Zoeken
Sluit dit zoekvak.

European Best Destination 2015

Welke stad mag zichzelf European Best Destination 2015 noemen? Twintig steden zijn genomineerd, wordt het Brussel of Wenen. Of toch Barcelona….?

Amsterdam

European Best Destination 2015 Amsterdam

Amsterdam, ik kom er regelmatig. Voor werk en twee van mijn beste vrienden wonen er. Een stad die de reiziger veel te bieden heeft, maar is niet mijn persoonlijke nummer 1.

Barcelona

European Best Destination 2015 Spanje Costa Brava Barcelona

Barcelona: Ja, een goede kanshebber wat mij betreft. In 2013 ontdekte ik nog het andere Barcelona per fiets. Top!

Berlijn

Berlijn European Best Destination 2015

Berlijn: het is al weer enige tijd geleden dat ik deze stad verbleef – 2007 om precies te zijn – in het Park Inn Hotel, aan de voet van de Alexanderplatz en Fernsehturm. Een stad die bol staat van de (recente) geschiedenis, een goede kanshebber als je het mij vraagt.

Brussel

European Best Destination 2015 Brussel

Brussel: Een van mijn favoriete steden. Lekker eten, Art Nouveau, striphelden, dichtbij, wat wil je nog meer…?

➡️ Lees ook: Brussel, hoofdstad van de Art Nouveau

Londen

European Best Destination 2015 Londen

Londen: In de jaren negentig reisde ik 3x naar de Engelse hoofdstad, erna nimmer. Daar zal wel een reden voor zijn, leuke stad, maar niet mijn persoonlijke favoriet.

➡️ Lees ook: Ontdek een andere kant van Londen

Madrid

Spanje | Madrid European Best Destination 2015

Madrid: nog eentje uit de oude doos (1998). Tijdens een talencursus Spaans in Salamanca bezocht ik een dag de stad. Te weinig gezien, wil nog altijd eens een keer terug. Dan kan ik beoordelen of het wellicht om European Destination for 2015 zal zijn?

➡️ Lees ook: Madrid, stad van kunst, cava en tapas

Parijs

Parijs Fat Tire Bike Tours

Parijs: In 2014 herontdekte ik deze stad, waar ik jaren niet geweest was. Ik fietste langs de Seine en genoot van de VIP treatment die je simpelweg kunt boeken via Fat Tire Bike Tours.

➡️ Lees ook: 3x Parijs slim verkennen

Rome

European Best Destination 2015 Rome

Rome: in 2006 backpackte is mezelf met reismaatje Kim een weg door deze wereldstad. Het was mijn tweede bezoek aan de stad. Bekentenis: gave stad, maar niet het eerste dat in me opkomt als ik in aan een stedentrip denk.

➡️ Lees ook: Dilemma: Stedentrip Rome of Barcelona?

Wenen

European Destination for 2015

Wenen: (1999) In Wenen, bestel je natuurlijk Wiener Sachertorte. Ik dompelde 4 dagen onder in de Weense wereld. Met alle must-sees die erbij horen. Hundertwasser, Schönbrunner Schlosskonzerte en dus de overbekende taart.

En de genomineerden zijn….

Dit zijn de genomineerde steden: Amsterdam –  Athene –  Barcelona – Berlijn – Bordeaux – Brussel – Innsbruck – Istanbul – Lisabon – Ljubljana – Londen – Madrid – Milaan – Parijs – Reykjavik – Riga – Rome – Valletta – Wenen – Zagreb

Welke European Best Destination 2015 kies jij?

Ik kan eerlijk gezegd niet echt goed kiezen. Negen van de twintig genomineerde European Best Destination 2015 bezocht ik reeds. Nieuwsgierig ben ik naar Ljubljana, Riga en Zagreb. Van Athene hoor ik dikwijls dat het een tamelijk smerige stad is, dus die valt ongezien af. Als ik écht, écht moet kiezen, dan kies ik Brussel.

Weten of jouw favoriet, gewonnen heeft? Dat check je eenvoudig hier.

Welke European Best Destination 2015 is jouw favoriet?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Wat een schattige foto van jou meneer + meisje op de fiets! Kiezen is lastig hoor, sommige steden kun je niet eens met elkaar vergelijken, allemaal uniek!

    1. Hoi Esther, meneer en kleine meid zijn – vooral samen – uberschattig, al zeg ik het zelf ;). Zoals ik al schreef, kan ik eigenlijk ook bijna niet kiezen. De lijst heeft me trouwens wel inspiratie gegeven om weer eens nieuwe steden te gaan ontdekken.

  2. Ook 9 bezocht (waaronder Ljubljana trouwens, leuk, maar geen wereldstad). Berlijn staat op 1 op dit moment.

    1. Hi Laurens, ook negen, wat een toeval. Ik wil nog wel een keer terug naar Madrid, een dag was echt te kort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *