Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jakes Hotel Treasure Beach, misschien wel het leukste hotel van Jamaica

Je hebt hotels en je hebt hotels. Jakes Hotel gelegen aan Treasure Beach op Jamaica is misschien wel het leukste hotel op het eiland.

Treasure Beach

Wanneer drukte en All-Inclusive Hotels niet echt je ding zijn, kom dan naar Treasure Beach. Ten Zuiden van de Black River (waar ik echte krokodillen spotte) wordt je begroet door rust, ruimte en onbedorven plekjes. Volgens de manager van Jakes Hotel, heeft de tijd in Treasure Beach stil gestaan. Elke baai – en dat zijn er een flink aantal – kent nog altijd vissers, die er dagelijks op uit trekken om met een mooie vangst huiswaarts te keren. Net als hun opa’s dat deden en zoals ook hun vaders dat deden.

In mijn Elmar Reishandboek Jamaica lees ik dat in deze regio veel mensen met blauwe ogen voorkomen. Waarschijnlijk vanwege Schotse zeevaarders die hier in de 18e eeuw schipbreuk leden en zich in Treasure Beach vestigden. Ik kijk zowel de manager, als de serveerster en het schoonmaakpersoneel diep in de ogen, maar kan niets blauws bespeuren.
Normaliter is de route naar Jakes Hotels een eitje. Helaas, belandde ik een enorme tropische storm, waardoor de weg meer weg had van een wildwaterbaan. Enkel stapvoets was mijn eindbestemming te bereiken.

Jakes Hotel

Sally Henzell is het brein achter dit toffe hotel. Haar wijlen man Perry Henzell was co-auteur en regisseur van de film The Harder They Come. Wat in de jaren zeventig de eerste Jamaicaanse speelfilm was. Een originele filmposter prijkt dan ook bij de receptie van het hotel.In de jaren negentig kocht ze een stuk land aan waar ze haar jeugd doorbracht. Bouwde er een huis, toverde het om in een restaurant. Haar ambitieuze zoon Jason zag potentie in de locatie en raadde zijn moeder aan meer grond te kopen. Het ene huisje na het ander verscheen op het land. Alles bedacht Sally zelf, hoe de huisjes er moesten komen te zien en vooral hoe het gedecoreerd moest worden. Het resultaat is een gezellig allegaartje aan kleuren en stijlen die wonderbaarlijk een heel fijn homogeen geheel vormen.
Jamaica Treasure Beach Jakes Hotel
Jamaica Treasure Beach Jakes Hotel

Jakes Hotel Treasure Beach JamaicaJakes Hotel Treasure Beach Jamaica
Jakes Hotel Treasure Beach JamaicaJakes Hotel Treasure Beach JamaicaJakes Hotel Treasure Beach Jamaica
Jamaica Treasure Beach Jakes Hotel

➡️ Lees ook: Roadtrip Jamaica | Ontdek in 1 week de parels van het eiland

Verantwoord

Behalve dat het een fantastisch hotel is, is het ook een fantastische plek. Bij Jakes houdt men zoveel mogelijk rekening met milieu en haar omgeving. Het water wordt door zonne-energie verwarmt, het zwembad is met zeewater gevuld en in het restaurant zijn gerechten bereidt met ingrediƫnten uit de omgeving.

Kom uit je hangmat

Ondanks dat ik slechts 1 nacht was, kan ik me prima voorstellen dat je dagelijks in een van hangmatten gaat liggen en van de ruige zee als uitzicht geniet. Kom in actie, want er worden meer dan genoeg activiteiten georganiseerd. Ga naar het fitnesscentrum, volg yogalessen of ga het water op of maak van schelpen je eigen souvenir.

Jakes Hotel Conclusie:

Nogmaals, ik was er maar kort, maar, man, wat had ik graag meer tijd bij Jakes Hotel doorgebracht.
+ Uniek concept (op Jamaica)
+ Goede vibe
+ Een hotelkamer dat eigenlijk een mini-vakantiehuisjes is, compleet met terras
+ Vers bereid eten in Jack Sprat restaurant
+ Eveneens vers ontbijt (geen buffet)
+ Vriendelijk & behulpzaam personeel
– Het enige jammere; Dat op het tijdstip dat het ontbijt aanvangt, het personeel met de shif start. Als je op doorreis bent, niet zo handig
– Oh, vanwege de tropische regenbui had ik een kleine overstroming in mijn kamer šŸ™ – het kamermeisje hoosde zo goed en zo kwaad als het ging mijn overnachtingsplaats

Zelf overnachten in Jakes Hotel, bekijk prijzen en een filmpje over het hotel, op de website.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Hoewel ik toch een paar weken op Jamaica ben geweest had ik geen tijd meer voor Treasure Beach. Jammer, want het klinkt als een relaxte plek zeg!

  2. Dit ziet er echt uit als een plek waar ik ook zou overnachten, leuk! Sowieso lijkt Jamaica me megamooi en interessant.

  3. Oh Jamaica, dat is lang geleden… maar wat vond ik het een fijn eiland. Dit zie ik ook hier weer terug, gave plek dat Jakes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *