Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Local Life | Het leven van The London Tester

The London Tester beefeater

The London Tester (Nienke) neemt je tijdens dit maal in de rubriek Local Life mee naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk, Londen. Over hoe ze er verzeild raakte, wat ze er doet en natuurlijk fijne tips voor jouw citytrip naar deze stad.

Even Voorstellen

Ik ben Nienke Krook, kom uit Diemen-Zuid (bij Amsterdam) en ik woon sinds 2013 in Londen met mijn vriend Nick, die oorspronkelijk uit Venlo komt. We hebben elkaar ontmoet in een hostel in Australië en hebben daarna samen twee jaar in Sydney gewoond.

Nick is architect en kon na terugkomst uit Australië in Nederland totaal geen werk vinden. Na 9 maanden non-stop te hebben gesolliciteerd zonder resultaat, besloten we het roer maar weer eens om te gooien. Binnen een week had Nick een baan in Londen, zaten al onze spullen in de auto en begonnen we aan een nieuw leven.

‘Vroeger’ gaf ik les als juf op een basisschool, maar uiteindelijk ben ik via het werken in hostels, freelance schrijf-baantjes en mijn reisblog die ik in 2006 tijdens mijn eerste wereldreis begon, in 2014 fulltime blogger geworden. Inmiddels is alles wat ik doe gerelateerd aan het maken van content over reizen (tekst, fotografie en video’s), het beheren van diverse social media kanalen (ook voor andere grote reisbloggers) en het doen van freelance opdrachten en leuke campagnes.

Ik heb nu twee websites: The Travel Tester (over cultureel reizen en zelfontwikkeling) en The London Tester (over alles dat maar met het Verenigd Koninkrijk te maken heeft). Het leukste aan mijn werk vind ik het krijgen van vragen van lezers en dan voor hen onderzoek doen, zodat ik het antwoord in een uitgebreid artikel op de sites kan geven, wat dan ook weer voor volgende reizigers nuttig kan zijn!

The London Tester White Cliffs of Dover
The London Tester @ The White Cliffs of Dover

Cultuurverschillen tussen Nederland en Engeland

Hoewel de opstart in Londen zeker niet makkelijk was, bleken Nick en ik gelukkig een goed team en kunnen we inmiddels de humor wel inzien van onze eeuwige strijd met Britse landlords, moeilijke banken en telefoonbedrijven en zaken zoals tube strikes, die hier regelmatig zijn.

Je zou het misschien niet verwachten bij twee landen die zo dicht bij elkaar liggen, maar er zijn toch veel dingen echt compleet anders op het gebied van gedragingen en dagelijkse bezigheden. We schreven een uitgebreide blog over: hoe onze Hollandse directheid soms voor problemen zorgt, de verwondering die we hebben over het feit dat Britten zich de hele dag door voor werkelijk alles verontschuldigen… en natuurlijk het belang van het op de juiste manier in een rij leren te staan. Het valt soms nog niet mee je overal aan aan te passen in het buitenland, en zeker niet in Londen!

The London Tester Brighton
Nick @ Brighton

Leuk in Londen… of toch niet?

Het leukste aan het wonen in Londen vind ik dat er elke dag wel iets gebeurd en het een ideale plek voor bloggers is, er is hier echt een sterke community. Ook als je gek bent op leuke restaurantjes en evenementen, dan is dit dé stad voor jou.

Maar, ik moet ook eerlijk toegeven dat hoewel we hier nu 5 jaar wonen, er nog zoveel is dat we nog niet gedaan of gezien hebben. Vaak is dat omdat de afstanden hier enorm groot zijn, daar kun je je echt in vergissen! Mijn vriend moet elke dag 45 minuten heen en 45 minuten terug met een propvolle metro naar zijn werk en om dan ’s avonds door de week nog ergens heen te gaan (of überhaupt in het weekend), dat brengen we niet altijd op. Als ik vanuit huis (waar ik 90% van de tijd werk) ergens in de stad wil zijn, kost me dit altijd minstens 40 minuten tot meer dan een uur! Dat is dus hetzelfde als vanuit Amsterdam ’s avonds na je werk even een drankje in Den Bosch of Eindhoven gaan doen… Daar moet je zin voor maken.

The London Tester Windsor Castle
Windsor Castle

Londen als een Local

Ik denk dat als je Londen als een echt local wilt ervaren, dan moet je van de klassieke hoogtepunten zoals de Tower of London, Big Ben en St. Paul’s Cathedral weg. Stap met de metro dus niet uit bij haltes binnen zone 1 & 2 van de Central Line of Piccadilly Line, maar ga bijvoorbeeld met de Victoria Line naar de wijk Brixton, met de Northern Line naar de wijk Hampstead of neem de DLR (Docklands Light Rail) naar Greenwich.

Maar ook in de buurt van bekende locaties kun je van de gebaande paden af. Als je van winkelen houdt, ga dan in plaats van het dure, oubollige Regent’s Street naar het ietwat verborgen en hippe Carnaby Street, wandel het toeristische Covent Garden voorbij en ontdek het wat verder gelegen Seven Dials buurtje met kleine boetiekjes. En denk niet eens aan shoppen op Oxford Street, maar duik gelijk het rustige wijkje Marylebone in.

In Londen gaat het echt om het ontdekken van bijzondere plekjes en het wandelen door achterstraatjes op zoek naar nieuwe winkeltjes, cafeetjes, pubs en restaurants met unieke thema’s en heerlijk eten. Hoe vaak je hier ook komt, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken. Kom dus zeker regelmatig eens een kijkje op The London Tester kijken, want ik deel onze nieuwe vondsten graag met je!

The London Tester Tower of London
The London Tester @ The Tower of London

Je kunt Nienke’s tips lezen op haar website The London Tester en via alle social media kanalen als Instagram. Met vragen over Londen of de rest van Engeland, Wales, Schotland, (Noord)Ierland en de Kanaaleilanden, mag je haar ook altijd mailen!

Lees ook:

Een 10 voor 10 uur Londen
Local Life | Robin startte haar eigen onderneming: Fietstours Barcelona

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *