Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eetbar De Wagon Tilburg, treinleven, maar dan anders

Verrassing

‘Heb iets tofs gereserveerd. Ben jij nog nooit geweest’ verschijnt er op mijn telefoon. Een appje van een vriendin die in Tilburg woont. Eens in de zoveel tijd spreken we af in een leuk restaurant. Eten heerlijk en kletsen lekker bij. Een vorige keer, aten we bij RAW een hele toffe tent. Ik ben dus zeer benieuwd waar ze me dit keer mee naar toe neemt. ‘Is erg leuk (en lekker)’ is de enige hint die ik krijg. Spannend.

Eetbar De Wagon

De regen komt met bakken uit de lucht. Vanaf station Tilburg stappen we, onze paraplu’s stevig in de hand geklemd, door het gure weer. Net op het moment dat ik me nog eens afvraag waar we deze avond aan zullen schuiven, zijn we er al. Onze eindbestemming ligt namelijk op steenworp afstand van het station vandaan. Gezien de weersomstandigheden een fijne bijkomstigheid.
Eetbar De Wagon wagon

Eetbar De Wagon omschrijft zichzelf als volgt:

“De Wagon is een eetcafé voor foodlovers dat zich bevindt in een treinstel uit 1930 tegenover de noordzijde van het station in Tilburg. Met de Wagon willen we een spoor achterlaten. Of dit nu een herinnering is aan het eten dat we serveren, de unieke eigen wijnen die we schenken of de beleving die we achterlaten. We geloven in creativiteit waarbij het geoorloofd is te ontsporen!” – Bron: Website Eetbar De Wagon

Ik heb nog geen voet binnen gezet, maar vind het nu al leuk. Ik hou van treinen, een tic die ik over heb gehouden na vier maal met de Trans Siberië Express gereisd te hebben.
➡️ Lees hier alle artikelen over de Trans Siberië Express

Avondspits in Eetbar De Wagon

Alles bij Eetbar De Wagon verwijst naar reizen met de trein. De dinerkaart heet avondspits en zo stel je niet zelf je menu samen, maar selecteer je je eigen reis. De wijnen die de eetbar schenkt hebben unieke namen vernoemd naar de bekendste/mooiste treinreizen die door deze wijngebieden heen trekken. Hoe leuk is dit concept?

De conductrice

Hier dan ook geen serveersters maar conductrices die zorg dragen voor de coupé vol gasten. Enthousiast bestellen we een voorgerecht. Eenmaal tonijn en een loempia gevuld met eend. Heerlijk!
Eetbar De Wagon voorgerechten

Kedeng kedeng

Ook al legt de trein geen enkele kilometer af tijdens het diner, het treingevoel is er niet minder om. Tafelgenoot steekt intussen haar vork in een mals stuk bavette (rundvlees) en ik smul van een linzencurry. Het beste moet echter nog komen.
Eetbar De Wagon hoofdgerecht

Chocolademousse met tonkabonen

Ja, Chocolademousse met tonkabonen, man dit is echt zo lekker. Het dessert mag je hier simpelweg niet overslaan. Ben je geen grote eter, skip dat het voorgerecht, want je moet echt ruimte overhouden voor dit goddelijke toetje. #nomnomnom
Eetbar De Wagon nagerecht

Eetbar De Wagon praktisch:

Begin je van dit menu dit direct te watertanden? Dan heb je pech. Pech? Nou ja, tot op zekere hoogte. Eetbar De Wagon werkt met dagverse en seizoenverse producten. Dikke kans wanneer jij aanschuift er heel iets anders uitgeserveerd wordt. Maakt dat uit? Nee, ik denk het niet aangezien de staff aangeeft altijd gastronomische creatieve gerechten ter tafel te brengen. Kortom hier zit je altijd goed.

  • Je kiest uit een 2- of 3 gangenmenu dat je eventueel aanvult met extra snacks
  • Reserveren is (zeker in het weekend) aan te raden
  • Meer info lees je na op de website van Eetbar De Wagon

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wat een onwijs leuke plek om uit eten te gaan! Ik ga ‘m onthouden als ik eens in de buurt kom!

  2. In Tilburg kom ik eigenlijk nooit, maar dit is wel een leuk plekje. Mooie ervaring om in een treincoupé te dineren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *