Zoek
Sluit dit zoekvak.

Harbour Village Bonaire, de hemel op aarde

Man, wat was ik blij dat ik in Harbour Village Bonaire mijn bed zag. Na een bewogen reis naar Bonaire, kom ik met het donker aan. Na een snelle maaltijd nabij de luchthaven dump ik mijn koffer in de hoek van mijn kamer. Zelfs voor een snelle douche ben ik te moe. Ik wil maar een ding: slapen!
Harbour Village Bonaire bed

Goedemorgen Harbour Village Bonaire

Dat is jammer. Lig ik heerlijk, word ik al om 05.00 uur wakker. Hallo jetlag. Ik vind het echt nog veel te vroeg om op te staan. Ik open de gordijnen en het raam en laat de zwoele zeebries de kamer binnen waaien en draai me nog even om. Als ik na een half uur nog altijd niet terug in slaap ben gevallen, besluit ik op te staan en mijn bed te verruilen voor een hangmat op het strand. Het voelt alsof ik in een ansichtkaart terecht ben gekomen. De zee is superblauw, het zand zacht en wit en de hangmat hangt tussen palmbomen met heuse kokosnoten.

Tijd voor ontbijt

Harbour Village Bonaire ontbijt
Harbour Village Bonaire ontbijtzaal
Rond de klok van zeven uur, schuif ik aan bij La Balandra Bar & Restaurant, dat eruit ziet als een schip. Tijd voor een ontbijtje. Een pelikaan kijkt me nieuwsgierig aan, terwijl ik om mijn french toast wacht. Wanneer de serveerster net even haar rug omdraait, ziet een vogeltje kans wat broodkruimels van een bord te pikken. Snel ruimt ze de tafel af, voordat hij zijn vriendjes kan gaan halen.

Mijn kamer, excuses, mijn beachfront suite

Nu ik wakker ben, is het tijd om mijn kamer eens beter te bekijken. Gisterenavond zag ik daar niet zoveel van. Het enige dat ik meekreeg was het feit dat het zeker geen kleine kamer is.
Harbour Village Bonaire tuin
Mijn stulpje ligt op de eerste (tevens hoogste) verdieping en kijkt uit op het strand en de zee. Hoe fijn is dat?! Achter mijn voordeur gaat een halletje schuil, met een toilet en een garderobekast.

Direct daarachter is de living een zithoek met heerlijke fauteuils, een zitbank en een televisie. Daarnaast heb ik ook de beschikking over een keukentje (niet gebruikt) en een eettafel om eventueel in je kamer te ontbijten.

In een tweede ruimte is de slaapkamer. Groot en ruim en eveneens van een televisie voorzien. Ook staat er een bureautje en een relaxstoel in.

Kortom een hele ruime kamer, van alle gemakken voorzien. De inrichting is klassiek, persoonlijk niet helemaal mijn smaak. Maar smaken verschillen nu eenmaal, niet waar?
Harbour Village Bonaire entreeHarbour Village Bonaire bed daglicht

Het lijkt wel een wellness complex

Harbour Village Bonaire badkamer
En dan de badkamer! Eindelijk douchen. Een enorm vertrek met een heerlijke douche, een grote badkuip en een brede wasbak, zijn allemaal voor mij. voor mij alleen. Wat heerlijk. Ik spoel alle vliegtuig viezigheid van me af en droog me af met een zachte handdoek. Ik kan er weer helemaal tegen.

Bijna vergeten….

Harbour Village Bonaire balkon
Laat ik jullie alles in mijn kamer zien, vergeet bijna een ding, buiten de kamer. Het fantastische balkon. Als ik ook de tweede ochtend veel te vroeg ontwaak, installeer ik me in een van de ruime stoelen. Nieuwsgierige kolibries steken hun snavel in de kleurrijke bloemen aan de rand van mijn verhoogd terras. Zo is het stiekem niet zo erg om vroeg te ontwaken.

Maar er is meer

Zoals je kunt zien, zit het met die kamer wel goed. Maar Harbour Village Bonaire bied je nog zoveel meer. Uiteraard is er het privéstrand, misschien wel het mooiste van heel Bonaire. Daarnaast is er de jachthaven, ook niet verkeerd. Dan heb ik het wellness complex, de gym en het zwembad nog niet eens genoemd.
Harbour Village Bonaire marina harbour queen


Harbour Village Bonaire gym

Bovendien is het op het terrein van Harbour Village Bonaire mogelijk tal van watersportactiviteiten te ondernemen. Snorkelen, duiken of zoals ik deed met een zeekayak het water op.
Harbour Village Bonaire zeekayak

Conclusie

Helaas, was ik maar kort, veel te kort te gast bij Harbour Village Bonaire, daardoor had ik veel te weinig tijd om van alle faciliteiten gebruik te kunnen maken. Een goede reden om eens een keer terug te keren. Ga je ook een keer naar het eiland en lijkt je Harbour Village Bonaire ook wel wat, maar ligt het boven je budget? Geen nood. Je hebt de mogelijkheid een dagpas aan te schaffen en lekker te komen relaxen op het prachtige strand. (Term & conditions lees je hier)

Ik voelde me dagen die hier door mocht brengen echt thuis. Vriendelijk personeel, fijne kamer, die twee keer per dag schoongemaakt wordt, prachtige locatie en lekker eten. Een stukje hemel op aarde.
➡ Lees ook: Bon Bini Bonaire – een fotoverslag

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *