Zoek
Sluit dit zoekvak.

Food & Travel Tag, alles over reizen & spijzen

Dit zijn de antwoorden op de zes vragen uit de Food & Travel Tag. Een artikel over (lekker) eten op reis. Dat valt nog niet mee om een keuze te maken, welk gerecht, land of restaurant ik als antwoord zal geven. Want als het over reizen én eten gaat….

Food & Travel Tag vraag 1. Wat is het lekkerste gerecht dat je ooit hebt gegeten op reis? En het lekkerste drankje?

Food & Travel Tag Myanmar
Tijdens een zogenaamde beachsafari – een community based project – in Maung Shwe Lay, Myanmar, verbleef ik een paar nachten bij locals. Ze toonden me het dagelijks leven in hun dorp en hoe zij self suporting nastreven. De oma van het gastgezin, deed haar dagelijkse inkopen op de kleine markt en maakte de meest heerlijke gerechten. Vol van smaak, lekker gekruid, met liefde bereid.

Food_Travel_Tag_Lemon_Juice
Bij warm weer, wat in Azië nog al eens het geval is, kun je me nergens blijer mee maken dan een koel glas lime juice . Thuis heb ik verschillende pogingen ondernomen het drankje na te maken, maar op een of andere manier, smaakt het nimmer zo lekker als op reis.

2. Wat is het gekste of bijzonderste (of het meest vieze) dat je ooit hebt gegeten op reis?

Tijdens mijn vele reizen door Azië at ik doorgaans heel erg lekker, maar een aantal keren kreeg ik iets voorgeschoteld… In het artikel Bizar eten op reis, lichtte ik reeds een paar ’toppers’ toe.

Tijdens een stedenreis Napels at ik echt de meest smerige pizza ooit. Ongelofelijk in dé stad waar de pizza margaritha vandaan komt.

3. Als je alleen voor het eten zou gaan, welk land zou je dan kiezen?

Food & Travel Tag ThailandOeh, dat is een lastige…. maar als ik echt, écht moet kiezen ga ik voor Thailand. De eerste buitenlandse keuken die ik echt omarmde – nadat ik tot halverwege mijn twintiger jaren een lastige eter was.

4. Wat is het beste toetje dat je at op reis?

Food & Travel Tag Sicilië Cannoli
Op Sicilië kun je sowieso onwijs lekker eten, het lekkerste nagerecht dat ik daar at, was een homemade cannoli. Op de foto lach ik nog, maar nadat ik de beste cannoli ever verorberde, dacht ik dat ik uit elkaar zou ploffen.

5. Welk gerecht dat je zelf lekker maakt geeft je weer dat ultieme vakantiegevoel?

Food & Travel Tag Komkommersalade
Food & Travel Tag sate
’s Zomers maak ik dikwijls een Thaise komkommersalade. Als ik zelf sate maak, reis ik in gedachten terug naar Maleisië. Eigelijk reis ik elke dag wel ergens naar toe, of ik nu een homemade pizza in de oven schuif, phad thai in de wok klaar maak of fajitas op tafel zet.

6. In welk restaurant in Nederland krijg je het beste dat ultieme holiday-food gevoel?

Vlakbij mijn huis zit een afhaal Thai waar ik, wanneer ik even geen tijd heb om zelf in de keuken te staan, graag iets bestel. Van de hele familie die er in de keuken staat, is er maar een pesoon die Nederlands verstaat, de anderen spreken enkel Thai.

Tranen met tuiten huilde ik toen de eigenaar van restaurant Gong – een van de weinige Aziatische restaurants in Breda – besloot het roer om te gooien. Na een verbouwing van een paar maanden verrees Bar Lucca. Nu kan ik (toch) weer lachen, want wat kun je hier heerlijk Italiaans eten!

Wil je de Food & Travel Tag vragen invullen? Link dan even terug naar Sheelagh, die deze tag bedacht heeft.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *