Zoek
Sluit dit zoekvak.

Robin startte haar eigen onderneming: Fietstours Barcelona

Spanje Barcelona Local Life Fietstours Barcelona Robin

Een eigen onderneming starten in het buitenland. Robin en haar vriend deden het. Vol trots en enthousiasme vertelt ze haar verhaal. Over reizen, fietstours Barcelona en leuke plekjes in de Catalaanse hoofdstad.

Over de wereld reizen, in Barcelona thuiskomen

Na mijn studie Toeristisch Management ben ik al werkend de wereld over getrokken met mijn laptop. Ik bezocht meer dan 85 landen, tussendoor werkte ik af en toe ook periodes in Nederland om vervolgens weer een nieuw avontuur aan te gaan. Maar na 7 jaar reizen, was ik toe aan iets meer vastigheid. Samen met mijn vriend ben ik begin 2016 naar Barcelona vertrokken. Eigenlijk voor een eenmalig half jaar, maar al snel werd duidelijk dat hier heel wat maanden en wellicht jaren achteraan geplakt gingen worden. Ik voel me zó thuis in Barcelona, dat ik de stad echt mis als ik er niet ben.
Spanje Local Life

Dat kan anders: Fietstours Barcelona doet het zo

We wilden graag met toeristen werken en iets voor onszelf opzetten. Fietsen in Barcelona was al ontzettend populair, maar wij waren ervan overtuigd dat er vraag was naar meer kwalitatieve en persoonlijke fietstours, voor een lagere prijs. Tijd creëren voor klanten en klanten de leukste dag van hun vakantie bezorgen; dat is ons doel. Zowel voor, tijdens als na de fietstour kunnen ze bij ons terecht met vragen. Ik geniet er elke dag weer van om mijn enthousiasme en passie voor de stad over te brengen. We zitten in ons derde seizoen en ik heb er elke dag weer onwijs veel zin in.
Spanje Barcelona Local Life

Barcelona heeft alles volgens Robin van Fietstours Barcelona

Wat Barcelona voor mij zo speciaal maakt, zijn alle verschillende dimensies van de stad. Geen één avond is hetzelfde. Wat ik ook voor vrijetijdsbesteding zoek, in alle scenes is er elke dag wel iets te doen. You name it, Barcelona has it. De stad geeft zo veel prikkels dat de stad nooit verveelt. Ik heb dat ook echt nodig, altijd nieuwe plekken, evenementen en activiteiten om te ontdekken. En natuurlijk maakt de ligging tussen de zee en de bergen ook alles mogelijk wat je in een stad zoekt.
Spanje Barcelona Local Life Fietstours Barcelona Robin

Robin’s persoonlijke favorieten in de stad

Wanneer Robin niet met gasten van Fietstours Barcelona in het zadel zit, geniet ze met volle teugen van de stad. Graag deelt ze een aantal fijne plekken.

Uitmuntend uitzicht

Een persoonlijke favoriet is, ondanks het toenemende aantal toeristen die de plek weet te vinden, toch nog steeds Bunkers del Carmel. Dit uitzichtpunt geeft een 360 graden view over Barcelona. Een heerlijke plek om te relaxen. Wat rustiger is Carretera de les Aiguës. Een rechte weg door de bergen rondom Barcelona, met non-stop prachtig uitzicht. Ideaal voor een fijne wandeling op een bloedhete zomeravond.

Upcoming Raval

De hele wijk Raval is eigenlijk mijn favoriet. Voorheen was dit een ´no-go´ area en raadde mensen ons af om er te gaan wonen. Nu woon ik er en wil ik niet meer anders. De wijk is veiliger geworden en trekt veel creatieve mensen aan, die zich vermengen met de multiculti sfeer. De mensen, de winkeltjes, de cafeetjes en de ongedwongen sfeer op straat. Raval lijkt in de avond soms één groot openlucht festival waar alles kan en mag.

Live muziek

In de avonden vind je me nog al eens bij de Ierse pub Michael Collins of bij La Taverna, vanwege de goede live muziek. Veelal country, rock en folk, altijd met goede artiesten. Welke vrienden ik hier ook mee naar toe neem, het wordt altijd een geslaagde avond.

Verstopt plekje

Mijn favoriet terras is absoluut Antic Teatre. Deze gezellige tuin zit verstopt in de prachtige wijk El Born. Ik houd van zo´n verstopte plekjes, ze hebben iets magisch en het geeft een bijzonder gevoel als je ze gevonden hebt. Het is een perfecte plek voor als je even wilt kletsen zonder dat er hordes toeristen voorbij lopen.

Lazy sunday

Op zondagmiddag ga ik graag naar Park de la Ciutadella. Dit grote stadspark trekt een goede mix van toeristen en locals aan. Muziek, entertainment, marktjes, er is altijd veel te doen. Een kleedje en wat lekkers mee en genieten maar!
Spanje Barcelona Local Life Fietstours Barcelona Robin

Bio:

Naam: Robin van den Tillart
Beroep: Mede-eigenaresse Fietstours Barcelona
Website: www.facebook.com/fietstoursbarcelona

Meer info Fietstours Barcelona:

Fietstours Barcelona V.O.F.
+31 6 81 85 83 00
instagram: @fietstoursbarcelona

Meer Spanje:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

8 reacties

 1. Leuk leuk leuk! Ik vond het leuk om in elke stad te kunnen fietsen. Nu ga ik volgend jaar naar Barcelona en ben ik erg blij met deze tip 🙂

  1. Leuk dat je reageert Diana! Je mag ons altijd contacten als je naar Barcelona gaat. Ik heb nog wel meer leuke tips voor je:)

 2. Tijdens mijn eerste bezoek aan Barcelona maakten mijn vriendin en ik ook een fiets tour. Wat mij betreft is er niets leukers dan met een enthousiaste lokale inwoner de omgeving te verkennen en ik kan het iedereen aanbevelen. Barcelona leent zich prima voor een fietsexcursie..

 3. Ik was al meteen onder de indruk na de intro: zo tof dat je het al meteen na je afstuderen aandurfde om als freelancer te werken! Ik kan begrijpen dat Barcelona de ideale plek is om voor onbepaalde tijd te wonen: ik was de voorbije veertien jaar drie keer in de stad en het begint weer te kriebelen voor een volgend bezoekje. Volgende keer moet ik dus zeker wel eens een fietstour maken! PS: ik ben een Belg, ik heb die fietsgenen niet zoals mij Nederlandse buren. 😉

  1. Bedankt voor je reactie Lotte!
   Ik ben niet helemaal direct na mijn studie gaan freelancen, ik werkte eerst ook in ‘loondienst’ op reis als digitale nomade voor 1 bedrijf. Daarna ben ik wel gaan freelancen:)

   De volgende keer als je naar Barcelona gaat is een fietstour zeker aan te raden. Wij hebben ook regelmatig onze zuiderburen op de fiets:) En je mag ons altijd contacten voor leuke tips natuurlijk!

 4. Ik heb ook in Barcelona gewoond dus extra leuk om te lezen. Raval is idd in opkomst en was best ‘gevaarlijk’ ja, toch liep ik er destijds elke dag doorheen naar de plek waar ik woonde. Half juli ben ik ook in Barcelona, maar dan met de kinderen. Ik heb er superveel zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *