Zoek
Sluit dit zoekvak.

Franse Ardennen: Wolven spotten

Wie is er bang voor de boze wolf? Is het antwoord hierop ja, dan is dat nog steeds geen reden om een trip naar de Franse Ardennen af te slaan. Wolven spotten is slechts een van de activiteiten die in deze regio mogelijk is.

Franse Ardennen

De Franse Ardennen zijn slechts 250 kilometer van mijn stadje Breda verwijderd. Over het algemeen kun je over deze regio zeggen dat het de perfecte bestemming is voor een actieve outdoor vakantie. Voor wandelaars en fietsers is het een topbestemming!

Samen met de regio Champagne-Ardennes vormen de Franse Ardennen een perfecte short break. Natuurliefhebbers komen ruimschoots aan hun trekken aangezien en het Franse gedeelte van de Ardennen veelal uit bos bestaat waar nog altijd veel wild voorkomt.

The Girl Who Cried Wolf

Franse Ardennen
Bij de ingang van Parc Argonne, is het al duidelijk, Roodkapje kan hier maar beter wegblijven. Naast roofvogels, aasgieren, uilen en wasberen (vanaf zomer 2016) worden in dit natuurpark namelijk wolven gehouden. “Wolf! Daar! Ja, ik zie er een!” roep ik gespannen naar de andere aanwezigen. Meer dan een glimp is het niet. Wat een machtig mooie (en grote) beesten zijn dat zeg! De vriendelijke dame van het park legt uit dat ze net gegeten hebben en daarom wat lui zijn. Ons groepje tuurt vanaf een brug boven het verblijf tussen de bladeren maar Midas droomt rustig verder van een biggetje of drie…

Franse Ardennen
In het Nocturnia centrum leer je hoe vleermuizen, civetkatten, egels, kikkers, knaagdieren, insecten, salamanders leven. Sla de 3D film over het leven van wolven zeker niet over. Oh, ja er is ook nog een springnet, net alleen leuk voor kinderen…

Als je toch in de buurt bent

Mocht je dan toch richting de Franse Ardennen zijn getrokken, overweeg dan ook eens deze uitjes:

Praktisch:

Openingstijden en entreegelden, kijk voor actuele prijzen voor Parc Agonne op de website van het park

De Franse Ardennen zijn zo dicht bij, maar worden door de Nederlander dikwijls vergeten. Zeg eens eerlijk, hoe vaak liet jij deze prachtige regio al links liggen?

Meer Franse Ardennen en Champagnestreek:

Champagne-Ardennen NATUURlijk (deel 1)
Champagne-Ardennen NATUURlijk (deel 2)

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *