Zoek
Sluit dit zoekvak.

Goede reisvoornemens: Deze 5 landen moeten absoluut op je bucketlist!

Heb jij al goede reisvoornemens gemaakt voor 2019?

Hou je van reizen, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk plekken bezoeken en verkennen. De volgende vijf landen kun je dan zeker niet overslaan: Australië, Colombia, Madagaskar, Nepal en Zuid-Afrika. In het ene land zul je genieten van het echte stadsleven, in het andere juist van de unieke culturen of de beeldschone natuur. Je zal ook zien dat deze drie punten elkaar soms ook overlappen waardoor je het beste van alle werelden in één land vindt. Kortom bezoek je een van deze landen dan weer je zeker dat je reis onvergetelijk zal zijn.

Goede reisvoornemens: Op avontuur in Australië

Australië Goede reisvoornemens voor 2018
Om maar meteen met ‘the best of both worlds’ te beginnen, in Australië tref je fenomenale natuurgebieden, prachtige kusten en eilanden. Maar ook een moderne stad met ‘the opera house’ zoals Sydney. Australië is fantastisch om doorheen te reizen met eigen vervoer, je kunt dan bijvoorbeeld een roadtrip langs de kust maken. De prijzen in Australië zijn wel aan de hoge kant, het is dus verstandig je budget te plannen.

Visum Australië

Vergeet niet voor vertrek je visum voor Australië aan te vragen. Online indienen is het gemakkelijkst. Een paar muisklikken verder, ben je klaar voor vertrek.

Een paar tips ten aanzien van het visum Australië:

  • Australië kent 3 typen visa; toeristen visum, zaken visum of een transit visum, afhankelijk van de doel van je reis vraag een van de drie visa aan
  • Waarschijnlijk ga je reizen in Australië en heb je een eVisitor subclass 651 of ETA (visum) nodig.
  • Ben je van plan om tijdens het reizen ook te gaan werken, vraag dan een Working Holiday visum aan
  • Maak een tussenlanding/stop in Australië dan dien je over een transit visum te beschikken.
  • E C H T E R: wanneer je overstap minder dan 8 uur is, is de aanvraag van een transit visum N I E T nodig

Colombia

Colombia Goede reisvoornemens voor 2018
Nu is het dé tijd om richting Colombia te gaan, dit land begint steeds bekender te worden bij het grote publiek. Op dit moment kun je er nog genieten zonder dat het te toeristisch is. Er is mooie natuur en er zijn fijne stranden, maar ook steden waar veel te doen is en er hangt een goede vibe. Zo is er Medellin, de stad die bij de meeste mensen meteen de associatie met drugs, geweld en bendes oproept, toch is het gelukt om deze stad om te toveren van gevaarlijkste stad tot meest vernieuwende stad van Colombia. Er is veel kunst en cultuur om van te proeven, maar Medellin biedt zeker ook een bruisend uitgaansleven.

Goede reisvoornemens: Bezoek adembenemend mooi Madagascar

Madagaskar Goede reisvoornemens voor 2018
De adembenemende flora en fauna is zeker dé reden dat Madagascar bekend staat als geweldige reisbestemming. Je loop dieren tegen het lijf die je op andere plekken nooit zou zien. Daarnaast kun je ook heerlijk relaxen op de prachtige hagelwitte stranden en genieten van het prachtige klimaat. Om er heen te vliegen moet je helaas diep in de buidel tasten, eenmaal daar geniet je van een geweldige reis.

Nepal

Nepal Goede reisvoornemens voor 2018
Een enorme hoeveelheid tempels, tropische laagvlaktes en bovenal de hoogste bergen ter wereld, maken Nepal een fantastisch reisdoel. Je kunt gaan trekken door het Himalaya gebergte of naar het Chitwan National park om onder andere Neushoorns te zien. Kathmandu is een stad die je zeker niet moet missen vooral de tempels zijn erg mooi en een bezoekje waard.

Goede reisvoornemens: The Big Five zoeken in Zuid-Afrika

Zuid-afrika leeuw
Tot slot heeft Zuid-Afrika eigenlijk gewoon ‘the full package’. In Kaapstad kun je je goed vermaken in het bruisende nachtleven. De Big Five afvinken kun je tijdens een prachtige safari trip. De mogelijkheden lijken oneindig. Bezoek dit prachtige land snel, want de grote stromen toeristen weten het steeds beter te vinden.

➡️ Lees ook: Op zoek naar de Big Five in Zuid-Afrika

Wat zijn jouw goede reisvoornemens voor 2018?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Grappig, op Nepal na stonden ze allemaal niet op m’n bucketlist! Maar Nepal staat dan wel weer bovenaan, dus dat compenseert het weer een beetje 🙂 Helaas moeten we nog een jaartje wachten voordat we ‘m mogen afvinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *