Zoek
Sluit dit zoekvak.

Family fun in Wales, gegarandeerd plezier voor klein en groot

Family Fun in Wales

Liet ik je onlangs weten dat het (te) lang geleden is dat ik Wales bezocht, nu denk ik er zelfs over om deze zomervakantie dit stuk in het Verenigd Koninkrijk te gaan ontdekken. Samen met vriendlief en ons reismeisje op road trip, dat lijkt me wel wat. Wij zijn wel in voor wat Family Fun in Wales.

Year of Discovery

Wales is onderdeel van zowel Groot-Brittannië en het Verenigd Koninkrijk en ligt in het westen van het Britse eiland. Wales heeft naast imposante natuur ook fraaie stranden en mooie bergen. Het perfecte landschap om heerlijk te wandelen, maar er valt zoveel meer te ontdekken. In 2018 vierde Wales het ‘Year of the Sea,’ in 2019 is het thema ‘The Year of Discovery’. De naam zegt het al, het is hoog tijd om het veelzijdige Wales te ontdekken!

Family Fun in Wales

Benieuwd wat er te doen is in Wales met kinderen? Ik speurde de leukste plekken en attracties bij elkaar en deel graag mijn favorieten met jullie. Ready for some serious family fun in Wales?

Allereerst is er aan sportieve activiteiten, waarvan de meeste ook geschikt zijn voor gezinnen, geen gebrek. Dan heb ik het niet alleen over wandelen en mountainbiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van surfen, een ritje met ’s werelds snelste zipline of ronddwalen in het Caerphilly Castle maze? Lees met mij mee en ontdek waarom Wales zo gaaf is!

Ontdek de natuur in Wales

Snowdonia National Park in Noord-Wales is een van de mooiste natuurgebieden van Groot-Brittannië. Uiteraard kun je hier heerlijk wandelen en fietsen, maar naast de verschillende activiteiten in de bergen, kun je je hier ook uitstekend uitleven op het water!

family fun wales

Wat dacht je van surfen? En nee, niet op zee, maar in het binnenland! Surf Snowdonia is ’s werelds eerste in het binnenland gelegen surflagun. Surfen is hier mogelijk met kinderen vanaf 5 jaar die kunnen zwemmen! Kinderen kunnen hier een speciale kidsles volgen, waarbij zij na de nodige theorie naar een van de baaien pedellen om de eerste golven te vangen.

Forest Adventures

In Snowdonia vind je nog een hele toffe activiteit voor het hele gezin, namelijk Fforest Adventures. Dit is een van de drie locaties van Zipworld in Wales. Zijn jij en je kinderen echte daredevils? Dan raad ik het aan om eens een bezoek aan Zip World Velocity te brengen. Dit is niet zomaar een zipline, het is de langste zipline van Europa en de snelste ter wereld! Met een lengte van 1,6 km ‘vlieg’ je over de Penrhyn Quarry, ooit een van de grootste steengroeves ter wereld. Je hangt in een speciaal harnas aan de kabel en raast met een snelheid van 160 km/u op 150 meter boven een meer.

Op alle drie de locaties zijn allerlei avonturen te beleven voor het hele gezin. Zo kun je bij Zip World Fforest op een enorme schommel tussen de bomen schommelen of je uitleven op de netten die tussen de boomtoppen zijn gespannen.

Breng je een bezoek aan Zip World Slate Caverns, vlieg, klim en doorkruis je weg dan door de unieke ondergrondse baan in een mijn die al 200 jaar niet meer wordt gebruikt of laat je innerlijke thrill seeker los en leef je uit in de ondergrondse speelplaats. Een ervaring om nooit te vergeten!

Ontelbare kastelen

Wales castle

Vinden jouw kids het ook helemaal geweldig om kastelen te bezoeken? In Wales vind je meer dan 600 kastelen! In Conwy, een middeleeuwse ommuurde stad, vind je Conwy Castle. Je kunt dit kasteel bezoeken, de torens beklimmen en over de stadsmuur lopen. Bovendien is de entree gratis voor kinderen onder de 5 jaar. Ook erg leuk is Castell Coch, een 19e-eeuws kasteel en voormalige woonhuis, waar je antiek meubilair, rijkelijk versierde kamers en een neogotische architectuur kunt bewonderen. Loop over de ophaalbrug en ontdek de fantastische kamers.

Dierenliefhebbers opgelet!

Family Fun in Wales schapen

Op het eiland Anglesey vind je ook een aantal familie-activiteiten, waaronder Anglesey Sea Zoo en Greenwood Forest Park. Kun je geen genoeg krijgen van de dieren uit in Anglesey Sea Zoo? Plan dan ook een bezoek aan Folly Farm in. Folly Farm Adventure Park ligt in het zuidwesten van Wales en is een boerderij, pretpark en dierentuin in een! Kom oog in oog te staan met giraffen, leeuwen, pinguïns, neushoorns en vele andere diersoorten. Heb je alle dieren gespot?

Wandel dan door naar de overdekte vintage kermis en de verschillende speeltuinen. Onderweg kom je langs Jolly Barn, waar je Welshe boeren aan het werk kunt zien en je geiten, varkens en paarden kunt aaien. Meer heb je niet nodig voor een dag vol plezier!

Techniquest

Techniquest, gelegen in Cardiff Bay, is een Welsh science center waar bezoekers spelenderwijs meer te weten komen over wetenschap en technologie. Je vindt hier een wetenschapstheater, een planetarium en een ontdekkingscentrum en ook zijn er veel shows en evenementen. Wat kunnen de kinderen allemaal doen bij Techniquest? Dat is bijna te veel om op te noemen. Zo ontdek je met proefjes, puzzels en opdrachten hoe dingen in elkaar zitten.

Je ziet het, Family fun in Wales is overal. De kids zullen zich, zeker te weten, geen moment vervelen.

Family Fun in Wales autovakantie

Praktische informatie

Zijn jij en je gezin ook al helemaal klaar voor wat Family Fun in Wales? Hierbij even wat praktische zaken:

• Wales bereik je eenvoudig per vlucht. Je vliegt vanuit Nederland in slechts 1,5 uur rechtstreeks met KLM naar Cardiff
• Maak het jezelf gemakkelijk en kijk op OntdekWales.nl. Hier vind je namelijk tal van toffe. Wat dacht je bijvoorbeeld van het pakket Happy kids in Wales via House of Britain? Hiermee beleef je een unieke 15-daagse vakantie in Wales waar zowel de volwassenen als de kinderen een fantastische vakantie zullen beleven!
• Wat zeg je? Heb je besloten met je gezin naar Wales te reizen? Goed idee. Check ook eens de site van Visit Wales

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *