Zoek
Sluit dit zoekvak.

Throwback Thursday | Isla Margarita

Ah, Isla Margarita. Ver voordat het concept ‘All Inclusive’ in Turkije werd geintroduceerd, kon je in de Caraïben, op het grootste eiland aan de noordoostkust van Venezuela al los gaan. Q-International lanceerde deze bestemming groots en reisagenten – ik werkte destijds bij een van de reisbureaus van Kras SterVakanties – konden voor een prikkie gaan kijken wat het eiland allemaal te bieden had.
Isla Margarita International Resort Village0001
Isla Margarita0001

Op ‘inspectie’ naar Isla Margarita

Good old Martinair vloog ons naar onze bestemming. Eenmaal aangekomen op de betemming laten we giechelend ons blauwe all inclusive bandje om onze pols binden. Het eten in Margarita International Resort Village was ok, maar geen haute cuisine. De cocktails smaakten goed en de temperatuur was aangenaam. Kortom alles wat je van een weekje zon – zee – strand mag verwachten.

Meer dan beachlife

We lagen echter niet alleen bij het zwembad op ons resort in Porlamar. We gingen ook op excursie het binnenland in en bezochten onder andere Pampatar. Een schattig vissersplaatsje met waar nieuwsgierige pelikanen ons lunchpakket wel zagen zitten. Zagen een zoetrose kerkje in El Valle de Espiritu Santo, reden door het prachtige La Sierra gebergte en aten – ik had er nog nooit van gehoord en heb ze bij mijn weten daarna ook nooit meer gezien – appelbananen.

In San Juan woonden we een kemphanen gevecht bij en zagen er hoe oma Irma strooien hoedjes maakte om zo ook een centje mee te pakken van het opkomende toerisme op haar eiland. Met onze voetjes in het zand in de (bad)plaatsen Juangriego en Playa el Aqua. Bij de strandtent Baywatches genaamd werd zelfs Nederlands gesproken. Ongelofelijk!

Na een week gevuld met vrijwel enkel nietsen, bruingekleurd terug naar huis. Man man man, dat was me wat dat all inclusive!

Wat vind jij van het concept All Inclusive?

Meer Throwback:

Als 19-jarige naar de Costa Brava. Zon, zee en….
Stage in Scandinavië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *