Zoek
Sluit dit zoekvak.

Parijs in foto’s – de mooiste plekjes in de stad

Parijs in foto’s

Na afwezigheid van ongeveer 15 jaar keerde ik terug naar de Franse hoofdstad en ving Parijs in foto’s. Foto’s van zaken die ik (her)kende en ik zette zaken op de foto die ik nog niet eerder zag en waar ik bij thuiskomst fijne herinneringen aan koester.

Beeldig Parijs

Parijs in foto's
Tijdens een fietstocht door Parijs, spotte ik dit beeld. Ik weet niet meer precies waar ik het trof, maar vond het de moeite waard het een plaatsje te geven in mijn Parijs in foto’s collage.

Parijs

In Parijs wordt je doodgegooid met Parijs spulletjes. Souvenirs in allerhande soorten en maten. Doorgaans kan ik de verleiding niet weerstaan een dergelijk snuisterijenwinkeltje binnen te gaan en even door de rommeltjes te wroeten. In dit geval stond ik met het notitieboekje in mijn handen, maar deed het uiteindelijk toch niet. (want, thuis een la vol met notitieboekjes)
Parijs in foto's

Groot

Parijs in foto's
Het Grand Palais, heet niet voor niets het grote paleis. Ik had geen tijd er naar binnen te gaan, maar de glazen dakconstructie en beeld met de galopperende paarden vind ik al schitterend.

Dé toren

Dit behoeft toch geen nadere uitleg, wel? Ik bezocht la tour Eiffel op een zonnige avond, een mooi moment van de dag om dit icoon te aanschouwen.

Summer in the city

Parijs in foto's

Hoewel het nog niet superwarm was, dachten anderen daar duidelijk anders over. In het voorjaarszonnetje met de voetjes in een verkoelende fontein.

Icoon

Parijs in foto's
Net als de Eiffeltoren ademen de ouderwetse art deco borden van de metro een en al Parijs uit. Dit maakt wat Parijs, Parijs maakt.

#nomnomnom

Parijs in foto's
Oei, oei, oei. Ik ontdekte Michel & Augustin in Parijs. Twee nieuwe liefdes erbij 😉

Altijd in beweging

Frankrijk Parijs in foto's
Een wereldstad als Parijs is altijd in beweging, dat maakt het juist zo interessant!

Sainte-Chapelle

Frankrijk Parijs in foto's
Tijdens eerdere bezoeken bezocht ik deze prachtige kapel nimmer. Een van de belangrijkste redenen. Er staat vrijwel dagelijks een gigantisch lange rij om binnen te komen. Nu ik een skip-the-line ticket had, stond niets me meer in de weg deze bezienswaardigheid te gaan ontdekken. Absolute aanrader!

Op een mooie lentedag

Frankrijk Parijs in foto's
De Tuilerieën doen je de drukte van de stad even vergeten. Neem plaats op een van de stoeltjes en mijmer even weg.

Is er iets Franser dan dit ontbijt?

Frankrijk Parijs in foto's
In mijn hotel kreeg ik als ontbijt deze twee stukken stokbrood met Nutella als ontbijt. Typisch Frans!

Hip

Frankrijk Parijs in foto's
Le Marais is misschien wel een van de hipste wijken in de stad. Denk leuke plekken om eten, drinken en te shoppen en fijne terrasjes.

Op de fiets

Frankrijk Parijs in foto's velo
Zelf ging ik met een georganiseerde tour mee om een deel van Parijs per fiets te ontdekken, maar ik vind het altijd fijn te weten dat je voor weinig ook zelf een fiets kunt huren om erop uit te gaan.

Wat is jouw favoriete plekje in deze lichtstad?

Meer Parijs

3x Parijs slim verkennen
Must-do: Picknicken in Parijs
Zo maak je je bezoek aan Disneyland Parijs nog leuker

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *