Zoek
Sluit dit zoekvak.

Verenigd Koninkrijk | (Her)Ontdek Wales in 2019

Wales castle

In 2018 vierde Wales het ‘Year of the Sea,’ in 2019 is het thema ‘The Year of Discovery’. Iedereen wordt aangemoedigd om Wales te (her)ontdekken om zo iets nieuws over zowel Wales als zichzelf te ontdekken.

Toen ik Wales ontdekte…

In 1998 studeerde ik aan de Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (thans Breda University of Applied Sciences). Een studiereis bracht twee groepen vol twintigers naar Wales. Wat ik sowieso ontdekte, is het feit dat ik dit Wales een enorm boeiend stuk Verenigd Koninkrijk vind. De sagen, mythen en andere spannende legenden die overal op lijken te duiken. De vele kastelen, de eigen taal, waar voor een leek werkelijk geen touw aan vast te knopen is en de vriendelijke mensen. Ik hield een zeer fijn gevoel over aan mijn bezoek aan Wales.

Brecon en Brecon Beaconspark

Ai, ik moet goed in mijn geheugen graven om nog te ontdekken wat ik ook al weer van Brecon vond. Ik herinner me dat het geen grote plaats was en dat we er ook slechts een bliksembezoek aan brachten. Ik vermoed dat we er enkel stopten omdat het toeristische centrum naar Nationaal Park Brecon Beacons is.

Wales sheep

Tijdens de rit door Brecon Beacons Park had ik steeds het gevoel in een Engelse film te zijn beland. Het landschap zo prachtig, de omgeving zo fraai, bijna onwerkelijk. Pittoreske huisjes, schapen die je vanuit de weilanden aanstaren. In een woord een pracht van een park/rit.

Cardiff

Wales Cardiff Castle

Als ik terugdenk aan Cardiff, schiet me direct Cardiff Castle te binnen, stammend uit de tijd van de Romeinen. En…. de verschillende bars en pubs, want in Cardiff drinken ze graag en veel.

Chepstow

Yep, ook hier zie ik in gedachten als eerste het kasteel als in gedachten terugga naar 1998. Overigens niet zomaar een kasteel, wel het oudste van het land.

Wales chepstow castel

➡️ Lees ook: Wales bezoeken voor het FIA World Rally Championship

Het échte Wales

In 2019 is het doel om het échte Wales te tonen aan het publiek. Er wordt gestreefd om alle delen van Wales onder de aandacht te brengen, met als insteek dat reizigers ook nieuwe delen van het land gaan bezoeken. Verspreid door de regio zijn namelijk veelzijdige outdoor, avontuurlijke en culturele ervaringen te vinden, die ervoor zorgen dat er onvergetelijke herinneringen gemaakt kunnen worden.

Verborgen schatten

Wales zit vol verborgen schatten en attracties en dus is het de uitdaging om plekken te bezoeken die je nog nooit eerder hebt bezocht of om iets voor de allereerste keer te proberen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om langs de Welshe kust te wandelen, maar het is natuurlijk veel spannender om van de kliffen te springen. Langs de kustlijn te zwemmen en meteen een paar grotten van binnen te bekijken. Coasteering noemen ze dat en deze sport komt gegarandeerd met een hoge dosis adrenaline. Of waag je aan de snelste zipline ter wereld, waarmee je met maar liefst 160 km/u door de lucht zoeft.

Wales wandelen
Credit: Visit Wales

Handig trio

Om je te helpen je reis in kaart te brengen, is er de website The Wales Way, een trio van nationale tourroutes met hier en daar een detour in de omgeving. Tijdens deze routes geniet je van prachtige landschappen en uitzichten op de kust. Ook zul je kennismaken met de bruisende steden, dorpen en de verschillende bezienswaardigheden gelegen in weelderige, groene valleien en tussen indrukwekkende bergen. Natuurlijk zijn er onderweg genoeg plekken om te stoppen en lokale producten te ontdekken.

➡️ Meer info: Check de site OntdekWales.nl, want er is nooit een beter moment geweest om Wales te ontdekken.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *