Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwarte Woud | Dit wil je niet missen in deze Duitse regio

Verrassend Zwarte Woud

Het Zwarte woud is het grootste middelgebergte in Duitsland. Het landschap is tevens het grootste bosgebied in Duitsland. De bergen zijn veelal begroeid met dennen-en sparrenbomen afgewisseld met rotspartijen, beken en meren. Aan de donkere naaldbomen dankt het Zwarte Woud ook haar naam. De natuur is er rijk aan allerlei planten en dierensoorten en dit kan ontdekt worden in één van de vele natuurgebieden. Ook liefhebbers van buiten actief zijn zullen zich hier zeker thuis voelen. Niet voor niets is het Zwarte Woud een populaire vakantiebestemming.

Kijken tot aan de Alpen

Er zijn een aantal beschermde natuurparken in dit deel van Duitsland. Meest bekend het Nationaal Park Schwarzwald in het noordelijk deel van het Zwarte Woud. Met een hoogte van bijna 1500 meter boven NAP is de Feldberg de hoogste top. Met een gondelbaan kan men naar boven, wel zo makkelijk en dus ook geschikt voor mensen die wat moeilijk te been zijn of geen zin hebben om naar boven te wandelen. Boven aan gekomen is het genieten van een geweldig uitzicht. Bij helder weer zijn de toppen van de Alpen zichtbaar.

Ook met de benenwagen kan men naar boven. Net als op vele kilometers aan wandelpaden die in het gebied te verkennen zijn. Er zijn een aantal speciale wandelroutes uitgezet die bekend staan om de zowel culinaire als culturele hoogtepunten. De Bernauer Hochtalsteig is hier een goed voorbeeld van. Deze route gaat door een prachtig hooggelegen dal in het zuiden van het Zwarte Woud. Ook de fiets kan worden benut al is dit niet voor iedereen weggelegd vanwege de hoogte verschillen. Een bekende fietsroute die relatief licht is, is de Südschwarzwald-radweg. Een route van 240 kilometer over relatief vlakke fietspaden.

Koekoeksklokken en Kirsch Torte

Duitsland Zwarte Woud Kirsch Torte
Tijdens het culinaire evenement in de CityZapper Pop-Up Store in Amsterdam ‘Proef de Smaak van Baden-Württemberg’ zette ik mijn tanden in dit overheerlijke exemplaar. #nomnomnom

Ook met auto is leuk om het Zwarte Woud te verkennen. Hoger gelegen plekken zijn er om te genieten van de mooie vergezichten. Een van de bekendste autoroutes is de Schwarzwald-Hochstraße. Ook leuk om te rijden is de Uhrenstraße. Tijdens deze klokkenroute kom je alles te weten komen over klokken in musea. Dat de koekoeksklok hier iets mee te maken heeft zal geen verrassing zijn. Onderweg zijn er voldoende stops mogelijk om te genieten van een kop koffie met echte Schwarzwalder Kirsch Torte. Ook staat het Zwarte Woud bekend om de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Ook voor kinderen veel te doen in het Zwarte Woud

Zwarte Woud Europapark
Met de kinderen is het leuk om het Europapark te bezoeken. Het grootste pretpark van Duitsland met meer dan 100 attracties geschikt voor jong en oud. Het park heeft al meerdere prijzen gewonnen vanwege het afwisselende en leuke vertier wat er te vinden is. Liefhebbers van geschiedenis en cultuur komen ook volop aan hun trekken in het Zwarte Woud. De typische klederdrachten en in allerlei musea is veel te zien over de historie van dit gebied. Ook zijn er veel burchten en kastelen op voor het publiek. Mocht je een leuke stad willen bezoeken dan zijn Baden-Baden en Freiburg mooie steden om heen te gaan.

➡ Lees ook: Waarom je volgende pretpark Europapark wordt
➡ Lees ook: Cultuur, wellness en natuur in het Zwarte Woud

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Het zwarte woud, leuk! Daar heb ik heel mooie jeugdherinneringen aan :-). Lekker he die Schwarzwalder kirsche torte? Dat is nog steeds mijn favo taart haha

  2. Ik ben nooit in het Zwarte Woud geweest, maar het lijkt me er prachtig. Ik wil er graag nog eens naartoe!

  3. Het zwarte woud wil ik zeker nog is bezoeken. Zou dan zelf de combinatie maken van mountainbiken en hiken. Vind sowieso dat Duitsland veel te bieden heeft kwa mooie landschappen.

  4. Het zwarte woud is zeker heel erg mooi. Ik ben er nooit een gehele vakantie geweest maar wel wat overnachtingen gedaan. Zeker een aanrader om langer te verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *