Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat vliegen heet, of heet dat vliegangst?

Vluchtvertraging: 8 misverstanden uit de wereld geholpen

In de terugkerende rubriek ‘Het reisleed dat… heet’, gaat het dit maal over het reisleed dat vliegen heet. Ik ben benieuwd of je je in de situatie(s) herkent.

Het reisleed dat vliegen heet

Het mag duidelijk zijn, ik hou van reizen. Dichtbij maar als ik eerlijk ben ook erg graag ver weg. Voordeel: tegenwoordig gaat naar elke uithoek van de wereld wel een vliegtuig. Echter aan elk voordeel…… Precies, zit een nadeel.

Angst

Nee, ik heb geen vliegangst. Gelukkig niet, maar ik sta soms wel stijf van de angst voor wat mijn medepassagiers dit keer weer uitspoken.

➡️ Lees ook: Vliegangst, je zal er maar last van hebben

Can’t touch this!

Geen idee wie het verzonnen heeft, maar waarom hebben steeds meer toestellen een touchscreen? Alsof ik het fijn vind, dat degene achter mij me ongevraagd een nekmassage geeft. Reizigers die wel angst voor vliegen hebben zijn het ergst. Door het overmatige angstzweet dat ze afscheiden, wordt de vinger simpelweg onbruikbaar.

Gevolg: meer en meer geduw en getrek ter hoogte van mijn hoofd. Mensen die thuis gewend zijn te zappen, zijn eveneens horror. Kijk rustig een van de Hunger Games films van 3 uur dan hoef je tenminste dat scherm niet aan te raken.

Het reisleed dat vliegen heet passagier

Zappen en zingen

Verder heb je ook van die mensen die, als ze dan eenmaal het juiste kanaal te pakken hebben, vergeten dat ze een koptelefoon op hebben. Luid pratend bespreken ze met de buurman het plot of zingen mee met een golden oldie van Britney Spears.

Alle remmen riemen los

Dan heb ik het nog niet eens gehad over mensen die direct na het teken ‘riemen los’ de stoel naar achteren gooien, de handbagage op jouw gedeelte in de overhead compartment stouwen of een huilend kind naast je. Zucht.

Meer reisleed:

Naast het reisleed dat vliegen heet, verscheen het volgende leed reeds online:

Het reisleed dat airconditioning heet
Het reisleed dat hotelbadkamer heet

Deze column ‘Het reisleed dat vliegen heet’ verscheen eerder in reisvakblad Reisbizz

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *