Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Loft au Centre de Nantes, hele fijne centraal gelegen AirBnB

“Ik wacht met de sleutel, voor de Starbucks,” appt de eigenaresse van Loft au Centre de Nantes. Spannend, het is de eerste keer dat ik van iemand een appartement huur, ik ben benieuwd.
Loft au Centre de Nantes

Loft au Centre de Nantes

Tijdens een roadtrip België, Frankrijk & Noord-Spanje, rijdt vriendlief zijn meisjes (onze kleine meid van vijf en ikzelf) van het Landal Les Etoiles bungalowpark, dwars door de Waalse en Franse Ardennen naar Nantes.
“Wat een groene stad,” concludeer ik terwijl we Nantes binnenrijden. Onder een winkelcentrum is een grote overdekte parkeerplaats. Na een dagje toeren, laten we onze bolide hier achter en gaan op zoek naar Loft au Centre de Nantes, een appartement in hartje centrum.

In het hart van de stad

De wielen van de trolley ratelen over de kasseien in de straat. Langs cafés, terassen, spelende kinderen en (tijdelijke) kunstwerken. Oeps, werkzaamheden. De tramrails is under construction. Drukke winkelstraat, kantoorpersoneel, de laptoptas onder de arm geklemd. Een zigeunerdame houdt haar hand op. Hoe komen we nu aan de juiste kant van Allée Cassard? Grote tas, modieuze zonnebril en tamelijk gevorderde babybuik. Ze kijkt ongeduldig op haar telefoon. “Ahhhh, daar zijn jullie dan,” zegt ze terwijl ze haar hand uitstrekt. “Kom snel verder, dan toon ik jullie het verblijf.
Loft au Centre de Nantes

Waar zijn we nu weer beland?

Een paar stappen verder bij de Starbucks. Een kraampje met broodjes en wafels. Een deur vol stickers, leuzen en graffiti. Een loodzware deur door. Ouderwetse houten oude brievenbussen. Smalle gangen, paar traptreden op. Nog een gangetje. Smal, heel smal. Nog een paar treetjes. Duiven stuiven weg. Einde doorgang. Een deurmatje met ‘Welcome’ erop. “Hier is het.” Ik hou mijn hart vast. “Waar zijn we aan begonnen,” denk ik.
Loft au Centre de Nantes
Loft au Centre de NantesLoft au Centre de NantesLoft au Centre de Nantes

Thuis

“En…. is het wat jullie verwachtten?” vraagt de zwangere dame in perfect Engels. “Nou, die gang er naar toe niet,” maar dat zeg ik niet hardop. De 45m² die het Loft au Centre de Nantes telt, zijn goed benut. Menige IKEA showroom kan er jaloers op worden. De komende drie nachten is dit ons thuis. De sleutel wisselt van eigenaar, de deur valt in het slot. Ik plof op de bank. He, he we zijn er.

Aan alles gedacht

“Mama, mag ik er daar een van?” Een grote pot berlingot nantais, lokale snoepjes, siert de keukentafel. “Eentje!” zeg ik streng, non-verbaal laat ik echter blijken dat twee ook heus wel oké is. “Heeee, kijk een Franse Pippo (kleuterblad) en nog meer boekjes,” klinkt het opgewonden. De Youpi, zoals het blad heet, wordt de hit van het bezoek aan Nantes.
Beddengoed, handdoeken, afwasmiddel alles is aanwezig. Er zijn zelfs kruiden, wat thee en koffie alsmede rijst en pasta in het keukenkastje. WiFi ontbreekt niet en er is zelfs Netflix op de enorme Smart TV. Oh, mocht je er behoefte aan hebben, een wasmachine en droogrek staan eveneens voor je klaar.

Is er dan niets op aan te merken?

De zomer van 2016 is een behoorlijk warme. Door de ligging aan het eind van het gangenstelsel en de kolonie duiven die in/rond het complex huist, is een raam openzetten niet echt een optie. Gelukkig is er een ventilator aanwezig, waardoor de nachten goed door te komen zijn. Koken op inductie. Ik ben het niet gewend, duw op de verkeerde knopjes en vergeet dat wanneer je het vuur uitdraait, de hitte niet direct verdwenen is.

Oeps…..

En dan zijn er nog van die momenten dat je denkt: “Oeps, nee he?” Een gootsteen die ineens niet meer doorloopt of een ‘ik-doe-dat-wel-even-zelf-kleuter’ die een glazen schaaltje uit haar handen laat vallen. De gootsteen werd gefikst terwijl wij heerlijk door Nantes kuierden, zonder kosten. Ook het schaaltje hoefden we niet te vergoeden. Sterker nog, wij vonden het volgens mij vervelender dan de eigenaresse.

Conclusie

Ga je naar Nantes – doen, ik vond het echt een leuke stad! – en wil je eens een keer niet in een hotel overnachten, dan is Loft au Centre de Nantes ideaal. Je zit midden in het centrum, de tram is vlakbij, de meeste bezienswaardigheden op loopafstand en een grote Carrefour supermarkt om de hoek. Ben je wat minder goed te been, neem je een rolstoel of kinderwagen mee op reis, dan zou ik gewoon iets anders zoeken.

Zou jij deze plek voor je verblijf in Nantes kiezen?

Geen idee wat te doen in Nantes? Lees dan mijn artikel De reis naar Nantes – een fotoverslag

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *