formentera en Ibiza.

Dit stond in juli 2019 eveneens in de agenda

Juli 2019 samenwerkingen

  • In Smartphotos vind je informatie en inspiratie om je foto’s mooier en interessanter te maken met je smartphone. Ik ontving van uitgeverij Lannoo een recensie-exemplaar. In Spanje ga ik kijken of deze tips & tricks daadwerkelijk helpen
  • TRAVELBOOK #12 is een feit. Dit keer leverde ik ‘slechts’ een artikel aan. Over mijn belevenissen in Brazilië en de Pantanal in het bijzonder
  • ➡️ Lees ook: 10 dagen door de Pantanal in 10 Instagram foto’s
  • Jeroen Rensen (Ikgaopavontuur) raakte tijdens zijn reis door Myanmar enigszins gefrustreerd dat hij niet (of maar moeilijk) met de locals kon communiceren omdat hij de taal niet machtig is. Hij verzon een vertaal reisbandje. Tijdens onze ‘grote vakantie’ test ons reismeisje (8 jaar) of het werkt. En jij kunt binnenkort ook zo’n bandje winnen. To be continued

juli 2019 food

  • Ook in juli 2019 stopte ik niet met lekker eten. In de Foodhall Breda borrelde ik een heerlijke plank weg. Genoot ik van gelukkige tosti’s bij Happy Tosti, maar het gelukkigst werd ik nog wel van een avondje Cambodjaans eten bij Soksabbay. Wist je dat dit het enige Cambodjaanse restaurant in heel Nederland is? Tip: als je gaat, bestel dan zeker de fish amok. Heerlijk!
  • ➡️ Hoe ik zelf Fish Amok leerde maken in Phnom Penh (de hoofdstad van Cambodja) lees je hier

Augustus

In augustus verblijf ik de eerste week nog in Spanje. Er staat een BBQ en een verjaardag in Den Haag gepland en samen met vriendlief vier ik mijn eigen verjaardag in Düsseldorf. Tot dan!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *