Dit keer in de rubriek De Expert, neemt Nicki van Tokiotours je mee naar Japan. Nicki woont al ruim vijf jaar in Tokio en organiseert daar rondleidingen in o.a. het Nederlands op diverse bestemmingen in Japan. Reis mee naar bijzondere plekken die je na het lezen, ongetwijfeld direct zelf wilt bereizen.

Japan

Het land van de rijzende zon  is een land van tegenstellingen. Japan is lang afgesloten geweest van de buitenwereld. Nadat de Portugezen in 1543 naar Japan kwamen, probeerden zij gelijk iedereen te bekeren naar het Christendom. De toenmalige shogun (soort van dictator) vond dat niet zo geslaagd dus werden de Portugezen al snel een kopje kleiner gemaakt en ging het land weer “op slot” totdat de Nederlanders begin 17e eeuw naar Japan kwamen en (uiteraard) alleen maar geld wilden verdienen en het “bekeren” achterwege lieten en daardoor toegang tot Japan kregen.

Japan staat tot vandaag de dag nog steeds een beetje argwanend tegenover “niet-Japanners”. Het is bijvoorbeeld best lastig om een visum te krijgen om voor langere tijd in Japan te blijven en Japan neemt als een van de weinige ontwikkelde landen ter wereld niet of nauwelijks vluchtelingen aan.

Het land is heel homogeen. Je ziet op straat (behalve dan op toeristische plekken) weinig niet Aziaten lopen. Als je al iemand ziet dan krijg je een beetje de neiging om “hallo” te zeggen. Zo van:”Hey kijk, NOG een buitenlander. Ik ben hier dus toch niet alleen.”

De vijf mooiste ‘off the beaten track’ bestemmingen in Japan

Zit je er klaar voor? Dit zijn De vijf mooiste ‘off the beaten track’ bestemmingen in Japan.

➡️ Lees ook: De Expert | Debby deelt de mooiste plekjes op Bali

Tateyama Kurobe Alpine route

De Tateyama Kurobe Alpine route verbindt Toyama stad in de Toyama prefecture met Omachi stad in de Nagano prefecture. Tijdens de route kun je gebruik maken van o.a. een kabelbaan wat een fantastisch uitzicht biedt. Je kunt dan de Tateyama bergketen zien, maar het meest indrukwekkende gedeelte van de route is tussen Bijodaira en Murodo. Het uitzicht vanaf de Tateyama bergketen, onderdeel van het Chubu Sangaku National Park is werkelijk prachtig. Elk seizoen heeft iets anders te bieden. In de lente kun je de opgestapelde sneeuw zien, met name in de bovenste gedeeltes Midagahara and Murodo. Deze sneeuw vormt een metershoge muur die aan beide kanten wel 20 meter kan bereiken. In 2017, kun je de sneeuwmuur zien tussen 15 april en 22 juni.

Japan Tateyama alpine route

In de zomer en de herfst kun je weer andere prachtige landschappen zien. Bijzondere berg bloesems (met name tussen juni en augustus) en natuurlijk de felrode herfstblaadjes vanaf eind september tot begin oktober. De beste plekken om de herfstblaadjes te zien zijn Murodo en Daikanbo.

Tokio eilanden van Japan

Wat de meeste mensen die naar Tokio komen niet weten is dat je op 100 minuten afstand van Tokio de meest fantastische tropische eilanden hebt. Om er te komen kun je een plezierig boottochtje maken met de veerboot. Sneller is om het vliegtuig te nemen en, afhankelijk van welk eiland je naartoe wilt, binnen een uurtje je met je tenen in het zand te staan. Als je helemaal luxe wil doen dan kun je zelfs naar sommige eilanden met een helikopter gaan.

De eilanden liggen buiten de normale toeristische trekpleisters dus hier kun je nog echt verborgen baaitjes vinden waar je het rijk alleen hebt. Ook zwemmen met dolfijnen is mogelijk of met een fiets het eiland verder ontdekken. Natuurlijk kun je er ook duiken, snorkelen, vissen en mountainbikes zijn ook te huur.

De overige zes eilanden zijn Toshima, Niijima, Kozujima, Mijakejima, Mikurajima en het meest afgelegen eiland is Hachijyojima.

Japan oshima eiland

In totaal zijn er 7 eilanden waarvan Oshima de grootste is. Dit eiland is met name bekend om de zwarte lavavelden en de prachtige Azalea’s en camelia’s die je er tegen komt.

Tottori zandduinen Japan Tottori duinen

Deze bijzondere duinen zijn onderdeel van het Sanin Kaigan Nationaal Park in Tottori Prefecture. 16 km lang langs de kust of Japan strekken deze duinen zich en daarmee is deze duinketen de langste in heel Japan. Je zou haast denken dat je ergens in het midden oosten rondloopt. Er zijn ritjes met een kameel beschikbaar. Een leuke manier om de duinen te bekijken en je Sheherazade te voelen in een sprookje van duizend en een nacht. Een absolute unieke ervaring in Japan.

Ga, als je daar bent, ook vooral even langs het zand museum. In dit museum vind je unieke zand sculpturen van kunstenaars van over de hele wereld.

Kage onsen (hot spring in Japan)

Japan is een land van vulkanen en lang uitgerekte bergketens. Doordat er zoveel vulkanen zijn (denk aan de bekendste de Fuji berg) kun je overal in het land de meest fantastische onsens vinden (warm water bronnen).

Een goed bewaard geheim is de Kaga onsen.

De Kaga Onsen is een verzameling van 4 bron water stadjes ten zuiden van Kanazawa. Dit ligt nabij de Hakusan berg, een van de drie heiligste Bergen van Japan (samen met uiteraard de Fuji berg en Tateyama berg) Een verdwaalde monnik die onderweg was naar Hakusan heeft de bronwater poelen gevonden zo’n 1.300 jaar geleden en sindsdien is dit een van de meest populaire onsen bestemmingen sinds.

Japan Kaga bronnen

Een van de kenmerken van de Kaga stadjes zijn hun openbare badhuizen, soyu genaamd. Deze kun je vinden in het hart van elke stad in de buurt van het Kaga gebied.

In het verleden hadden mensen vaak geen eigen bad in huis en ook de diverse ryokans (of gasthuizen) hadden ook geen eigen bad, dus gingen bewoners en reizigers vaak naar een publiek badhuis toe om zichzelf op te frissen. Deze openbare badhuizen zijn nog steeds erg populair. Er wordt vaak geen Engels gesproken dus je moet je wel een beetje behelpen en het helpt als je al op de hoogte bent van de Japanse bad etiquette, maar zeker het bezoeken waard als je daar in de buurt bent.

Japan: Winter wonderland

Wat niet veel mensen weten is dat Japan bij uitstek een land is om te gaan skiën of snowboarden. Japan heeft de beste sneeuw ter wereld.

Yuzawa wintersport plaats

Op slechts 75 minuten reisafstand met de Shinkansen (hogesnelheidstrein) ligt het Gala Yuzawa snow resort. Het grappige is dat wanneer je de trein uitstapt je in het treinstation al je spullen kunt huren zoals kleding en ski’s en vanaf daar ook gelijk een skipas kunt kopen. Vanaf het station kun je ook gelijk instappen op de lift naar de ski piste. Het seizoen duurt redelijk lang vanaf 17 december tot 7 mei.

Nicki ontzettend bedankt dat je ons een kijkje in Japan geeft.  Voor meer inspirerende plekken in het land, bezoek je de site van Tokiotours barstensvol boeiende tours. Meer weten? Neem gerust contact op met Nicki!
✉ nicki@tokiotours.com

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather