Search
Close this search box.

GoEuro, de snelste manier om door Europa te reizen

GoEuro ondekte ik toen ik mezelf onlangs op een tripje naar Antwerpen trakteerde. Al speurend naar hoe er naar toe te gaan, stuitte ik op de site. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik niet eerder van gehoord had. Ik besloot de app op mijn telefoon te installeren. Handig of niet de moeite van het downloaden waard?
➡️ In Antwerpen dook ik in de Universiteitsbuurt, want die is niet alleen voor studenten

GoEuro

GoEuro beschrijft zichzelf als een reisplatform voor treinen, bussen en vluchten in Europa. De zoekmachine vergelijkt het aanbod van 500 maatschappijen en pretendeert de reis te vinden die het beste bij je past.

Dat gaan we checken

Omdat ik GoEuro ontdekte toen ik vervoersmogelijkheden naar Antwerpen zocht, besluit ik deze bestemming ook aan te houden om de gebruiksvriendelijkheid van de app te testen.

Appstore

GoEuro appstore
Amper heb ik het woord GoEuro compleet ingetoetst op mijn telefoon en de app verschijnt bovenaan in de lijst van de appstore. Het downloaden gaan vlot en voordat ik er erg in heb, is reisplatform geinstalleerd.

Inloggen

GoEuro home
Account aanmaken. Ai. Daar heb ik eigenlijk altijd een beetje een hekel aan. Oh, wacht, dat is fijn, voor mensen zoals ik. Er is ook een optie doorgaan zonder aan te melden. Je snapt waar ik op klik.

Klaar voor vertrek

Je hoeft echt geen hogere wiskunde te hebben gestudeerd om met deze app aan de slag te kunnen gaan. Ik kies snel en eenvoudig een bestemming (Antwerpen dus) en een (fictieve) vertrekdatum (5 oktober 2017).
GoEuro trein
In mijn beeldscherm verschijnen 3 tabblaadjes, waarin het eerste tabblad de mogelijkheden tussen mijn ingevoerde woonplaats Breda en mijn gewenste bestemming zichtbaar zijn.
GoEuro bus

Geen bus, dan maar per vliegtuig?

Mijn gekozen datum is er een waarop (blijkbaar) geen aanbod van busmaatschappijen zijn. Uit nieuwsgierigheid klik ik door naar het tabblad ‘vlucht’. Ik ben erg benieuwd wat voor opties daaruit zullen komen…
GoEuro (vluchten
Beetje lachwekkend vind ik het wel. Minimaal 3,5 uur onderweg zijn, niet in Antwerpen maar in Brussel landen en daar dan ook nog eens € 1.285,75 voor betalen. Ik denk dat GoEuro dergelijke opties beter achterwege kan laten. Wellicht kan er gekeken worden naar een minimale afstand in kilometers. Als dat getal lager is dan het gestelde aantal worden er geen vluchtmogelijkheden getoond. Het is maar een idee ;).

Een paar dagen later

Toch wil ik graag zien wat er gebeurd als ik voor de bus kies. Ik pas derhalve mijn vertrekdatum (7 oktober 2017) aan en warempel, daar popt een tarief voor de Flixbus op in mijn venster.
GoEuro Flixbus

Conclusie

Wat ik er van vind? Eigenlijk best wel handig. Op deze manier hoef ik niet en de site van Thalys en/of NS International te raadplegen en die van Flixbus. Wat ik me wel afvraag; “Waar is het aanbod van Eurolines?” Ik checkte de site en zij onderhouden op 7 oktober een buslijn tussen Breda en Antwerpen. Verbetering is iets dat altijd na te streven valt, niet waar?

Is GoEuro de snelste manier om door Europa te reizen. Ja, je vindt er snel wat je zoekt. De app is gebruiksvriendelijk maar (nog) niet compleet.
GoEuro tevredenheid
Meer info lees je na op de site van GoEuro
App IOS
App Android

UPDATE (maart 2019) GoEuro wordt Omio

‘’Omio, voorheen bekend als GoEuro, is een platform dat reizigers de mogelijkheid biedt mobiele trein, bus en vliegtickets te vinden en te boeken. GoEuro revolutioneert samen met meer dan 800 Europese vervoerders de reiservaring van reizigers door voortdurend meer keuze, transparante prijzen en boekingsgemak aan te bieden.’’

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Leuk! Ik gebruik Go Euro ook graag om vervoer te regelen binnen Europa. De site vind ik overzichtelijk en makkelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *