Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisblogger aan het woord: Eva is verliefd op Azië

Reisblogger aan het woord

In 2014 nam ik deel aan de rubriek genaamd reisblogger aan het woord op vakantie.nl. Aangezien de site per per 1 januari 2015 uit de lucht deel ik het interview hier met jullie.

Reisblogger aan het woord

Reisblogger aan het woord

Ze studeerde toerisme, werkte onder ander als reisadviseuse, reisbegeleidster en product manager. Het mag duidelijk zijn dat Eva’s leven altijd in het teken heeft gestaan van reizen. Sinds enkele jaren werkt zij als freelance reisredacteur en reisblogger. Benieuwd naar haar favoriete bestemming? Lees snel verder.

Wanneer is jouw reislust ontstaan?

Tot mijn 18e was ik nog nooit in het buitenland geweest en dan reken ik gemakshalve een dagje Antwerpen niet tot reizen. In het jaar dat ik volwassen werd nam mijn vader me mee naar het land waar hij graag naar toe wilde, Jamaica. Nog nooit gevlogen, nog langer dan een middag met mijn vader samen geweest (red. mijn ouders zijn gescheiden en ik groeide op bij mijn mama) en nog nooit de Benelux verlaten. Man, dat was me wat. De andere cultuur, de temperatuur, de vriendelijke bevolking als een spons nam ik het allemaal in me op. Kort daarna besloot ik een studie toerisme te gaan volgen en sindsdien is het hek van de dam.

➡️ Lees ook: Jamaica | Waar mijn liefde voor reizen ontstond

Reisblogger aan het woord: Ben je een luxe of budgetreiziger?

Zoals de naam van mijn website reeds verraad, noem ik mezelf omnitraveler. Een reiziger die van alle facetten van het reizen kan genieten. Ik geef je een voorbeeld: in juli (2014) reisde ik met mijn partner en kleine meid drie weken door Singapore en Maleisië. Gedurende deze trip sliepen we in een guesthouse voor €15,- per nacht maar ook in een hotel waar de prijs met tien vermenigvuldigd kan worden.

 

Van wat voor soort vakanties houd je wel? En van wat voor vakanties vooral niet?

Vakanties waarbij ik niet (te lang) op een plek blijf genieten mijn voorkeur.

Wat zijn voor jou de ingrediënten van een geslaagde vakantie?

De ingrediënten voor een geslaagde vakantie? Lekker weer, is het eerste dat in me opkomt. Nu reis ik doorgaans naar Azië dus wat zonneschijn betreft komt dat wel goed. Graag maak ik tijdens het reizen een combinatie van het bezoeken van een stad in combinatie met wat natuur met aan het einde een paar dagen relaxen (aan het strand).

Reisblogger aan het woord: Ga je voor voorpret of last minute boeken?

Doorgaans ga ik voor de voorpret. Alhoewel een weekendje België dikwijls pas het weekend ervoor besloten wordt.

Waar ben je allemaal geweest?

Komt tie – haalt diep adem – Brunei, Cambodja, China (incl. Hongkong & Macau), Filipijnen, Laos, Maleisië, Mongolië, Myanmar, Noord Korea, Rusland, Singapore, Taiwan, Thailand, Vietnam, Zuid Korea, België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Luxemburg, Litouwen, Monaco, Noorwegen, Oostenrijk, San Marino, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Verenigde Staten (Nevada & Arizona), Jamaica, Venezuela (Isla Margarita), Dubai, Curaçao. En de meeste bestemmingen bezocht ik voordat ik reisblogger werd.

Wat is je meest favoriete vakantiebestemming?

Mijn eerste gedachten gaan eigenlijk altijd uit naar Thailand, maar in een split second volgt het ongerepte Mongolië als tweede antwoord. En wanneer je me nog langer bedenktijd geeft, zal ook Korea een antwoord kunnen zijn.

Trotter 48 Brussel

Reisblogger aan het woord: Wat is je favoriete stad?

Oei, dit vind ik echt een lastige vraag. Favoriete stad? Dan ga sowieso, als Asiaholic, voor een Aziatische stad en zeg ik: Hongkong. Mag ik er nog een aan toevoegen? Eentje dichtbij: Brussel. Een stad die ik in de loop der jaren steeds meer ben gaan ontdekken en waarderen.

Wat is je meest dierbare vakantieherinnering?

Je legt me wel lastige zaken voor…. Weet je, ik heb een half jaar met mijn rugzak door Azië gereisd. Zo’n trip is een opeenstapeling van dierbare herinneringen. Overnachten in een dorm in Shanghai en van je roomie af en toe nog steeds een berichtje via Facebook ontvangen. Paardrijden op de uitgestrekte steppen van Mongolië, de ruïnes van Wat Champusak in Laos bekijken, zonder andere bezoekers, cocktails op straat drinken op Khao San Road.. of… of….
Elke reis heeft wat je je hele leven bij zal blijven, meestal in positieve, maar soms ook in negatieve zin.

➡️ Lees ook: 7 x doen op Khaosan road

Wat is je meest angstige reismoment?

Dat is ongetwijfeld die keer dat de taxichauffeur achter het stuur in slaap dreigde te vallen. Samen met een reisgenoot in de vroege ochtend op weg naar Suvarnabhumi Airport in Bangkok. Eerst zette hij de radio op standje oorverdovend om zichzelf wakker te houden. Vervolgens slaakte hij om de paar minuten een harde gil, maar het mocht niet baten. Een kleine tien minuten na ons vertrek slingerde we van links naar rechts. Door tegen hem te blijven praten en als een stel opgewonden peuters in onze handen te klappen, wisten we zonder kleerscheuren onze bestemming te bereiken.

Jerk Chicken

Reisblogger aan het woord: Wat is je grootste reisblunder?

Als reisblogger maak ik, klinkt wellicht enigszins arrogant, niet echt blunders. Tijdens mijn stage als reisbegeleider heb ik wel een paar op mijn conto kunnen schrijven. Ik deel er twee met je. Een bus vol geboeide passagiers, ik, broekie, enthousiast vertellend over dat schitterende object aan de rechterkant. Zacht gemompel en geroesemoes door het voertuig. Iemand die hardop zegt “Ik zie niets!” Sorry mensen, het is (was) aan de linkerkant.

“Mensen neem een visitekaartje van het hotel mee, wanneer u zelf nog op pad gaat” goed advies van mij, niet waar. En als ik dan zeker weet dat het hotel aan het einde van de grote weg ligt en ik sta dan ineens in een weiland, kom ik erachter dat ik zelf geen adres bij me heb gestoken. Ik snel me naar een dichtstbijzijnd ander hotel, waar ze het adres voor me opzoeken, spring in een taxi en precies voordat iedereen zich bij de eetzaal meld voor het diner, sta ik met mijn vriendelijkste glimlach bij de entree van het restaurant. Niet gebeurd.

Wat is het vreemdste dat je ooit hebt gegeten op reis?

In Vietnam heb ik wel eens rat op en in Thailand vleermuis. Verder heb ik het vermoeden in Azië ook wel eens hond gegeten te hebben, maar dat kan ik noch  met zekerheid bevestigen noch ontkrachten. En bij Chinees meisje thuis, dat ik tijdens mijn reis door China leerde kennen, verraste haar moeder mij met een lunch, bestaande uit varkenstepels en balut eieren.

➡️ Lees ook: Vreemde kost

Reisblogger aan het woord: Welke drie dingen mogen niet missen in je koffer?

Teenslippers, camera, notitieboekje

 

Welke bestemmingen staan er nog op je wishlist?

Bhutan, daar wil ik echt heel erg graag een keer naar toe.

Je krijgt een half jaar vrij van je werk en een onbeperkt budget. Waar ga je heen?

Waarschijnlijk heb je mijn antwoord al geraden: Azië. Terug naar de plaatsen die ik reeds bezocht en op zoek naar pareltjes die ik om wat voor reden eerder oversloeg.

Heb je nog een ultieme reistip voor onze bezoekers?

Reis met hart en ziel en sta open voor alles wat op je pad komt, dan haal je eruit wat erin zit en wordt je op een dag misschien ook wel reisblogger.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *