Zoek
Sluit dit zoekvak.

Local Inge: Seattle is ook leuk als het regent

Verenigde Staten Seattle Local Life skyline

Wat te doen Seattle als het regent?

Nederlandse Inge woont in Seattle en verklapt aan OmniTraveler de leuke plekjes in de stad waar je terecht kunt wanneer het weer even tegen zit.

Ondergrondse toer

Verenigde Staten Seattle Local Life ondergronds
Seattle is voor Amerikaanse begrippen al best een oude stad. Ze is opgericht in 1851 en bestond toen voornamelijk uit houten gebouwen, daar de hout en kolen industrie Seattle flink deed groeien. In 1889 is het grootste gedeelte van de stad volledig afgebrand. De stad moest opnieuw worden opgebouwd en dat deden ze op een bijzondere manier; ze verlegden het straat niveau meteen met een gehele verdieping! Dit levert vandaag een bijzondere ondergrondse tour op. Op Pioneer Square verzamel je in een kroeg, waar je eerst op stand-up-achtige wijze de gehele geschiedenis wordt verteld, dan ga je daadwerkelijk onder de grond om de overblijfselen van Seattle te bekijken. Dit houdt je zo’n anderhalf uur bezig. Daarna pak je lekker een drankje in een cafeetje.

Starbucks roastery

Verenigde Staten Seattle Local Life Starbucks roastery
OF een lekker kopje koffie, want dit is natuurlijk wel Seattle, home of Starbucks. In 2014 opende Starbucks een nieuwe roastery op 1124 Pike Street in Seattle. De tweede roastery zit in Shanghai, maar daar zijn we nu niet. Het is vrij uniek om hier een kijkje te kunnen nemen aangezien het de (bijna)enige locatie ter wereld is. Natuurlijk vind je er een zeer uitgebreide Starbucks winkel waar je alles met het logo kan kopen en toeristen gaan ook graag met de voorgevel op de foto, als het niet regent. Maar vandaag regent het en je kan hier uitstekend koffie komen proeven. Ze serveren hier koffie die je nergens anders ter wereld kunt krijgen en dat maakt het wel bijzonder. Je ziet alle potten en pijpen van de roasterij en je ruikt de gebrande koffiebonen. Ik ging op zoek naar mijn nieuwe favoriete espresso en die heb ik gevonden. We weten allemaal dat het geen echte Italiaanse koffie is, maar daar doet de sfeer niet aan onder.

Eten en drinken

Mijn stad heeft tal van gezellige tentjes en restaurants om gezellig te eten en te drinken, maar die zijn niet zomaar in downtown Seattle gevestigd. Downtown is het zakencentrum; een lunch kan je hier prima vinden, maar na 6 uur ’s avonds gaat alles hier dicht. Je zult een buurt in moeten en Capitol Hill, net als Ballard zijn daarin uitstekende keuzes.

Alki beach in West Seattle

Verenigde Staten Seattle Local Life
Zelf woon ik in West Seattle, een kwartier van het centrum af en je kunt vanuit het centrum zo de watertaxi nemen. Het fijne van West Seattle is dat we hier een strand hebben! En met dat strand hebben we ook het beste uitzicht op downtown Seattle. Salty’s is een erg goed en vriendelijk restaurant, wat wel een beetje duur is. En je zult hier ook echt een tip achter moeten laten, maar Salty’s heeft het allermooiste uitzicht op Seattle. De skyline is aan te bevelen. En zelfs als het miezert, wat het vaak doet, of regent, met een goede regenjas en laarzen aan, kan je hier een uitstekende wandeling maken. De gemiddelde inwoner van de stad gaat simpelweg niet zitten wachten op mooi weer, dat komt wel. Ze blijven actief, zelfs als het regent. Hiken naar de vele uitzichtpunten in de buurt is erg populair, maar Alki beach is een 5 km wandeling die volledig plat is en daarbij lekker makkelijk.

➡ Meer informatie over Seattle lees je terug op de site van de Tourism Board

Meer Local Life

Lees ook het artikel van Jeroen die naar Hongarije emigreerde.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *