Je kunt het je waarschijnlijk maar moeilijk voorstellen, maar tot voor vorige week had ik nog nooit met alleen handbagage gereisd. Met gemak stap ik in en uit een vliegtuig, maar check daarbij mijn bagage altijd in. Voor een reis naar Bruisend Benidorm was echter de vereiste alleen met carry-on luggage op de luchthaven te verschijnen.

Tijd voor nieuwe handbagage

Oké, daar was ik dus niet helemaal op berekend. Mijn eeuwenoude trolley die ik ooit van oud-werkgever Kras eens had ontvangen voldeed absoluut niet meer aan mijn eisen – en bleek in de afgelopen decennia ook enigszins vergaan. Conclusie er moest een nieuw exemplaar komen. Na wat zoeken op internet koos ik voor de Balanzza Truco 3 in 1 koffer via Reisartikelen.nl
Balanzza Truco 3 in 1 koffer Balanzza Truco 3 in 1 koffer
Handbagage

Nu we toch aan het shoppen zijn….

Met alleen een nieuwe koffer was ik er nog niet. Bij vliegen met handbagage komt nog een probleem om de hoek kijken. Je kunt namelijk niet zo maar gedachtenloos je toilettas met je favoriete spulletjes volgooien, nee, er gelden regels voor handbagage.

Natuurlijk, had ik onlangs net twee grote flessen zonnebrand ingeslagen en waren mijn kleinverpakkingen allemaal op. Omdat ik geen zin had om nieuwe verpakkingen aan te schaffen, besloot ik tot een ander soort aanschaf over te gaan. Die van hervulbare flesjes. Bij de ANWB winkel vond ik een setje met daarin: 3 stuks 100 ml PE flesje met klep pet, 2 stuks 20 gram potten, 2 stuks 10 gram potten. Verpakt in een transparant EVA tasje (hoe toepasselijk). Ik voeg er ook nog twee kleine Silicone Reisflesjes aan toe. Misschien heb ik ze dit keer niet nodig, maar je kun deze exemplaren eenvoudig met een zuignap aan de douchewand plakken, lijkt me zeer handig.

En dan stuit ik op nog iets handigs, de bagageweger. Van mijn grote bagage weet ik uit ervaring dat ik nooit aan de toegestande 20 kilo kom. Voor handbagage heb ik geen idee en mijn nieuwe koffer biedt veel ruimte, dus ik ben bang snel te veel in te pakken. Bijbetalen en een verlengde incheckprocedure wil ik sowieso voorkomen, dus ik voeg de weger aan mijn mandje toe.

Eenmaal thuis, vul ik de flesjes met zonnebrand, shampoo en douchegel en pak daarna mijn koffer in. Dan volgt het moment supreme…..
bagageweegschaal
Perfect, ruimschoots onder de grens van de toegestane 10 kilo.

Ik ben als een kind zo blij met nieuwe reis speledingetjes en weet zeker dat ik daar nog veel plezier van zal hebben. Laat die trips maar komen!

Tags: review
twitterredditpinterestlinkedinmailby feather