Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuws | LEGOLAND Billund opent Kasteelhotel in 2019

LEGOLAND Kasteelhotel

In het voorjaar van 2019 opent LEGOLAND Billund haar nieuwe topaccommodatie, het LEGO® Kasteelhotel. Een hotel geheel in LEGO stijl vol ridders, draken, tovenaars en prinsessen. Het LEGO themahotel zal over 142 kamers beschikken, genoeg ruimte voor 710 grote en kleine gasten.

Unieke ervaringen

“Onze belangrijkste taak is unieke ervaringen creëren voor alle bezoekers. Met name kinderen dienen helemaal op te gaan in de wereld van het LEGO steentje. Zij zullen het gevoel hebben in een écht kasteel te overnachten. Ze worden volledig ondergedompeld in de magische wereld van LEGO. Met de komst van het nieuwe themahotel overtreffen wij dan ook alles wat wij eerder in LEGOLAND hebben gemaakt,” aldus Christian Woller, Managing Director van LEGOLAND.

LEGOLAND Billund Kasteelhotel 2019

Drie verdiepingen met LEGO magie

Het avontuur begint vanaf het moment dat de gasten de parkeerplaats oprijden. Hier wordt je welkom geheten door LEGO ridders en draken. In de betoverende hal verwelkomen enorme LEGO figuren de hotelgasten. Je ontvangt de sleutel tot  één van de tovenaars-, ridder- of prinsessenkamers. Overal in het hotel hangen kasteelbewoners versieringen op voor de festiviteiten die zich rondom het riddertoernooi plaatsvinden. De jongste gasten gaan gegarandeerd op in deze fantasiewereld.

“Het hotel zal eruit gaan zien zoals wij dat kennen uit ridderverhalen, met unieke torenkamers in LEGO stijl en een grote speeltuin voor de hotelgasten. Waar Hotel LEGOLAND zowel dienst doet als conferentiecentrum alsook LEGO accommodatie voor gezinnen, is het LEGO Kasteelhotel uitsluitend ontworpen voor onze hoofddoelgroep, gezinnen met kinderen. Het ridderthema is overal in het hotel doorgevoerd op een niveau dat wij nog niet eerder in Billund hebben gezien. Dit maakt het hotel een absoluut topproduct wat betreft onze accommodaties,” aldus Christian Woller.

Visie gemeente Billund

De realisatie van het nieuwe hotel van LEGOLAND moet in de eerste plaats de enorme toename in de vraag naar overnachtingsplekken in combinatie met een bezoek aan het familiepark gaan opvangen. Daarnaast draagt de komst van het hotel bij aan de uitvoering van de visie van de gemeente Billund, die als doel heeft gesteld bekend te staan als dé ‘Kinderhoofdstad’. De opening van het LEGO® House eerder dit jaar markeert de eerste grote stap die in het kader van deze visie is gezet.

Christian Woller: “Met het unieke LEGO House als onze nieuwe buur verwachten wij in de toekomst een nog grotere vraag naar overnachtingsplekken in Billund. Vanaf 2019 is die vraag op een geweldige manier in te vullen. Tegelijkertijd willen wij onze gezamenlijke marketingcampagnes met attracties en accommodaties in de omgeving van Billund voortzetten. Bovendien willen we die ook versterken, zodat wij nog meer toeristen naar onze regio kunnen trekken.”

LEGO Kasteelhotel in cijfers

Naar verwachting wordt het nieuwe LEGO Kasteelhotel in het voorjaar van 2019 opgeleverd. De investering van ruim 26 miljoen euro  is de grootste van LEGOLAND ooit. Het hotel heeft 142 kamers, verdeeld over twee gebouwen met drie etages. Het belangrijkste zijn de  de ridder-, tovenaars- en prinsessenkamers. Daarnaast is er ook een restaurant aanwezig, een binnenspeeltuin en een grote buitenspeelplaats. Bovendien zijn er 145 parkeerplekken gereserveerd voor de hotelgasten.

➡️ Lees ook: Een bezoek aan Legoland in Johor Bahru

Meer dan alleen LEGOLAND Billund

Het nieuwe LEGO Kasteelhotel is onderdeel van het LEGOLAND Billund Resort. Een samenwerking van de gemeenten Varde, Esbjerg (incl. Ribe), Middelfart,Vejle, Kolding, Billund en Vejen. Het middelpunt is het familiepark LEGOLAND Billund. Daarnaast maken Hotel LEGOLAND, LEGOLAND Holiday Village, Vakantiepark Lalandia Billund en het nabijgelegen GIVSKUD ZOO/ZOOTOPIA eveneens deel uit van het geheel.

➡️ Meer informatie over het LEGOLAND Billund Resort: www.visitdenmark.nl/legolandresort

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *