Zoek
Sluit dit zoekvak.

STROOM Rotterdam verrassend overnachten in voormalige energiefabriek

Hotel Stroom is misschien wel het leukste hotel van Rotterdam. In mijn ogen althans. What’s not to like? Eind 2017 spendeerde ik er twee nachten. En of dat een heerlijk verblijf was!

Hotel Stroom

Hotel Stroom heet zo omdat het in een voormalige energiegebouw huist. Daarnaast huist er in het pand niet enkel een hotel, maar doet het tevens dienst als vergader- of feestlocatie, brasserie, bakkerij. Of geniet er bij mooi weer van het uitzicht over de skyline van Rotterdam
Nederland Rotterdam Hotel Stroom

“STROOM is de leukste landingsbaan van een bruisende stad, een verrassend hotel met een eigenzinnige huiskamer gecreëerd in een voormalige energiefabriek.” – Zoals het hotel zichzelf op de website omschrijft

Welkom bij hotel STROOM

Voor zo’n leuk hip concept, had ik een iets enthousiaster welkom verwacht. Zonder enig enthousiasme handelt de dienstdoende receptioniste de incheckprocedure af. Aan wortelkanaalbehandeling beleeft ze waarschijnlijk nog meer lol. We laten er ons niet door uit het veld slaan en gaan naar boven, naar onze kamer.
Nederland Rotterdam Hotel Stroom

Direct in de badkamer

Via industriële trappen (lift aanwezig), met uitzicht op de receptie, arriveren we bij kamer nummer 7. Het maakt niet uit in hoeveel hotels ik in mijn leven reeds heb overnacht. Hoeveel foto’s of reviews ik voor aankomst in een overnachtingsplek al heb bekeken, ik ben altijd gezond gespannen wanneer ik de deur open. Wat zou er achter zitten. Valt het tegen? Overtreft het je verwachting?

Deze had ik niet meteen verwacht. Op de site las ik wel dat het hotel duplex kamers heeft, maar dat ik direct in de badkamer zou staan. Nee, dat was even een verrassing.

Waar is het toilet?

Nederland Rotterdam Hotel Stroom Badkamer


Goed, de badkamer dus. Deze beslaat de gehele benedenverdieping. Met de dubbele douchekop en Ritualsproducten kan de ruimte wat mij betreft al niet meer stuk. En dan heb ik de enorme tweepersoons badkuip nog niet eens gezien. Wat tof! Een ding mis ik echter. Waar is het toilet?

Aangezien de begane grond van de kamer een grote open ruimte is, zou je zeggen dat je een wc-pot niet zomaar even over het hoofd ziet. Achter wat een houten wand gaat het kleinste kamer schuil. Geen (hoge) nood!

Sweet dreams, sweetie


Nederland Rotterdam Hotel Stroom
Trapje op, bedje in. De bovenverdieping van de duplexkamer doet dienst als slaap/relaxruimte. Ook is het aantal vierkante meters beperkt, toch staat er een bed, een buro(tje) en een loungebank in het vertrek. De eerste nacht is vrij warm in de kamer. De volgende nacht heb ik de airconditioning beter onder controle (er kan geen raam open) en slapen we als roosjes.

BrekkieWat een fijn ontbijt! Er is een bescheiden – maar kwalitatief zeer hoogstaand – buffet. Het fijnste is echter het feit dat je ook allerhande lekkers van de kaart kunt bestellen. En dat doen we maar al te graag. De eerste ochtend bestel ik de wentelteefjes. God-de-lijk! De volgende morgen worden American pancakes voor me uitgeserveerd. Ook lekker. Vriendlief bestelt tot tweemaal toe een eiergerecht, een smakelijke – en complete – maaltijd. Niet verwonderlijk dat niet-gasten hier ook graag aanschuiven.

➡️ Lees ook: Bezienswaardigheden en must do’s Rotterdam

Extratje van STROOM

Nederland Rotterdam Hotel Stroom FREE
Oké, een overnachting is niet heel goedkoop, maar daarvoor krijg je wel gratis Wifi. Een gratis drankje en – vooral handig voor buitenlandse gasten – beschikking over een gratis mobiele telefoon.

Conclusie

Hotel STROOM is een supertof hotel. Zou ik hier nog eens overnachten. Zeker weten. Al was het enkel omdat ik er dan ook kan ontbijten 😉

  • – Jammer dat de dame achter de receptie blijkbaar even haar dag niet had
  • – Warme eerste nacht (gelukkig tweede nacht beter)
  • – De prijs… Voor een verblijf in het laatste weekend van november (2017) betaalde ik voor de zogeheten Split Level Studio de Standard Rate, inclusief ontbijt € 155,- per nacht. Wanneer je direct op de site van het hotel boekt, geniet je een kleine korting (€12,-). Andere perioden, kennen andere prijzen. Wellicht betaal jij een lagere prijs wanneer je in een andere maand verblijft
    Check de website van Hotel STROOM voor actuele prijzen
  • + Ontbijt
  • + Locatie. Gelegen in het toffe Lloydkwartier. Parkeren voor de deur. Bovendien stopt de tram net ver van het hotel vandaan

Meer Rotterdam:

Street art Rotterdam | Mooie murals in de voormalige getto van de stad
Wandelen buiten de binnenstad van Rotterdam
City Sightseeing Rotterdam Hop On Hop Off Bus

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *