Zoek
Sluit dit zoekvak.

Napels – Wat wel en niet te doen in de stad

Napels Italie

Pizza Margaritha, maffia en vuilnis, veel verder komen de meesten niet, wanneer je ze naar de Italiaanse stad Napels vraagt. Onlangs bezocht ik de stad en ontdekte hoe leuk deze is, vandaar vijf tips, van mij, voor jou, over Napels.

1. Palazzo Caracciolo Napoli

Vijf_tips_Napels_hotel
Bij een bezoek aan een stad, hoort ook een overnachtingsplek. Zoek niet verder, want een hotel als dit, mag je jezelf niet onthouden. Het is gevestigd in voormalig palazzo dat stamt uit de 13e eeuw. Ik sliep er als een roosje – lees hier mijn review – en genoot er met volle teugen van het ontbijt en de fijne ligging.

2. Ga ondergronds in Napels

Vijf_tips_Napels_metro
Pas in de negentiger jaren stapten de eerste locals in de Metro. Anno nu is het netwerk nog immer niet voltooid. Magma, sinkholes en archeologische opgravingen beletten dikwijls de aanleg. Hoe hectisch en rommelig het boven de grond het er in Napels dikwijls aan toe gaat, de metro is schoon, snel en een lust voor het oog.

In 2001 openden de eerste zogeheten stazioni dell’arte. De eerste drie haltes waar je zeker de tijd voor mag nemen zijn Quattro Giornate, Salvator Rosa en Museo. Een aantal jaren later openden nog eens tien station als een waar ondergronds museum, het ene nog indrukwekkender dan de andere. Mijn persoonlijke favoriet station Toledo (zie foto).

3. Ga NIET naar Pizzeria I Decomani

Vijf_tips Napels pizza_no_go
Zie het als extra tip; op zondag zijn in het oude centrum maar weinig restaurants geopend. Door dit feit belandde ik bij Pizzeria I Decomani een van de weinige etablissementen die wel haar deuren opent op de dag des Heres. Op Tripadviser staan er heus wel lovende beoordelingen, maar die van mij zul je daar niet terugvinden.

Bij binnenkomst, wurm ik me tussen de aanwezigen door, naar mijn tafel in een hoek van de zaak. De ober gooit een handvol bestek op tafel en smijt de kaart erachteraan. Ik bestel een wijntje en krijg een vliegtuigfles met plastic bekertje voor mijn neus gezet. Oké. De pizza smaakte naar karton, ik nam niet eens de moeite er een foto van te maken. Wat mij betreft, op zoek naar een plek om te eten, sla deze toko met een gerust hart over. Blegh!

4. Stap op de fiets

Vijf_tips Napels fiets
Tegenwoordig in vrijwel elke Europese stad te vinden, de openbare huurfiets. Ook in het straatbeeld van Napels ontbreken deze stalen rossen niet. Het netwerk is niet heel uitgebreid, het heeft honderd fietsen met tien stations waar je de fietsen kunt huren of deponeren. Voor uitgebreide informatie kijk je even op de website van Bike Sharing Napoli. Doen hoor.

5. Neem een goede Napels reisgids mee

Vijf_tips_ Napels
Napels staat synoniem voor de oude stad. Het is ook zeer verleidelijk uren, dagen door de straatjes van dit stadsdeel te dwalen. Je zou jezelf echter tekort doen, wanneer niet ook andere delen van Napels zou ontdekken. Vomero is zo anders dan het lager gelegen gedeelte van de stad. Voor een frisse neus laat je de uitlaatgassen van auto’s en scooters achter je en flaneer je in Lungomare langs de kust.

Ik nam de reisgids 100% Napels mee op mijn trip. Een fijn handzaam exemplaar dat me naar vele leuke plekjes leidde. Nog niet genoeg tips? Er zijn talloze musea in de stad die je voordelig met de ArteCard Napoli bezoekt. Duik een avondje in een van de vijftien theaters die de stad rijk is, slenter over de lokale markten. Of als je nog tijd over hebt en deze niet in Napels door wenst te brengen, ga op excursie naar Pompeii of Capri. In dit artikel lees je waar deze reisgids me allemaal bracht tijdens mijn bezoek aan Napels.

➡️ Bovendien dit moet je zeker ook doen in Napels, 12 handige tips op een rij

Was jij al eens in Napels? Wat zou jij aanraden?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. hoi, wij zijn echte Napels lovers !!!
    Pompei bezoeken? Vraag dan aan de ingang om op een plan aan te duiden welke villa’s en sites open zijn.
    Wij zijn er zo fan van dat we onlangs ook een gids voor beginners voor geschreven hebben … volledig gratis te downloaden via onze site, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *