Zoek
Sluit dit zoekvak.

Smakelijk de feestdagen door met deze kerstlekkernijen uit heel Europa

Kerst

Kerstlekkernijen maken de feestdagen helemaal af. Vergeet dit jaar de kerstkransjes – en stol en kies voor een van de lekkernijen uit een van deze Europese landen.

Kerstlekkernijen uit Duitsland: Lebkuchen

Lebkuchen is een pittig, zoet koekje dat vergelijkbaar is met ontbijt/peperkoek. Bovendien heeft het alles in zich heeft een van de beste kerstlekkernijen te zijn. In het thuisland Duitsland worden ze gezien als de populairste versnapering tijdens de feestdagen.

Kerstlekkernijen uit Duitsland: Lebkuchen

Traditioneel wordt de lebkuchen overgoten met chocolade of voorzien van een laagje suikerglazuur. Struin bij onze Oosterburen over een kerstmarkt  en je komt gegarandeerd met een exemplaar thuis.

Panettone, maakt de Italiaanse kerst helemaal af

Geen idee wat je voor kerstdessert op het menu gaat zetten? Wat dacht je van Panettone? Proef de essentie van een Italiaanse kerst wanneer je je tanden in dit luxe Italiaanse brood zet.

Nog meer kerstlekkernijen uit Italië: Bombardino

Het lijkt op advocaat, maar dat is het niet. Lekker, dat is het zeker. Je Italiaanse kerstfeesten zijn niet compleet zonder de meest populaire warme drank van het land. Geniet van een dampende  kop Bombardino, een mengsel van advocaat en cognac, afgemaakt met een flinke toef slagroom. Geloof OmniTraveler, dat smaakt naar meer.

Bombardino Italie

Wellicht ken je dit drankje niet van Italiaanse feestdagen maar maakte je er kennis mee tijdens een wintersport vakantie in het land. Bombardino is namelijk populair op de Italiaanse pistes.

➡️ Lees ook: Ponte di Legno del Tonale, Italiaanse poedersneeuw en pizza

Mincepies, deze kerstlekkernijen ontbreken in het Verenigd Koninkrijk niet tijdens the most wonderful time of the year

Synoniem voor Kerstmis in Groot-Brittannië, mincepie. Deze typisch Britse zoete taart, gevuld met mincemeat, een mengsel van gehakte gedroogde vruchten, kruiden, niervet en soms gehakt vlees, is de ultieme kerstsnack is. Omdat deze ’taart’ vooral met de feestdagen geserveerd wordt, noemen de Engelsen het ook wel Christmas pie.

Ook uit de UK: Wassail

De naam van deze warme kerstdrank komt uit het oud-Engels en is tegenwoordig een van de beste Europese kerstrecepten. Het is eenvoudig te bereiden en absoluut heerlijk om te drinken. Deze warme, feestelijke drank is gemaakt met warme appelcider, gember, citroen en kruiden. Heerlijk, wanneer het buiten donker en koud is.

lussekatter

Lussekatter (Zweden)

Een Lussekatter is een overheerlijk saffraanbroodje, gedecoreerd met zoete rozijnen en gebakken in de vorm van een “S”.

Traditioneel worden Lussekatter (Lucia-saffraanbroodjes) gegeten op 13 december, de dag van Lucia (de patroonheilige van het licht). De viering, de start van de kerstperiode,  is een van de hoogtepunten van de Zweedse kalender en de Sint Lucia-processie is werkelijk magisch.

Vanocni Cukrovi (Tsjechië)

Vanocni Cukrovi betekent zoveel als kerstkoekje. Men neme twee koekjes met jam in het midden. Zorg voor een creatieve decoratie en je feestkoekjes zijn klaar voor de koffietafel.

torron kerstlekkernijen Spanje

Turron (Spanje)

De laatste in de lijst van kerstlekkernijen is turron, een heerlijke Spaanse nougat. Al eeuwenlang populair bij de Spanjaarden en landen (ver) daarbuiten.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *