Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 redenen om te reizen voor je 30e. Hoeveel tijd heb je nog?

reizen voor je 30e

Reizen voor je 30e, ideaal! Ongeveer halverwege mijn backpack avontuur door Zuidoost Azië blies ik 29 kaarsjes uit. De perfecte leeftijd om te reizen als je verschillende bronnen moet geloven. Is dat echt zo? Ik kan je in ieder geval vertellen dat ik never nooit spijt zal krijgen van mijn 6 maanden reizen, ook al moest ik er heus wel zaken voor opgeven destijds.
backpacken in azië

Zijn je twintiger jaren the best years to travel?

Men zegt wel dat je twintiger jaren de beste jaren zijn om te reizen. De periode na je afstuderen, maar voordat je echt gaat settelen. Een periode in je leven waarop je nog volledig openstaat voor nieuwe bestemmingen en bijbehorende ervaringen. Mocht je je op dit moment net voor de magische grote drie nul bevinden, bekijk de volgende argumenten eens. Wedden dat je daarna direct een ticket boekt?

Je hersenen zijn nog volop in ontwikkeling

Kijkende naar dit gegeven, blijkt dat je in deze periode van je leven nieuwe informatie als een spons opzuigt en je leven lang niet meer gaat vergeten. Je empathisch vermogen staat op scherp, perfect om nieuwe vriendschappen af te sluiten met medereizigers en locals.

Reizen voor je 30e is goedkoper

Reis je tijdens je studententijd dan doe je het helemaal goed. Veel landen verschaffen studenten aangename kortingen. Zo bezoek je musea en events voor een appel en een ei en overnacht je goedkoper dan degenen zonder studentenkaart. Sterker nog er zijn zelfs gevallen bekend van hostels die enkel jongeren toelaten.

Drink. Sleep. Sightseeing.Repeat

Wanneer je jonger bent, herstel gemakkelijker van een kater. Oftewel én stappen en de volgende dag zonder (al te veel) problemen de leukste hotspots afstruinen op je plaats van bestemming.
reizen voor je 30e je kunt beter tegen alcohol

Na je 30e wordt couchsurfing een beetje sneu

Hoewel ik ze ken hoor, 30-plussers die zweren bij couchsurfing, ziet het gros van deze doelgroep het toch als ‘raar’. Je gaat toch niet bij iemand op de bank slapen als je ook ‘gewoon’ een hotelletje kunt nemen. In je twenties kun je dus nog ongegeneerd bij iemand crashen. Geen probleem.

Vrijheid, blijheid

Na je dertigste heb je (doorgaans) een bak meer verantwoordelijkheden. Werk, hypotheek en kinderen zijn slechts enkele voorbeelden. Geniet van de vrijheid die je hebt. Daarna wordt het niet minder leuk, wel anders.

Terima kasih, khop khun ka, danke schön

Huh? Hierboven staat dank je wel in het Bahasa Indonesia, Thai en het Duits. Onderzoek heeft aangetoond dat je onder de dertig veel gemakkelijker talen leert dan daarna. Doe er je voordeel mee!

Reizen voor je 30e is goed voor je C.V.

Wie reist doet allerhande ervaringen op. Ervaringen die dikwijls goed van pas komen op je C.V. wanneer je eenmaal terug in Nederland aan de slag wil gaan. Reizen verrijkt op vele manieren. Er is nog nooit iemand dommer van een trip terug gekomen. Gebruik de skills die je leerde onderweg en vertaal die naar vaardigheden voor je (potentiële) werkgever.
➡️ Lees mijn voorbereidingen op een 1/2 jaar backpacken toen ik 28 was

Reizen voor je 30e, hoeveel tijd heb jij nog?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *