Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Camping Le Petit Rocher – glamping in een Natura tent

camping Expert Camping Le Petit Rocher Frankrijk

“Ik wil zo graag een keer in een tent, als we op vakantie gaan!” Net na een reis naar Thailand en Cambodja in 2015, dropt ons kleutermeisje deze stelling. Ik krab mezelf achter mijn oor. Kamperen? Na het nodige zoekwerk online, boeken we vijf nachten op Camping Le Petit Rocher.

Kamperen of glamping

Ook al riep ik – een tikkeltje té stoer en enthousiast – tijdens de voorbereidingen van de op handen zijnde roadtrip door België, Frankrijk en Noord-Spanje dat ik hard core wilde kamperen of anders niet. Hoe langer ik er echter over nadacht, hoe meer het door mijn hoofd maalde “Help, ik ga kamperen.”. Camping Le Petit Rocher bood uitkomst, we boekten een zogenaamde Naturatent. Kamperen 2.0. Ook al is er geen stromend water in de tent, denk ik dat je ons verblijf best in de categorie glamping kunt scharen….

Vive la Vendée

Camping Le Petit Rocher gelegen in Longeville-sur-Mer, is vanuit Nantes (geweldig leuke stad, trouwens) een goede honderd kilometer rijden. Voor wie nog nooit van Longeville-sur-Mer gehoord heeft, het is gelegen in de Vendée: waar de zon vele uren zijn best doet, lange zandstranden de Atlantische kust domineren, surfers bij het krieken van de dag al op hun plank te spotten zijn, waar het wemelt van de pittoreske dorpjes. Geen wonder dat dit een populaire regio in Frankrijk is.
Longeville-sur-Mer

Natura tent

“Verblijf in onze nieuwe accommodatie en beleef uw vakantie in direct contact met de natuur! Echt kamperen zonder de ongemakken van het opzetten en afbreken van materiaal!” website Camping Le Petit Rocher

De Natura tent ligt met enkele andere safaritenten op een apart gedeelte op de camping. Tussen de bomen, een zandpaadje en een watertappunt. Dat direct in contact met de natuur is wel een beetje overdreven, maar goed.
“Welke is van ons?” roept ons meisje al rennend richting de tenten. “103,” roep ik terug.  Op de veranda staan vrolijk gekleurde stoelen, gezellig. Ik trek de rits omhoog. Wauw, wat een ruimte. Een leefgedeelte voorzien van eettafel met krukjes en een keukentje. Meer ritsen. De slaapvertrekken. Voor ons drietjes hebben we vijf slaapplaatsen tot onze beschikking.

Camping Le Petit Rocher BBQ Camping Le Petit Rocher diversen Camping Le Petit Rocher header Camping Le Petit Rocher relaxen Camping Le Petit Rocher welkom pakket Camping Le Petit Rocher zwembad

En……..?

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen, ik vond het eigenlijk (te) veel geld voor een overnachting. Ik heb niet echt vergelijkingsmateriaal, maar meer dan € 100,- per nacht vind ik niet weinig. Ja, er is een zwembad, een cafetaria, een winkeltje, animatie en meer. Echter, met uitzondering van zwembad, maakten we van deze extra’s op Camping Le Petit Rocher geen gebruik.

Het voordeel dat je op deze camping dagelijks mag aankomen en vertrekken, werkt tegelijkertijd negatief. Hierdoor rijden elke dag auto’s over het terrein. Dat er geen stromend water in de tent was, vond ik geen probleem en ook het feit dat je in je eigen tent niet kunt douchen of naar het toilet kunt, maakt me niet uit. Dat hoort nu eenmaal bij kamperen.

Conclusie omtrent Camping Le Petit Rocher

Ik genoot van de avonden met onze wegwerp BBQ, een citronella kaars en een glas lokale witte wijn in mijn hand voor de tent. Zou ik weer gaan kamperen? Ja hoor. Zou ik dat weer op Camping Le Petit Rocher doen? Dat denk ik dan weer niet. Ondanks het feit dat het strand slechts een paar minuten lopen van het terrein vandaan is, vond ik de camping niet heel erg gezellig. Aan de tent is weinig aan te merken. Ja, het tweepersoonsbed mag wel wat steviger en groter, maar verder voldoet deze accommodatie aan alles wat je je kunt wensen.

Onze kleine meid vraag ik hoe ze haar kampeeravontuur vond: “Kamperen is eigenlijk een beetje onhandig.” Gevolgd door: “We gaan volgend jaar (toch gewoon) weer naar Azië, he?”

Hou jij van kamperen? Of kies je voor glamping?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Dit is inderdaad een van de duurdere glampings, er zijn goedkopere glamping alternatieven voor een leuke vakantie daar!

    1. Hi Joanne, maar kun je daar in het hoogseizoen ook dagelijks aankomen/vertrekken? Tips zijn altijd welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *